Шести клас 2018/2019 - тема 5

• 25 213
  • 758
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Дидева какво е това, което чакат от МОН през август месец? Насоките за следващото НВО ли?
Не съм Дидева, но да отговоря - да, длъжни са от МОН през август да обявят официално информацията за НВО за нашия набор.

# 586
Кое му е трудното на бюрократите в МОН?
Пускат по малко ток и гледат отгоре как започват да се държат мишките в клетката. Направо си е забавно.
Сега ще се забавляват с повече клетки, даже седмокласните мишки ще си останат най-забавни, защото за тях НВО е много значимо. С четвъртокласниците също не им е интересно.

# 587
Чакат моделите на НВО по БЕЛ и математика. От първия ще стане ясно кои произведения ще бъдат включени в изпитния материал.

# 588
  • София
Helene Fischer, Дидева много благодаря. Значи август ще знаем какво точно ще включва НВО за нашите.

# 589
Да, към 15.09 вече нещата трябва да са ясни. Ще ги качим на първа страничка в темата и това е.

# 590
  • София
Това с отговарянето на еднакви въпроси по няколко пъти на страница е много затормозяващо. Втора година по амнайсет пъти на ден отговарям на еднакви въпроси във връзка със системата за прием в 1ви клас и пак веднага след мен се изтъпанва някой с уникалното питане А моя адрес в коя група е за еди кое си училище...Обезкуражаващо е най-малкото Simple Smile
На мен лично текста за преразказа от изпита сега ми се видя малко тежичък, с повечко пряка реч, което определено затруднява. 

# 591
Аз мисля, че по-труден изпит е по-добре. Така става по-добро отсяване. С лесния може да се справи и добър и по-слаб ученик. Ако всички са със 100, то училищните оценки са най-тъпият критерий за подбор. А и цената на малка грешчица би била огромна.

# 592
  • софия
Текстът за преразказа не е лесен - много пряка реч и прилагателни.
Трудно, лесно - за всички е едно и също.

# 593
  • София
От седмокласната тема става ясно, че децата са квалифицирали изпита като "лесен".
Струва ми се вероятно резултатите да играят с точките от преразказа.
На пръв поглед е много лесен - тип "приказка" в стил преразказ от 5 клас. Което може да е подвеждащо.
Ще са важни детайлите явно.
Иначе в съседната тема много кисело чувство ми остава цялото усещане за напрежение. Аз най-вероятно няма да мога да избягам именно от това догодина. Sad
Изобщо НВО е гадно.
Напомня ми за онази статия относно изпитите в Южна Корея.

# 594
  • София
Аз се въздържам от четене на 7мо класната тема, някак не ми се истерясва рано, догодина ще ми е достатъчно.

Звънче, точно това имах предвид за преразказа. Мисля обаче голямата като си дойде от лагера, да я накарам да го направи и да го занесе на учителката по БЕЛ, при която ще е на уроци, за да го провери. Ей така, от интерес.

# 595
  • София
Аз се въздържам от четене на 7мо класната тема, някак не ми се истерясва рано, догодина ще ми е достатъчно.

Аз поглеждам по диагонал. Уча си урока за догодина. Simple Smile Много е вероятно тогава изобщо да изчезна от всякакви форуми.
Струва ми се, че става въпрос за някакъв крайъгълен камък в психологията - когато човек допълнително и извънредно истерясва от много четене и писане, и изобщо от много информация по тема, която му е емоционално важна.

# 596
Прочетох текста за преразказ. Много е коварен. Аз съм с осмокласничка и шестокласник и след кратка почивка, пак съм в играта Simple Smile . Сега ми е много по-притеснено, защото е момче и доста по-нехаен от сестра си. Прочете вече "До Чикаго и назад", днес го препитвам, нищо не може да каже- имената на героите не знае, та наново.

# 597
  • софия
Текстът за преразказа е бил съкратен и били спестени разни описателности.

# 598
Прочетох текста за преразказ. Много е коварен. Аз съм с осмокласничка и шестокласник и след кратка почивка, пак съм в играта Simple Smile . Сега ми е много по-притеснено, защото е момче и доста по-нехаен от сестра си. Прочете вече "До Чикаго и назад", днес го препитвам, нищо не може да каже- имената на героите не знае, та наново.

От 15.06 ли е почнал да я чете?
Ако е така, то толкова бърз прочит на това произведение от 12-13 годишно дете най-често и логично ще доведе до такива резултати - да не помни основни моменти и идеи от поизведението.

Текстът от тези ли е?
https://chitanka.info/book/4620-trinajset-vylshebni-prikazki
"Богатствата на момъка" ?

Май е това.
https://offnews.bg/obshtestvo/prikazkata-bogatstvata-na-momaka-n … izpit-705539.html

НВО-тата по БЕЛ от 2010 г. до 2018 г. с ключовете за лесно ползване:
https://www.otlichnik.bg/?news=%D0%BD%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%BE%D0 … 0%B0%D1%81-%D0%BF

Последна редакция: пн, 17 юни 2019, 14:00 от Judy

# 599
  • София
Текстът за преразказа е бил съкратен и били спестени разни описателности.
Ако това наистина е така, има сценарий, при който зорът е това НВО да бъде контрапункт на току що миналия ДЗИ, и да докаже колко грамотни са децата и как чудна е образователната ни система всъщност. Simple Smile

Да излезе обобщената статистика и още информация, пък ще видим.

Общи условия

Активация на акаунт