Шести клас 2018/2019 - тема 5

• 25 250
  • 758
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Мен ако питате, децата, пък и хората по принцип, имат нужда от мотивация, не е въпросът само в едните оценки. Училището не е казарма все пак. Simple Smile
Всъщност, ако трябва да съм обективна, откакто тази година минахме само не електронен дневник, нещата са малко по-добре. Миналата година имаше една камара случаи в класа, в които оставиха петици за годината при шестици първи срок.
Но сега децата са обсъждали многократно с класната спорните казуси, и най-вероятно жената им е ударила едно рамо пред колегите, позовавайки се на средногодишен успех над 5.50. Дали имат инструктаж за подобно използване на статистиката от Школо, нямам идея.

# 436

A в нашето училище е неписано правило - има ли през срока  4-ка, срочната не може да е 6, нищо че четворката после е "покрита" с 4-5 шестици

# 437
  • софия
 Shocked
Това защо? Какъв е стимулът на детето?
Ние продължаваме да нямаме нормален електронен дневник и съм рахат. Старата система напълно подхожда на нашето училище.

# 438
  • София
Аз пък с небивал интерес чакам оценката по физическо, 95% от класа не успяха да покрият малоумните нормативи, нафраска им двойки и тройки и сега ми е интересно с колко ще ги оформи Simple Smile

# 439
  • Велико Търново
О, нашите правиха и писмен тест по физическо върху въпроси от волейбола и леката атлетика - масово са с 3-ки и 4-ки. По тази причина и дъщеря ми има 5 за втория срок, но първият има 6 и оставил 6 за годината. Но писмените тестове по ФВС ги въведоха още миналата година.

# 440
  • София
Ах, как ми напомня това за стария соц! Grinning
Ужас беше с това физическо.
Добре де, по едно време през 90-те бяха направили този предмет със зачот. Това беше далеч по-умно.

Писмени тестове по физическо?
Колко гениално само.
Думи нямам. Simple Smile

# 441
  • София
Беше, ама сега всякакви комплексирани, неуспели спортисти си го изкарват на децата. Я кажете, знаете ли вашите за колко бягат 50м?

# 442
  • Велико Търново
Моята ги бяга за 7 сек.
За писмените тестове - имам чувството, че само в нашето училище ги има; той, господинът им обяснявал през учебната година, ама видиш ли, кой чул, кой-не теоретичните подробности. А как се очаква да ги помнят от октомври до сега, не знам.

# 443
Ние по физическо нямаме проблем, ама по музика, ИИ и трудово (както и да се нарича) да не ви говоря. Обикновено с тези предмети хората си вдигат успеха, при нас те го свалят.

# 444
  • София
Представа нямам за колко.
Учителката по физическо на дъщеря ми е голяма симпатяга и това, че някой не може да покрие норматив, не би било основание да напише ниска оценка. Всъщност всички имат шестици.

Няма да забравя първия учебен ден на дъщеря ми (първи клас).
Раздават им програмата и класната им съобщава: "Утре първи час физическо".
И на мене стомахът ми се сви на топка. Лошо ми стана просто.
Мили 25-30 годишни спомени. Grinning

# 445
  • Бургас
Ние по физическо нямаме проблем, ама по музика, ИИ и трудово (както и да се нарича) да не ви говоря. Обикновено с тези предмети хората си вдигат успеха, при нас те го свалят.

Дам, много познато. Simple Smile
Беше стресиран колко ще има по музика. Satisfied Да се смееш ли или да плачеш...
Нито ще кандидатства в музикално училище, нито в спортно или пък с рисуване. Тези оценки, освен като евентуален "срам" в свидетелството, за нищо друго няма да му трябват в седми клас. Та колкото и да има все тая. Казах му да си насочи вниманието върху важните предмети и толкова.

# 446
  • София
КАто ви слушам  за какви нормативи говорите, трябва да съм доволна че физическото е разтоварващ час при нас. ХОдят децата, че и понякога играят- кой на каквото иска.Май това ще излезе по-правилния подход.... Но пък  си имаме комплексар по ТП и  друга странна птица по музика...Аз за там тръпна....
И гвоздеят на програмата- реално е ден последен учебен( утре връщат учебниците), а все още не знаем оценките по два предмета.ДНЕС са правили в последните 10 минути изходно ниво по  ЧП...Какъв е смисъла от него,ще се взима ли предвид изиобщо.... не зная

# 447
Към днешна дата знаем само 3 годишни оценки + 2, където е бетониран с 6-ци.. Та другите 7 ще ги разбираме тепърва, утре връщат учебниците, но оформянето ще продължи и в четвъртък .. Найс, а?

Относно нормативите - освен да депресират и демотивират децата, нищо друго не постигат. А писмените тестове по ФВС не са правили, само това остана !

# 448
  • София
И нашите правиха някакви писмени тестове по физическо, но нямам представа какво са включвали.
По история и география ще е с 5-ци. По другите вероятно с 6-ци. За музика и английски не съм сигурна, както и за технологии и предприемачество.

# 449
С електронен дневник сме и оценки в бележника почти няма. На малкия дори годишните оценки не бях нанесени там, получи една разпечатка с всички оценки през годината. Предполага, че догодина изобщо няма да имат бележник.

Общи условия

Активация на акаунт