Астрология - 15 тема

• 37 915
  • 736
  •   1
Отговори
# 570
Астрологията е сложна наука , и същевременно изкустово, например:
"Съвпадът на Слънце -Луна в аспект със Сатурн" е едно от указанията за безбрачие, но има още много други неща които трябва да бъдат разгледани, за да се потвърди това правило.
Така че, без поглед върху цялата карта, няма как да се даде отговор какво може да носи на притежателя на такъв аспект. Самият съвпад сочи проблеми, защото Луната е "изгоряла", или неуравновесеност предразполага, но как точно ще се прояви, зависи от знаците, аспектите ит.н...
За да отговоря на въпрос от подобно естество ще се наложи да изнеса цяла лекция, ако липсват основни знания...

# 571
Астрологията е сложна наука , и същевременно изкустово, например:
"Съвпадът на Слънце -Луна в аспект със Сатурн" е едно от указанията за безбрачие, но има още много други неща които трябва да бъдат разгледани, за да се потвърди това правило.
Така че, без поглед върху цялата карта, няма как да се даде отговор какво може да носи на притежателя на такъв аспект. Самият съвпад сочи проблеми, защото Луната е "изгоряла", или неуравновесеност предразполага, но как точно ще се прояви, зависи от знаците, аспектите ит.н...
За да отговоря на въпрос от подобно естество ще се наложи да изнеса цяла лекция, ако липсват основни знания...

Имам този съвпад с аспект със Сатурн... и то тежък аспект. Не знаех, че това означава...
Никой астолог не ми го е казвал до сега..... защоо съвпадът е лош реално? Заради Сатурн?

Последна редакция: вт, 22 окт 2019, 19:08 от Morella Allan Poe

# 572
Освен съвпад луна слънце в аспект сатурн, може да се погледнат и други неща, за се разтълкува в движение.
Да кажат по-опитните.

# 573
Освен съвпад луна слънце в аспект сатурн, може да се погледнат и други неща, за се разтълкува в движение.
Да кажат по-опитните.
Аз просто не мога да повярвам... наистина не мога , дори хубавите неща, които съм мислила, че имам в картата се оказват, че всъщност водят до безбрачие........ защо никой асторлог не ми е казвал това, а съм била на няколко астрологично консултации........ просто съм в ступор....

# 574
Никой астолог не ми го е казвал до сега..... защоо съвпадът е лош реално? Заради Сатурн?

Без да разгледам карта няма как да отговоря, смият съвпад на Луна Слънце е проблем за Луната, аспекта със Сатурн допълнително усложнява позицията, но има значение, какъв е Сатурн, как е разположен, кое е водещото Светило...и още други неща.
Просто показах как няма еднозначни отговори.
Колкото до това, че никой астролог не ви еказал, ами вероятно нямат достатъчно познания по антична астрология.

# 575

Без да разгледам карта няма как да отговоря, смият съвпад на Луна Слънце е проблем за Луната, аспекта със Сатурн допълнително усложнява позицията, но има значение, какъв е Сатурн, как е разположен, кое е водещото Светило...и още други неща.
Просто показах как няма еднозначни отговори.
Колкото до това, че никой астролог не ви еказал, ами вероятно нямат достатъчно познания по антична астрология.
имам предвид никой астролог не ми е казвал, че ще имам безбрачие....

# 576
Аз не казвам, че ще имате безбрачие, а че е един от показателите.

# 577
Ако знаех, че госпожицата е с невидима Луна, поразена от силен ъглов Сатурн, изобщо нямаше да влизам в полемика. Те знаят как да те вкарат в обяснителен режим от позиция на по-възвишения. Обаче все такива ми налитат, вече започва да става забавно.

По принцип, ако се абстрахираме от лични впечатления, невидима Луна, особено ако е много близо до Слънцето, не е особено благоприятен фактор. Но много хора се раждат по време на новолуние, така че няма как да се съди само по този аспект. Важно е да се отбележи дали Луната е преди Слънцето или след, на какво градусово отстояние. В случая тя се отделя, точното новолуние е минало, но все още е изгорена. И тъй като двете светила се намират в 12 дом, това може да предполага човек, който е по-самовглъбен, интуитивен и чувствителен. Сатурн е много силно поставен в тази карта и поразява светилата, разположени в неблагоприятен дом, макар и само чрез знаков аспект. В случая има смекчаващи обстоятелства – картата е дневна и Сатурн тук е в сектата си, при това има есенциално достойнство. Като цяло тази позиция носи неудовлетвореност и завишени изисквания към други хора. А такъв човек в отношенията може да бъде прикрит, което го прави по-непредсказуем за някои по-наивни и доверчиви индивиди, а също така може да изпитва определени трудности да се доверява и разкрива пред някого. Малцина ще са избраните. Иначе привидно ще има доста познанства и контакти, предполага се добър комуникатор. Наред с това, при по-високо ниво на съзнание, при такъв човек може да е налице по-задълбочен интерес към езотериката и метафизичното, към скритите явления. Освен това може да има и доста вътрешни страхове и притеснения. Някои от тях вече да са в миналото, може и майката да е изпитвала такива по време на вътреутробното развитие на детето. Не са изключени и проблеми със самооценката. Иначе може да бъде доста харизматична личност.

Тук следва да се отбележи, че и нодалната ос е много близо до оста АС/ДС, това определено е фокус върху отношенческа динамика.  Кету в съвпад с АС също е фактор, който допринася до изграждане на погрешно впечатление за човека – едни ще го надценяват, други ще го недооценяват, но при всички положения е пълен с изненади – "скрита лимонка", както се казва. Човек, който не афишира намеренията си, макар че от друга страна стратегията може да му куца. Но това качество, т.е. стратегически умения, постепенно ще се развива с напредването на възрастта и може да му бъде от полза около 30те години от живота. Наред с това умее много добре да "играе" според очакванията на отсрещния човек, но никога не се разкрива изцяло.

В тази карта Сатурн несъмнено е водещ и е много силно поставен, това го прави своеобразна доминанта. Управлява също така и изгряващия знак по триплицитет, т.е. има отношение към натива и неговите личностни характеристики. Особено щом хвърля поглед и към светилата. Ако беше нощно раждане, щеше да действа по-неблагоприятно. Тук може да има и някои плюсове, но е въпрос на лична дисциплина и мотивация.

А по Джьотиш има една рецепцийка между планети в трудни домове, която може да предполага и трудно справяне с гнева, трупане на емоционално напрежение. Но чрез повече дисциплина и духовна работа този недостатък може да се смекчи.

Последна редакция: вт, 22 окт 2019, 19:32 от Sotis

# 578
Да кажат по-опитните.

Всяка карта е индивидуална, така че няма как да се коментират други аспекти.
Това не е лекция по астрология, просто показах нагледно, че не може да се изваждат аспекти ,без цялостен поглед и разглеждане и да се прави тълкуване.

# 579
Бихте ли уточнили за безбрачие- липса на подпис или трудност при създаване на дълготрайно партньорство?

# 580
Аз не казвам, че ще имате безбрачие, а че е един от показателите.
А кои са другите? Сатурн 7ми дом?

Sotis, надявам се не съм аз госпожицата. А първото момиче, което попита.

# 581
Аз пък мисля, че, тук са отживчиви и от горе. И аз съм задавала въпроси и са били така любезни да ми отговорят. Преди време си спомням как се чудех защо съм луна в Скорпион и не съм ревнива, и мисля, че Катерица ми разясни Защо.
Оценявам всеки направил си труда да ми отговори и няма да се разсърдя ако някой не го направи.
От както чета и разучавам постепенно а не картината ми става по-ясна.

# 582
Бихте ли уточнили за безбрачие- липса на подпис или трудност при създаване на дълготрайно партньорство?

Безбрачие, означава че връзките се разпадат, но пак казвам, това е ЕДИН от показателите, трябва да има и други указания за безбрачие.

# 583

По-скоро бих го разбрала като липса на брак или съжителство на семейни начала, също така липса на трайни връзки. Тоест непостоянни отношения, които не водят до нищо, не резултират в създаване на семейство и общо домакинство.

# 584
Sotis, elеida може ли да кажете кои са другите такива указания? Сатурн в 7ми дом една от тях ли е?

Общи условия

Активация на акаунт