Астрология - 15 тема

• 37 978
  • 736
  •   2
Отговори
# 240
Здарвейте.Картата ми е изготвена от астролог.От Варна съм и бях ходила при Димитър Кожухаров.не знам до колко мога да вярвам.Вероятно е хубаво да ида и другаде.
Той е добър астролог и работи с традиционна астрология. Но не ми се вярва да е използвал това тълкуване за Сатурн в 7-ми дом -  че си обречена на самота. Можеш и сама да си построиш натлна карта в някой сайт /astro.com примерно/и ще видиш колко по-различна е тя. Обърни се и към друг астролог, ако нещо те е наплашил този.

# 241
  • в 1001-та нощ
Здравейте,момичета!От много време ви следя,но едва сега реших да се "престраша" да пиша...
В последно време живо се интересувам от астрология,както и от всичко,което се осланя на себепознание и самоусъвършенстване.Възхищавам се на познанията,до които сте достигнали!
Не успявам за момента да интерпретирам картата си достатъчно добре.Направих консултация с астролог,беше вълнуващ момент за мен!
Сега,в процеса на запознаване с астрологията съм малко "изплашена",тъй като открих,че имам Слънце и Луна в дванайсти дом в съвпад.Може би информацията,до която съм достигнала е оскъдна и не мога да си обясня нещата добре...Искам да Ви попитам,какво мислите за такъв съвпад и то в дванайсти дом?
Благодаря!

Това означава, че си родена по новолуние, но е хубаво да се види дали малко преди или малко след, дали е имало затъмнение (къде е нодалната ос спрямо светилата)

Mira_X, аз съм с Плутон в 7 дом, не е ретро, във взаимна рецепция с Венера, тя е в Скорпон  8 дом. Участва в тао квадратура - с У7, У4, У3, У1, У10, У9 .... Властови борби в партньорските връзки - това е урокът с една дума.

Последна редакция: сб, 03 авг 2019, 13:21 от a.l.e.n.a

# 242
Благодаря Ви a.l.e.n.a!
Това е картата,която си изготвих самостоятелно в astro.com.При срещата ми с астролога,главно разговаряхме,не съм получила натална карта,както други момичета.Аспекта,който открих провокира любопитството ми.Не знам много за новолунието и затъмненията,но ще ги проуча!

# 243
  • в 1001-та нощ
Малко преди новолуние, и не е било затъмнение Simple Smile Почети за светилата и фазите на луната. Уран им е диспозитор и сега от Телец ги квадратира.

# 244
  • София

Mira_X, аз съм с Плутон в 7 дом, не е ретро, във взаимна рецепция с Венера, тя е в Скорпон  8 дом. Участва в тао квадратура - с У7, У4, У3, У1, У10, У9 .... Властови борби в партньорските връзки - това е урокът с една дума.

Благодаря за отговора! Четох, че значело и голяма ревност, екстремни любовни чувства и търсене на възвишената, не само плътска любов.
Не знам, какво означава ретроградието му. Дали омекотява или задълбочава? Дали помага да се справиш с изпитанията?
Аз лично сматам, че съм надживяла това с ревността, но бракът бил променял хората със Плутон в 7-ми дом.

# 245
  • в 1001-та нощ
Аз никога не съм била ревнива. Не действай по шаблони. Изучавай си символиката на планетите, нюансите и проявленията - според знак, дом, аспекти/взаимодействия Wink

Ретроградието - общо казано насочва действието навътре към теб, а не навън към света. Но и това е доста общо и условно.

По-съществена е опозицията с диспозитора му и Юпитер - и двамата тронови. Възможно е да случваш на силни и властни партньори, и да има властови бори, напрежение, желание за надмощие, и да имаш задача да се справиш с това, да намираш баланс, да се научиш да отстъпваш, и да правиш компромиси. Представи си двама души хванати за ръце - могат да се дърпат, но могат и да танцуват.

# 246
  • София
Благодаря много за този отговор!
Не действам по шаблоните, но има неща, които някога са били истина и с течение на времето съм преодоляла.
А има ли значение Плутона и неговите аспекти, за лесното или трудното намиране на партньори било то в работата или в личния живот?

# 247
Възвишената любов е под шапката на Нептун. По Плутон е любовта като наркотик  - обсебващата, маниакалната, заслепяващата, тази дето силно люби и мрази, която желае да притежава и доминира. Любовта, която прави възможно прекрачването на личните граници. В такъв смисъл плутоновият тип любов може да се нарече и съдбовна, защото е в състояние да променя житейския сценарий.
Силата, властта не в теб, там, където по рождение е Плутон, там си подвластен, доминиран, пресиран от страна на хора и обстоятелства. В ръцете на съдбата. Взаимодействието на рожден Плутон с лични планети, планетите в Скорпион, може да описват сферата/сферите, в която метафорично казано се чувстваш "воден за носа",  където си способен да преминеш собствените си граници, да стигаш до крайности, да правиш нещо извън стандартно обичайното. Там където има преекспониране на символиката на планетата. Всмукване, поглъщане. Все едно човек действа под въздействието на опиати, наркотици, като зомбиран, дрогиран.

Последна редакция: сб, 03 авг 2019, 23:30 от starinthenightsky

# 248
Скрит текст:
Възвишената любов е под шапката на Нептун. По Плутон е любовта като наркотик  - обсебващата, маниакалната, заслепяващата, тази дето силно люби и мрази, което желае да притежава и доминира. Любовта, която прави възможно прекрачването на личните граници.
В такъв смисъл плутоновият тип любов може да се нарече и съдбовна, защото е в състояние да променя житейския сценарий.
Силата, властта не в теб, там, където по рождение е Плутон, там си подвластен, доминиран, пресиран от страна на хора и обстоятелства. В ръцете на съдбата.
Скрит текст:
Взаимодействието на рожден Плутон с лични планети, планетите в Скорпион, може да описват сферата/сферите, в която метафорично казано се чувстваш "воден за носа",  където си способен да преминеш собствените си граници, да стигаш до крайности, да правиш нещо извън стандартно обичайното. Там където има преекспониране на символиката на планетата. Всмукване, поглъщане. Все едно човек действа под въздействието на опиати, наркотици, като зомбиран, дрогиран.

В този контекст, ако Плутон е в 7 дом се подразбира, че властта е в партньора/ партньорските взаимоотношения съпруга, ако е примерно в 4 дом, доминирането е от страна на майката/ рода, дома; ако е в 10 дом, на показателите на 10 дом и т.н , правилно  ли съм разбрала? Ами ако Плутон е в 1 дом?  Пресиран  от какво , от себе си ли се получава?

# 249
Майка ми има Плутон в 7ми дом, но баща ми въобще не е властен. Точно обратното, властната е тя! И много силна нужда да контролира ситуациите и хората.

# 250
  • Стара Загора
На мен Плутон ми е във 2-ри дом заедно със Сатурн и Луната всички във везни

# 251
  • София

По-съществена е опозицията с диспозитора му и Юпитер - и двамата тронови.
Всъщност, той не е в опозиция с Юпитер и Венера, но е в опозиция със Слънцето и Меркурий, които също са в 1-ви дом, но в Телец. Освен тях, той аспектира и Нептун в 10-ти дом, Козирог, правейки с него секстил и квадрат с Луната в 5-ти, Лъв. Плутон не е част от Корабното платно, но всички, които аспектира (без Нептун) са.

# 252
  • SF
Майка ми има Плутон в 7ми дом, но баща ми въобще не е властен. Точно обратното, властната е тя! И много силна нужда да контролира ситуациите и хората.

А защо, ако тя има Плутон в 7-и дом, баща ти трябва да е властен?  Тъкмо обратното - властната и контролиращата партньорските си отношения е тя.

# 253
Много точно описание на плутоновия тип любовници. Плутон ми аспектира Слънце, Меркурий, Венера и МЦ(тригон), и Сатурн(квадрат). Съвпада е в Скорпион в 5 дом. Досега съм се влюбвала само веднъж, все още съм влюбена в този мъж, въпреки болката, която си причинихме. След края бях друг човек и не съм сигурна дали бих си го причинила отново. Плутон не се задоволява с малко, искаш буквално да затвориш обекта на чувствата си в клетка, да притежаваш душата му. Любов под въздействието на Плутон бих нарекла тази между Катрин и Хийтклиф в Брулени хълмове.

Последна редакция: пн, 05 авг 2019, 20:05 от Guavva

# 254
  • SF
Много точно описание на плутоновия тип любовници. Плутон ми аспектира Слънце, Меркурий, Венера и МЦ(секстил), и Сатурн(квадрат). Съвпада е в Скорпион в 5 дом. Досега съм се влюбвала само веднъж, все още съм влюбена в този мъж, въпреки болката, която си причинихме. След края бях друг човек и не съм сигурна дали бих си го причинила отново. Плутон не се задоволява с малко, искаш буквално да затвориш обекта на чувствата си в клетка, да притежаваш душата му. Любов под въздействието на Плутон бих нарекла тази между Катрин и Хийтклиф в Брулени хълмове.

Ами, не! Ето това е по-точното описание. Плутон, великият трансформатор, изпепелява, за да роди нов живот.

Общи условия

Активация на акаунт