Шести клас 2018/2019 - тема 5

• 25 219
  • 758
  •   1
Отговори
# 555
Е то не е речено че баш в тая фабрика, на кариерното ориентиране насочиха щерката да стане инженер дизайнер, мисля, че е много интересно, а е и страшно търсено. Тя май се насочи към друго де, но за твоето момче изглежда супер. А защо само с немски? Може и с френски Simple Smile или си имате отъпкан път с немски Simple Smile  Както и да е, браво на младежа
Той иска немски.
Има изключително засилен интерес към всичко такова.  Simple Smile
...
Иначе с хобитата - обича да майстори разни неща и да рисува. Сега се запалил на тема комикси и манга и рисува такива героичета.
Това сега е много популярно, много деца, които рисуват добре, харесват да правят такива неща.

# 556
Честита ваканция !
Моят се прибра с бележника точно 10 мин. след като излезе.Някои деца ще ходят на кино, но той отказа-в далечен мол на анимация...
Има само една петица (по История), но беше изненадан(ние с баща му -също) от петицата по ИТ за втори срок(от две години ходи на алгоритмично програмиране и разработка на игри...)
Моля,кажете ми че не съм най-безотговорната майка на бъдещ седмокласник-още нямам идея къде ще го записвам за подготовка(май , където останат места септември).!Има ли и други неориентирани софийски майки като мен?

# 557
  • София
Judy, водили ли сте го този младеж в някой технически музей в Германия?
Ще откачи от кеф, то и на мене не ми се излизаше. Grinning

# 558
  • София
За неориентирани - не знам, но аз съм твърдо решена да заложа на подготовка сам. Много ме дразни това паралелно образование и няма да наливам и персонално в тази порочна система.
Предпочитам съботите и неделите да са ни свободни, а не да сме вързани вкъщи заради разни курсове.
Все ще изкласи, дори и да не е в най-нароченото за елитно училище. С едно такова "елитно" вече имам достатъчно опит.

# 559
Judy, водили ли сте го този младеж в някой технически музей в Германия?
Ще откачи от кеф, то и на мене не ми се излизаше. Grinning

Не още, но сме набелязали такива. Баща му ходи миналата година служебно до този във Франкфурт. Но ние не бяхме с него.
В Истанбул ще ходим сега, там имало такъв на техниката и технологиите, който не сме посещавали.
Боже, той толкоз време се заплесна през март месец, като го водихме до музея на авиацията... Ако е нещо, свързано с войната пък - съвсем. Със сигурност ще му харесат тези неща. Пък аз съм го помъкнала по замъците из Франция... Да ми види човек акъла!  Joy Моите синковци като чуят за замъци и се скатават много бързо.
...
Ние, като почитатели на домашната подготовка предимно, догодина ще си решаваме задачи вкъщи в събота най-вече, защото в останалите дни нямаме време. Преразказите - пак тогава. В учебно време е абсурд да ни стигнат часовете за каквото и да било.
Но пък, както писах, ще поработим и лятото да понапреднем. Ние си нямаме ни баби, ни дядовци, ни други близки за помощ, работим, та каквото сварим.

Последна редакция: пт, 14 юни 2019, 12:52 от Judy

# 560
  • София
И ние сме вече официално във ваканция( поне от училище Wink ) .В бележника  има 3  петици- по ИТ, история и география.Голяма мъка са тия предмети.Като добавим и липсата на късмет с преподавателите= още по-трудно става.Отидоха в парка с класа.

# 561
Никакви изненади в бележника - очаквано пълно 6! Отиде да играе у приятелка. Продължава с танците до края на месеца, после лагер с танцовата. Също и пианото остава, ще видим дали и през юли. С учителка или без, ще решава задачи. По БЕЛ само ще прочете произведенията. Учителката не им казала да учат наизуст стихотворенията. Надявам се да си почине хубаво, въпреки моите планове, и да играе много!

# 562
Годишните оценки на моя бяха в Школо още преди няколко дена. В бележника даже не знам дали изобщо ще ги нанесат, в бележника на малкия ги нямаше. Вчера са се черпили в училище, днес изобщо не му се ходеше. Завършва с 5 по музика, явно теоретичната му подготовка там е доста слаба.
Яд ме е, че и той много майстореше като малък, после престана. Изработваше интересни неща от дърво, фибран, кестени. Обичаше да работи с инструменти. Предлагах му да го запиша на такива занимания. Има един клуб в града, където изработват страхотни неща и щеше да му хареса, но той като се запъна, не, та не. И така малко по малко загуби интерес към тези дейности. Това, тийновете като се заинатят, не осъзнават, че вървят срещу интереса си, но няма какво да направя особено. Имаме 3 Д принтер. Баща му му показа някои неща и уж беше започнал да си чертае модели на компютъра, да прави програми за принтера и после да има истински модел. И там обаче бързо му мина желанието. Всичко му е от ден до пладне.

# 563
Аз за бележника го споделих, че ми е смешно: музика, изобразително и трудово.
Иначе никога не са ми бивали критерий училищните бележки. Ще ни вълнуват тези догодина, които пряко касаят кандидатстването.
Иначе бележките у нас са нищо. Имаха, например, три момичета в класа, които бяха с доста двойки по математика и БЕЛ, както и по други предмети. За да нямат проблеми с успеха, тези дами се преместиха в друго училище. Ма те там направо отличнички!  Joy
При нас "5" по музика, например, се пише, защото говориш в час или защото си си преместил стола. Ма жива глупост! Какво значение ще има тази оценка? По технологии - то бяха чертежи, то бяха тестове за безумни теории, то чудеса.
Е каква тежест да имат оценките, като едно с други училищата и класовете нямат нищо общо. Затова и не трябва да се вземат предвид при кандидатстване, защото няма единен стандарт. Добре поне, че не се взема цялата диплома за база. Това би било най-голямата глупост. Щом едно "3" в дадено училище се равнява на "6" в друго - какъв е смисълът? Единни изпити за всичко и това е.

Последна редакция: пт, 14 юни 2019, 12:53 от Judy

# 564
  • Deutschland/HE
Judy,
ако имате път към Германия може да минете през Техническият във Виена и после да разгледате Техническите музей в два съседни града в Германия - Speyer и Sinsheim. Франкфурт е близко, а там е интересен  Experiminta.

# 565
  • София
Нашият младеж завърши с пълно 6. Получи и награда за най-добър математик на випуска. Като го знам какъв математик е се отчайвам за общото ниво, но това му е средата. Официално го питах за допълнителна подготовка, каза за сега не, като почне щял да прецени, но тогава дали ще намерим варианти е друг въпрос. Господина по БЕЛ им е дал няколко страници със структуриран преговорен материал. Не лошо поднесен. Като ми остане време ще го сканирам  и ще го кача във фейса, че съм загубила достъпа до пощата.

# 566
Здравейте лятно настроени, влизам във вашата тема, за да кажа, че ако има деца от Варна записани за подготовка за  НВО в школа Одесос, може да ми пишете на лични, за да дам отзиви.
Отделно имаме вече не ни трябват три сборника по математика, два по български език как се пише теза и как се пише преразказ. Два вида карти за игра с познай кой герой казва и от къде е цитата. Вече са ни излишни и ще ги пускам в ОЛХ

# 567
  • София
Ваканция, здравей! Най - после 😂В петък бележниците взеха и на Хепи се черпиха. Ние доработихме с баща му и от вчера вече сме на първото море за сезона. Една седмица под жаркото гръцко слънце ще изкараме. До последния момент мъки с БЕЛ, изпитване, чудо, но успешно се пребори за 6. Така завърши годината с една петица по ИУЧ АЕ и една по ИТ. Изобщо не ме вълнуват такива измислени предмети и часове, затова съм много доволна от успеха тази учебна година. След отпуската ни заминава при баба си и там игри в комбинация с малко учене 😅Така е от 1 клас при нея, няма само лешперстване. И така момичета, слънчево да ни е лятото, да съберем сили за идния 7 клас.

# 568
  • София
Здравейте. Вчера бях на информационна среща в Регалия за курса в 7 клас. нищо ново не казаха с изключение, че все още не е ясно дали ще влизат бълг. автори от 6 клас по литература. Очаквало се МОН да публикува информация август месец. Аз бях сигурна, че това е прието, но може и да бъркам. Посочиха, че е възможно вместо теза да имат характеристика на литературен герой.
Пожелавам успех на тазгодишните седмокласници. Днес им е НВО по БЕЛ.

# 569
Теза ли ще е тази година? Не е ли преразказ?

Общи условия

Активация на акаунт