Любители на кучета - 93

• 28 727
  • 744
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Днес водих Харли в клиниката с два проблема. На брадичката му под устата му излезе някакво образувание - остро и твърдо, което бързо порасна. Отделно предната му дясна лапа между възглавничките се зачерви и видях някакви ранички, които започна да ближе. Оказа се, че образуванието е някаква брадавица, която на този етап ще се следи и може сама да падне. За лапичката ми дадоха една течност, която се разтваря във вода и се правят бани и на четирите лапи два пъти дневно по 10 мин. Казаха, че това бил евтин вариант за разлика от антихистамините. И като имам предвид колко ми струваше течността не смея да помисля колко е цената на скъпия вариант. Дано му мине, че и двата варианта ще ми излязат през носа.

# 466
  • Bарна, морето, сините вълни
Миличкия Харли, през колко перипетии преминахте. Дано бързо му минава.
При нас пък стана лято и голите петна по ушите му отново се появиха. Двама ветеринари казаха, че било нормално. На едното кученце на село също му се появяват, тати също казва, че е нормално, но не съм сигурна. Дали не трябва да се вземе натривка, някакво изследване да се направи? Не си обяснявам кое го пречинява, но е факт, че се появява само през лятото.

# 467
Тонка, Рекс ми е алергичен и лятно време почти непрекъснато е със зачервено между възглавничките, разлизва го до рана, ако не успея да го видя и спра. Всичко зарязах по едно време, бях се затрупала с какви ли не мазилки, прахчета за ръсене, течности......и полза никаква. Раничките стояха, сълзяха, побърквах се. Пробвах да му топя лапките в смрадлика, но то не стои мирно. Иначе, като държах на мястото памучета, натопени в отварата и обтривах от време на време, червеното намаляваше. Докато една вечер от зор го наклепах с крем Здраве лека формула, това имах вкъщи и на принципа, като не помогне, поне няма да навреди, просто мажа червеното между възглавничките и след часове буквално мястото ставаше бледо-розово и не го дразнеше. Ако продължаваше да опитва да ближе след мазането, нахлузвах по един чорап и се приключваше. По същия начин му лекувах изприщването/зачервяването по корема, пак алергия някаква. Аз съм писала тук за неговите летни алергии, да не повтарям и подесетвам всъщност. Та намазването с крема го успокояваше буквално на секундата и преставаше да се дърля и разлизва. Сигурно килограми съм измазала, но се спрях на тоя крем и от време на време Бочко детския, той също е с цинк и успокоява. Само Здраве трудно се размазва, леката формула по-лесно. Та не знам какви са му раните на Харли, но само при зачервяване пробвай да видиш, не мисля, че ще стане по-зле, най-много да успокои кожата. Аз и при леко разраняване съм мазала, но на Рекс вече е изпробвано от години и знам какво е и как изглежда. Отказах се и от хаповете апоквел, и те 120-140 лв за май нямаше и месец. Все съм гледала някак да му икономисвам химията, колкото е възможно, де, и където може.

# 468
  • под тепетата
Ние зимата имахме проблем с крайчетата на ушите. Появяваха се пъпки, които с времето ставаха на корички и като се обелят после ухото ставаше голо. Първият ветеринар каза, че няма проблем и ще му мина, но аз не мирясах. Заведох го на втори, взе проба , слава богу нямаше нищо. Изписа му крем и течност, които се редуваха, а след 10 дена ги смени с мазило и кучо се оправи.

# 469
  • София
Лабрекс, точно същото е, което ти описваш. Първо зачервяване, а сега червените петна започнаха да сълзят. Лекарката каза, че често се случва, при нейният мопс било по същия начин.
Имам Судокрем и ще пробвам с него, но след като приключим с баните. Иначе си ходи и тича нормално, не накуцва, затова съм спокойна.

# 470
  • Bарна, морето, сините вълни
Ей, ще взема и аз да мазна ушите на Еро с някой крем. Вкъщи е ясно, че редовно имаме Бочко, Пенатен. Grinning Може пък да помогне. И ако върши работа ще кажа на нашите да мажат и Бенджи.

# 471
  • под тепетата
Тонка, папилом ли е това на Харли? Те май сами падат.

# 472
  • София
Биляна, казаха, че е брадавица. Мен лично много ме дразни и очаквах да я махнат по някакъв начин, но не ми предложиха никакъв вариант.

# 473
Много криво ми стана за Ласи, дано да излезе от бърлогата да го прегледат.

Любов голяма

# 474
И аз самолекувам с крем здраве или гентамицин спрямо моментната ми преценка. Зимата пък на Макс му се наду нещо на шията отдолу, баш на бялата част и един ветеринар ми препоръча да го намажа с ихтиол, че най вероятно е забил се трън. Леле, вече месеци минаха и една камара бани и шампоани и още има тъмен оттенък на врата. Че и нашийника го е разнесъл хубаво и все едно не го къпя това магаре. И всичкото това за две намазвания.
Днес много жега при нас, че и Макс нещо се размърда към 14:30 и го юрнах на разходка из квартала. Моята приятелка с бигълката се обади,ч и се видяхме и излезнахме в едни ниви дето са на пешеходно разстояние и там още повече мор и жега беше и за нас и за кучетата. Мисля, няма нужда да казвам къде се разхлади магарето.. по-точно хипопотама 😂

# 475
Тонка, на Рейн също отдолу му се зачервява, между пръстетата и той с лизане разранява. Аз също самолекувам с крем Здраве, това чудо, ми чудо си е! (аз и себе си лекувам с него Joy )

# 476
  • У Диспансера ...♥♥♥
И на Тео му се зачервява между пръстчетата, и аз като Лабрекс, мажа с крем здраве . Ми само той му помага на мига .

# 477
Добро утро от Нора! Не мога да си прибера одеалата, все е завряна в тях!

# 478
Момичета, вашите кучета плашат ли се от заря?
Снощи тъкмо имахме малко напредък с Ласи, дойде му кураж да излезе да подуши наоколо. Извървяхме на бавен ход около 100 метра и в 21:30 като почнаха със зарята на центъра (който е на 2 км от нас), тоя Ласи като побягна, като удари един спринт... Бегом марш обратно към бърлогата. Аз къде стъпвам не виждам... Прескочи мрежата за да се скрие под покривчето на колибката си. Скри се и не мърда от там. Зарята свърши, той не излезе повторно. Закотви там... Стоеше като наказан.

# 479
Различно реагират, предният Рекс, кОлито, точно като Ласи беше, пощурваше ни по празници, не искаше да излиза навън, а вкъщи място не си намираше. Сегашният Рекс е пълен непукист, или не реагира, или най-много да вдигне глава при по-силни гърмежи и пак си продължава, това когато сме навън, вътре хич не му пука гърми или не. Аз все се смея, че има равновесие някакво в живота, след плашливия Рекс, дойде Рекс пълен непукист по отношение на гърмежи.Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт