Астрология - 15 тема

• 37 952
  • 736
  •   1
Отговори
# 255
Представете си наталната карта като палитра. От смесването на едни и същи цветове, могат да се получат различни картини. Рождената карта на всеки е индивидуална. Вашата карта, нейни части т.е. извадена от контекста, не е норма, правило за друг човек, а представлява само някаква откъслечна информация за Вас, защото споделеното, че на някой Плутон е в седми, почти нищо не ни казва. Лично. Да имаш Плутон в седми не е нещо необичайно или рядко срещано. Само предполага в общия случай, че мъжът или жената, на които принадлежи тази рождена карта, харесва, попада и е привлечен от нещо плутоново в хора и среда, а те не се вместват в едно две описания, определения. Лоши момичета, момчета, ревнивци, доминантни или богати партньори. В чиито характер, способности, мотивация, действия,  начин на себеизразяване, е вплетен по някакъв начин плутоновия принцип. Такива, които притежават власт. Силно либидо. Имат по-изчанчени сексуални фантазии. Проницателни и дълбоки. Горещи и изгарящи. Такива, които се татуират... Идеята е, че част от сюжетната линия на човекът с Плутон в седми, може да са взаимоотношения, които го обръщат с хастара наопаки и го жигосват, оставят дълбока следа.

Плутон е от трансатурновите планети. Надличностни. Поколенчески. Невидими за човешкото око.  Личен е, придава нещо от своята характеристика, тогава когато в рождената карта аспектира лични планети. Тогава е налице някаква връзка с надличностното, която се изразява в някакъв интензитет, наситеност, преекспониране  символиката на аспектираната планета.

Първи дом e начинът, по който човек се свързва със света и светът го възприема. Човекът с такова разположение на Плутон, може да изглежда мнителен, недоверчив, потаен, настойчив, натрапчив, настъпателен, концентриран, защото  плутонови са "перденцата" на прозорецът, филтърът, през които вижда света. Човекът с Плутон в първи може да е като птица феникс.  

Последна редакция: вт, 06 авг 2019, 10:47 от starinthenightsky

# 256
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Представете си наталната карта като палитра. От смесването на едни и същи цветове, могат да се получат различни картини. Рождената карта на всеки е индивидуална. Вашата карта, нейни части т.е. извадена от контекста, не е норма, правило за друг човек, а представлява само някаква откъслечна информация за Вас, защото споделеното, че на някой Плутон е в седми, почти нищо не ни казва. Лично. Да имаш Плутон в седми не е нещо необичайно или рядко срещано. Само предполага в общия случай, че мъжът или жената, на които принадлежи тази рождена карта, харесва, попада и е привлечен от нещо плутоново в хора и среда, а те не се вместват в едно две описания, определения. Лоши момичета, момчета, ревнивци, доминантни или богати партньори. В чиито характер, способности, мотивация, действия,  начин на себеизразяване, е вплетен по някакъв начин плутоновия принцип. Такива, които притежават власт. Силно либидо. Имат по-изчанчени сексуални фантазии. Проницателни и дълбоки. Горещи и изгарящи. Такива, които се татуират... Идеята е, че част от сюжетната линия на човекът с Плутон в седми, може да са взаимоотношения, които го обръщат с хастара наопаки и го жигосват, оставят дълбока следа.
...........

Много интересен и полезен пост, starinthenightsky , благодаря!

# 257
  • SF
Това важи за всички планети, домове и аспектите им. Няма как да се плашите и да питате "Ама със Сатурн в 7-и дом да се оженя ли?"

# 258
При мен Сатурн е в 5-ти дом + още 3 планети. Изобщо не ми е до женитба, а може и сама да си остана.

# 259
Най-грешното нещо в астрологията е да се вади заключение само от няколко точки и аспекти. Сходно с това е да влезнеш в един дом, да погледнеш една единствена чаша и да вадиш заключение за всичко в дома... И другата генерална грешка е че винаги намираме отговори на върпосите, всеки си намира някаква логика за нещата без да е направил поне 99 проверки, и от това възникват спорове, преди да открият Уран, Нептун и Плутон, пак са намирали причина за "плутоновта любов", я в някой астероид, я в някой аспект с Венера...

# 260
Чета темите назад и колкото повече чета буквално се побърквам, не знам от опозицията на Меркурий ссъс Сатурн ли е, но полудявам.
Мисля да направя една последна консултация с професионален астролог и завинаги да се отдръпна от астрологията.
Все по-тежко и безсмислено виждам битието, а дори не съм минала Сатурнов възврат, на който ясно и сигурно няма да оцелея психически.
Прочетох тук, че е възможно наталната карта на пръв поглед да показва, че ще имаш деца, но това никога да не се отключи поради други обсоятелства, например липсата на съпруг.. или защото мисията ти е друга.

# 261
Morella Allan Poe, дай си почивка, не чети. Или по-скоро прочети няколко пъти постинга на starinthenightsky горе. Строго индивидуално е. Няма една с друга съдба да си приличат по всичко.
Най-голямата грешка за когото и да било, за каквото и да било е да се вкопчваш в нещо, което още не си потигнала, но искаш. Когато, тогава. Винаги е в точния момент.

Последна редакция: вт, 06 авг 2019, 22:21 от luna

# 262
Чета темите назад и колкото повече чета буквално се побърквам, не знам от опозицията на Меркурий ссъс Сатурн ли е, но полудявам.
Мисля да направя една последна консултация с професионален астролог и завинаги да се отдръпна от астрологията.
Все по-тежко и безсмислено виждам битието, а дори не съм минала Сатурнов възврат, на който ясно и сигурно няма да оцелея психически.
Прочетох тук, че е възможно наталната карта на пръв поглед да показва, че ще имаш деца, но това никога да не се отключи поради други обсоятелства, например липсата на съпруг.. или защото мисията ти е друга.
[/quote
Когато започнах да се интересувам от астрология и гледах картата си се чувствах много зле....Въпреки това ме теглене. ... За това реших първо да се уча по чужди карти, също и на близки хора, чийто живот познавам. Продължавам още да "чета" картата си. Със всяко събитие от живота ми задълбочавам познанията си по астрология, но вече не се стряскам. Астрологията ми помага да се опозная по-добре. А това е доста дълъг процес.

# 263
Марина, аз започнах да се интересувам заради нелогичния си неуспех в една област. Астроложките,които съм посещавала не са ме наплашили, напротив. Но тъй като прогнозите им само за тази област не се случиха,  започнах отново да чета и търся информация.
Явно съм им се сторила прекалено млада тогава, за да ми кажат нещо такова, а и предполагам никой астролог няма да каже категорично "няма да се омъжиш, няма да имаш деца, няма да имаш лично щастие и прочее."
Но след прочитането на доста стари теми тук установих, че момичета, които са ме успокоявали към собствените си аспекти (някои от които са като моите) са били безпощадни.
Също не открих нито една със сатурн в 7ми дом да има удовлетворяващи лични отношения. А този пример личен е повече от астрологични консултации, на които дори да се виждат на пръв поглед хубави аспекти могат да не се отключат.

Дори във ведическата астрология сатурн пак ми е в7ми дом, даже и в Козирог.
Няма да пиша повече за това, че досадих.

Имам уговорка вече с последен астролог. Надявам се на задълбочен анализ. Имам нужда от някакво успокоение, но да звучи логично..или да се готвя за лудницата с последния аспект, който открих, че води до полудяване.

# 264
Ми Сатурн в Козирог си е ок, на трон, проявява силните си качества.
Моят също е там, наскоро имах и Сатурново завръщане, не беше идеално, но го преживях, жива съм, оправиха се нещата.
Не се шашкай така!

# 265
  • SF

Имам уговорка вече с последен астролог. Надявам се на задълбочен анализ. Имам нужда от някакво успокоение, но да звучи логично..или да се готвя за лудницата с последния аспект, който открих, че води до полудяване.

Това, което аз усещам е, че ти искаш някой - дали именит астролог, дали някой тук в темата, аз, друг, който и да е... - да ти каже, че ще се ожениш, ще имаш деца и всичко завинаги ще бъде наред. Горе-долу ние това ти казваме. Не си самовнушавай, че един Сатурн в 7-и дом ще обърка всички неща в живота ти и че няма да имаш деца. Ако ти трябва категоричност, ще ти го кажа категорично, въпреки че нямам самочувствието да го правя.
На мен нито един астролог, човек, приятел, психолог, разбирач от всичко не ми е казал, че няма да се оженя и няма да имам деца. Но аз не се ожених и нямам деца. Какво като са ми пожелавали и казвали обратното! Simple Smile Имам Слънце в първи дом, лидер, Меркурий също е там в точен съвпад със Сигма - 24 градуса във Везни - умна, та преумна... Юпитер точно върху асцедента... Нито съм лидер, нито съм измислила формулата на успеха, нито съм разкрила рецептата на кока-кола. 

# 266
Цитат
На мен нито един астролог, човек, приятел, психолог, разбирач от всичко не ми е казал, че няма да се оженя и няма да имам деца. Но аз не се ожених и нямам деца. Какво като са ми пожелавали и казвали обратното!

Именно де.. това е най-лошото.

И аз имам слънце и меркурий в първи дом.

Единствено би ме успокоило, ако някоя жена със сатрун в 7ми дом, без слънце или уран, или друго там..каже че е щастлива в личните си взаимоотношения

Последна редакция: ср, 07 авг 2019, 10:55 от Morella Allan Poe

# 267
Аз, със Сатурн в първи дом, няма да се обаждам.
Обаче се чудя, защо свързвате нямането на деца със Сатурн в седми дом!?

# 268
Аз, със Сатурн в първи дом, няма да се обаждам.
Обаче се чудя, защо свързвате нямането на деца със Сатурн в седми дом!?
възможно наталната карта на пръв поглед да показва, че ще имаш деца, но това никога да не се отключи поради други обсоятелства, например липсата на съпруг (каквато предполага сатурн в7ми дом) .

# 269
  • Далече, далече
Предполагам, че ще прозвучи доста еретично, но наличието на брак и деца не е гаранция за щастие.

Общи условия

Активация на акаунт