Съпруги на военнослужещи - 27

• 54 451
  • 730
  •   1
Отговори
# 600
Добро утро!!!
Добре дошъл Декември !
"Декември е уют. Кори от портокали. Пукащи дърва. Запалени свещи. Червено вино. Понякога розе. Тихо пиано. Вълнен шал и дебели чорапи. Първи сняг. Декември е грижа. Внимание и мисъл към най-любимите ти хора. Подаръци. Изненади. Срещи. Топло мляко с канела. Писма картички. Очакване. Декември е искри и фойерверки. Блясък по улиците, в очите. Светлини. Декември е (равно на) сметки. Разплащаме се с 365 дни случвания и пропускания. Всичко онова, което сме можели да бъдем, а не сме. Всяка неказана дума и закъснял жест. Онзи телефонен разговор, който пропуснахме. Пътуването, което не направихме. Работата, която не приехме. Думите, които не казахме. Декември е обещания. Наравно стари и нови. Да бъдем по-добри. По-щедри. По-благодарни. Да мечтаем повече. Декември е поглед навътре. Носталгия по детството. По това какви бяхме, какво търсихме, в какво вярвахме. По приказки с щастливи начала, не краища. По онова утре, което все търсим и все не стигаме. Декември е всичко в едно. Най-студеният и най-топлият месец. Най-пълният с хора и най-самотният. Едновременно край и ново начало. Прошка. Декември идва и си отива като сън. Всяка година се питаш кога пак стана Декември. Никога няма да разбереш. Декември е вселена."
Автор: Мария Василева

# 601
  • София
Привет, прекрасни! Hug
След толкова хубави думи, поднесени ни от ДАФИНОВОТО ЛИСТЕНЦЕ, не ми остава нищо друго, освен и аз да кажа - Добре дошъл, декември!
Няма да коментирам, че трябва да си дооправя поредната курсова работа и в сряда съм на презентация. Първа съм, ще поведа хорото, дано да се представя добре.
Гушкам всички - и малки, и големи  Hug

# 602
  • Пловдив
Добро снежно утро. Щом и при нас е бяло, сигурно сняг има почти навсякъде.
За съжаление почивката ни свърши точно преди да завали. Но си изкарахме добре.
Дзверът взе листовките, сега трябва да стане на 18, за да се яви на курмуване. Т. Е. догодина.
Лек ден, аз отивам да си изчеткам возилото с новата четка. Joy

# 603

Добро утро, това е нашата снежна градина
    Днес е само за червено винце и хубава книжка пред камината

# 604
    dimitrova8002, много е красиво! Като каза вино, да ви се похваля, че си донесох от Германия една бутилка греяно вино. Много им го харесвам! Изкарах чудесно там. Вече бяха отворени коледните базари, обиколихме ги в 3 града. Беше малко студено, но много приятно, красиво, украсено. Заприказваха ме навсякъде хора - във влака, в магазините, в кафето Smile Аз не умея да говоря немски, учила съм го като ученичка, но не го помня. Мъжете у нас добре се бяха гледали, малкия е здрав. Сега е много щастлив на подаръка, който му донесох - едно интерактивно динозавърче. Сега чакам коледните празници, за да се съберем пак със семейството.
    Хубав ден на всички!

# 605
    • София
    Здравейте, прекрасни! Hug
    СЕТИ, добре си си дошла   bouquet Браво на момчетата ти, че добре са се справили! Поздравления!
    ДИМИТРОВА, при вас е зимна приказка! cold
    ДУНДИ, предай поздравления на красавичката от мен. thumbsup Ще дойде и време за кормуване  newsm01
    МЪНИЧЕ, къде изчезна? Десет дни никаква те няма. Simple Smile
    Алоооо, майките на бебетата, как сте? Я да попитам татковците помагат ли?  Mr. Green
    ЛУННО ЦВЕТЕ навярно слага ред в ежедневието на палавите осмокласници. Ех, тези деца... #Crazy
    ДАФИНОВОТО ЛИСТЕНЦЕ тръпне в очакване да гушне синчето си  Hug Още съвсем мъничко остана!
    Хайде, напускам плаца. Отивам да си купувам едни набелязани книги и после съм на тръстиката.
    Желая ви спорен ден! wavey

# 606
    • Пловдив
    Фло, тук съм си, но приготвям все нещо, стягам 8.12 и междудругото, колата ни предаде баш преди празниците... Simple Smile
    Иначе всичко си е наред Simple Smile Колата вече е ремонтирана, вкъщи е украсено навсякъде, готова съм почти и с градината Simple Smile
    И ей така, за разкош, извадиха ми зъб, заради некадърно "лечение"... Действал си е между корените, ама мен нито ме болеше, нито нищо... Профилактичен преглед, панорамна снимка и... Навреме го хванахме, че не е слязло към костта... както и да е, сега ме боли венеца, ама ще го пазя, пък след Нова Година ще го изграждаме.
    За татковците мога да дам отчет за Мистър Ю - редовно разхожда нежните си половинки из квартала Heart

# 607
    Добро утро!
    Петък посреща Св. Никола.
    На всички, които празнуват днес желая да са здрави!
    Да плуват смело в дълбоки води. Да каляват вярата си в бурни времена. Да не се отказват да търсят нови брегове.
    Да не позволяват посредствени рибари да им мътят водата и да не се хващат на въдицата им. Да имат търпение да изчакат златната вода, за да се потопят в блаженство и благодат. Весел празник!

Аз имам много работа, клиентите полудяха. Да, чакам вече и ще ви моля да стискате палчета на 10 и 11 декември, че дълго пътуване пак предстои. Прегръдки на всички!

# 608
    • Пловдив
    Честит празник на всички празнуващи.
    Фло, честит имен ден на твоите момчета, голям и малък. Да са живи и здрави.
    Радинка, а Ния празнува ли днес? Да е жива и здрава и с празник и без празник.
    И Лунно цвете си има именичка, ако не бъркам. И с повод и без, да ѝ е жива и здрава девойката.
    При нас е студено сутрин, всичко е побеляло от скреж. Но най-хубавото е, че идват почивни дни.
    Измислихте ли подаръци за най-близките? Аз съм почти готова с този на ММ, чакам да го получа, за останалите нямам никаква идея. Девойката става на 18 по същото време, а аз нямам нищо измислено.
    Слънчев ден пожелавам на всички.

# 609
    • София
    Привет, прекрасни! Hug
    ДУНДИ, благодаря за поздравленията към моите именици!
    ЛУННО ЦВЕТЕ, Честит празник на дъщеричката ви. Да е здрава, с късмет и успехи!
    ДАФИНОВО ЛИСТЕНЦЕ, ще стискам палци!  fingerscrossed
    МЪНИЧЕ, жалко, че не са успели да ти спасят зъба. spoko
    Подготовката ми върви по план. Вчера "улових" едно малко шаранче,заради люспите  WinkЩе го опека. Иначе ще сме на друга риба. Направих предястие от топло пушена скумрия, с майонеза, варени яйца, маслинки и кисели краставички. Имам и хайвер, готова ми е и картофената салата. Дежурният кокосов сладкиш също е готов. Замесих и тесто за питка, а утре ще пържа мекички от останалото тесто. Много харесвам тестото, защото може да престои няколко дни в хладилника и става все по-хубаво. И за пица е добро. Скоро не съм се вихрила така, ама в чест на Николовците си заслужава. Heart Eyes
    Е, този път с гаджето ще сме разделени, но ще въртим телефонна и скайп любов. Радвам се, че  внуците и синът ми ще са при мен.
    Почивката ми свърши, продължавам...   

# 610
    Фло, първо... да са ти живи и здрави имениците.. много здраве на цялото семейство!
    Второ- добре, че родих, че иначе след това, което си изредила, щеше да се наложи да дойда спешно до вас Joy Heart
    С Мъничето често кръстосваме кварталните велоалеи, та се срещаме.. а колкото до нашият татко- най-добрия татко е... малката умира за неговата компания.. Heart
    Дундиии, годината свърши, ти все така заета... хайде с Кати чакаме новата година да се запознаете Joy подаръците главно се купуват за детето сега... ние сме на заден план, бяхме на коледна фотосесия, направихме на бабите календари, ще им сложа и по една снимка в хубава рамка и една панделка и да ни се радват, че и без това са далече всички и по-рядко се виждат с внучка си на този етап.. на ММ тази година повече подаръци нямаа, той си получава усмивките от дъщеря си всеки ден.. Joy
    Общо взето дребни неща съм подготвила, имам чувството, че майчинството ми отива в Спиди и Еконт Joy Joy

Честит празник на всички празнуващи! Бъдете здрави!

От мен лека нощ, да знаете, че си ви обичам много, любимки сте си ми тук всички Heart

# 611
    Честит празник на всички празнуващи! И ние имахме почерпка в работата и пийнахме и хапнахме с колегите.
    Мис Ю, много ме разсмя Simple Smile
    Лека нощ!

# 612
    Добро утро!
    Кафето може и да не се интересува какъв ден е днес.
    Но пък събота винаги се интересува от това, дали има кафе  Wink.
    Колко хубаво е да станеш сутрин и да имаш нещо, на което да се надяваш, нещо на което да се усмихнеш и живот, който да живееш! 🎄🎄🎄

# 613
    Добро утро!
    На всички, които празнуват днес желая да са здрави!
    Да плуват смело в дълбоки води. Да каляват вярата си в бурни времена. Да не се отказват да търсят нови брегове.
    Весел празник!

И най-важното – не забравяйте, че всички ние сме студенти завинаги. Защото цял живот учим.

# 614
    • София
    Привет, прекрасни! Hug
    ДАФИНОВО ЛИСТЕНЦЕ, явно още не сме изтрезнели от студентския празник Wink
    Не съм се появявала на рапорт от няколко дни, но си имам уважителна причина. В петък пристигна щерката с двете ми внучки. Синът доведе и неговите чавета и у дома стана весело. Баба се раздаде на max. Играхме на домино, имаше пижамено парти, украсиха елхата. Няма да изброявам  приготвените вкусища. В неделя вечер си заминаха и сега у дома е тихо. А колко има за шетане и подреждане...
    За студентския празник една колега се хвана на бас с мен, че ако аз не ги организирам, няма да се съберат. Аз бях на противоположното мнение. Ами тя спечели - голяма Милка с цял лешник.  Joy Решихме да празнуваме след сесията, което ще рече в края на януари.
    Гушкам ви и се явявайте на рапорт, че ще пиша отсъствия. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт