Любители на кучета - 93

• 28 745
  • 744
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Момичета, преди време някоя от вас писа, че е била в Холандия и е донесла на кучето си (май на Кивито Simple Smile ) лакомства. Някак са ми изчезнали ЛСтата, моля да ми драсне на лични от кой магазин беше взела лакомствата Simple Smile Балу и Лили ще са безкрайно благодарни Simple Smile

# 421
  • София
Не, благодаря. Имам половин алабай, отучаваме се от пазачеството тамън.

Следобедна дрямка. Някъде из леглото има още една котка и една Аз.

# 422
# 423
Хахха, при нас ситуацията е подобна, само че я гони и после не ми я носи. "Нали я хвърли, ся за кво ти е"
Пос, умирам си за една идилия като твоята, аз откарах час време в бабини и дедини вчера с едно маце.. хем ми се щеше да го натоваря в раницата, хем ми се ще да продължа да живея с мъжа си..

# 424
  • София
Харли отново е с нас. Мисия "хотел" приключи успешно. Когато отидохме да го приберем той играеше с една пръчка и толкова беше погълнат от нея, че първоначално изобщо не ме чу, че го викам. Но като ме видя щеше да се метне през оградата. Казаха ми, че това е кучето с най-неуспешни опити за лаене и най-бърза адаптация. Joy Тотален непукист.
През август ще направи 3-4 нощувки на същото място.

# 425
  • Bарна, морето, сините вълни
Чудесно е, че се е чувствал комфортно в хотела. Ще бъдеш спокойна и за следващ път.
Снощи коментирахме с ММ грешките, които сме допуснали при възпитанието на Ерос и те са много. И най-важното - социализирането му с други кучета.
Положението е много зле, а на този етап не виждам възможност за треньор.
Когато сме на разходка, ще ни откъсне ръцете като види друго куче и не е настроен за игра, а директно настръхва, започва да ръмжи или лае, изправя се на задни лапи... Яд ме е, че е много схватливо куче, а не се заехме още, докато беше малък, макар че никога не е късно, но не знам откъде да започнем.
Не можем дори да отидем на кучешката поляна да потича, защото види ли някъде отстрани друго куче, откача. А оградите са ниски. С намордник е, но все пак поведението му е плашещо. Днес се спусна на една мацка и му надра очите, целите бяха в кръв, слава Богу не бръкна вътре в очите. Ужасна гледка.

# 426
... Яд ме е, че е много схватливо куче, а не се заехме още, докато беше малък, макар че никога не е късно, но не знам откъде да започнем....
Човек се учи с опита и грешките си. Няма ли някой професионален треньор,да ви даде някои насоки как да работите? В групата на мама Еми също съм виждала добри резултати при системна работа ,попитай ,отзивчива е.

# 427
А, от най - отзивчивите. Е, вчера гледах някакъв пост, че ако не качваш клипчета с упражнения - аут от групата JoyJoy

# 428
Аз нещо не можах да им хвана края, взимат ли пари за консултациите? Нали правят събота/неделя събрания, за да тренират, таксуват ли нещо? Или само за спорта?

# 429
  • София
Не вземат пари,всичко е на доброволен принцип.А за изключването от групата е разбираемо,защото е пълно съсъ сеирджии(и аз не съм от активните),но все пк целта на групата е да се научи човек,не съм видяла досега на някой да е отказана помощ,ако ен от админи,то от другите в групата,но ако човек не работи с кучето си няма как магически да се случат нещата.
Despicable,никога не е късно да превъзпиташ Ерос,просто трябва да се заемеш сериозно с това.Предлагам ти да почнеш с това да се научи да те гледа в очите, и постепенно да усложняваш,така че за всичко да иска разрешение.Няма да станат бързо нещата,но сама ще усетиш промяната след врем.

# 430
  • София
А, от най - отзивчивите. Е, вчера гледах някакъв пост, че ако не качваш клипчета с упражнения - аут от групата JoyJoy
Оф, тия заплахи редовно се пускат, чак ми писна вече. Като ще махат хора, да махат. Аз клипчета нямам намерение да качвам. Чета постове, файлове... Приложила съм върху Харли това, което съм счела за нужно. В групата сигурно има и хора без работа, които да се занимават 24/7 с кучетата си. Няма лошо, но залитането в крайности ми е нелепо.

# 431
  • София
Аз ходя на съботните обучения. Не качвам клипчета, щото няма ни кой да ни снима, ни мен ме бива по селфитата. То и по снимането на изпълнени команди не ме бива.
Не че много добре ги и изпълняваме, де.

Принципно, идеята е, чрез обучаванена различни команди кучето да свикне да е изпълнително. Тоест създава се връзка и условно изпълнение на командата, чрез натрупване на послушание, един вид.
Когато кучето си е лепнато застопанина и спокойно, може и с основни неща, ама като има някои поведенчески проблеми е добре да ти реагира със знак и дума, за да не стават сакатлъци.
Затова и се влача всяка събота аз.
При Рея е полезно, има напредък, виждам си и мои грешки  при обучението и подаването на сигнал към кучето.
Но си иска работа и постоянство, въпреки че съвсем не е 24/7, защото толкова време нямам.
Отделям по 15 мин на разходка и още толкова вечер вкъщи.
Е, и два часа в събота.

# 432
  • Bарна, морето, сините вълни
Това, което научих от групата на мама Еми е 20 минути междучасие, 10 минути час. Тоест 20 минути кучето да играе и тича свободно, след което 10 минути да изпълнява команди. НО напоследък въобще не можем да влезем в кучешките градинки...
А не е ли изразходил поне малко енергия въобще не ме слуша.

# 433
  • София
аз се върнах към наградките.
Рея е изключително наградно мотивирана.

# 434
Таксуват някви кратки пари, 10лв ли беше.. Аз не ходя на сбирките, много са ми рано, събота и неделя спим с ленивеца до 10-11..
Чета файлове и тн, ама да седна да снимам - никъв шанс, ни има кой да ни снима, ни се сещам постоянно да си вадя тела да правя видео на всяка команда. Някои неща, на които искат да се учат кучетата, са ми излишни. За чий му е осморка или да се качва мирно на стол.. Та да ме махат и мен хаха

Общи условия

Активация на акаунт