Лещи за очи - 7

• 47 392
  • 749
  •   1
Отговори
# 465
Тази марка доколкото знам е световноНЕизвестна и я предлагат само в сайта на alensa (leshti.bg).
На мен ми бяха дали от Гранд оприкс мостри на Топ Вю еднодневни. И имаха ценоразпис , защото питах колко струват за месец.

Последна редакция: чт, 03 дек 2020, 22:43 от ДХ3

# 466
  • София
и от кога известността е критерии за качество? И като цена са ок и ми понасят добре. Всичките марки изкупих и пак се връщам на Тopvue air.

# 467
  • Varna
Лично мнение, просто не мисля да си правя експерименти със зрението като пробвам измислени марки лещи.Държавата с най-много хора носещи лещи е САЩ, там водещите марки са няколко и са доказани с  времето и са на следните компании:
Alcon, Johnson and Johnson, Cooper Vision, Bausch and Lomb.

# 468
  • 1st floor
Аз съм пробвала два вида еднодневни лещи на тази фирма.  Първите бяха по-скъпи и бяха страхотни, вторите бяха отвратителни и едва ги издържах.

# 469
  • В полите на Пирин планина
Ей такива пробвах:

Имаше опция за проба и връщане на неизползваните контактни лещи. Върнах 4 лещи и ми възстановиха цялата сума. Двете, които пробвах директно засилих към коша. Имах чувството, че нещо ми дращи перманентно.

# 470
На мен Биофинити така ми дращят, а в някои случаи окото само изхвърля лещите .
Явно си е до индивидуалности.

# 471
  • На високо
И моите очи понасят по-добре Top Vue Air и Top Vue Premium, отколкото Biofinity. От година и повече съм само с такива. С Avaira също се чувствах комфортно, доколкото си спомням, но вече доста време не съм взимала от тях. С Biofinity първите час-два се чувствам добре, но не и по-дълго. Появява се ужасно усещане за сухота и дразнене и не мога да издържа цял ден, колкото и да се напъвам. Доста  време се мъчих с тях, но и с капки не се получи.  А иначе нося лещи вече цели 33 години (на 49 съм). Сериозни проблеми не съм имала. Късогледа съм и то много - -10 на едното и -13 на другото око. Имам и астигматизъм, но е малко и на фона на късогледството не ми пречи. Лещите ми са с диоптър съответно -8 и -10. Не виждам идеално надалече, но ако увелича диоптъра не мога да виждам добре наблизо, както вече беше споменато. Интересното е, че с Biofinity -8 и -10 виждах още по-зле наблизо, без очила за четене не можех да мина. А с Top Vue Air  и Top Vue Premium със същия диоптър виждам прилично и наблизо, справям се с четенето на малките букви добре. С Аvaira също не се чуствах далекогледа. Мисля, че диаметърът на лещата има някакво отношение към този проблем, защото Top Vue и Avaira са с диаметър 14,2, а Biofinity  са с 14.0. Не знам дали съм права. Thinking И също се изкушавам да пробвам мултифокални лещи, но още не съм се престрашила. Ще съм благодарна за отзиви.Simple Smile

# 472
На мен още не ми се налага (на 46 години съм) и съм късогледа - доста (-7.5Д) и на двете очи. Държа да виждам добре надалече, защото шофирам редовно. Бих пробвала мултифокални, като стане нужно.

# 473
Аз мисля да пробвам мултифокални, не знам дали лекар трябва да ми ги изпише?

# 474
Аз мисля да пробвам мултифокални, не знам дали лекар трябва да ми ги изпише?

Ако си ги поръчаш от някой сайт, едва ли.

# 475
Здравейте. От няколко дни съм с лещи Optima FW на Bausch and lomb. Това са ми първите лещи, до сега бях с очила. Диоптрите са ми малки - -1 на едното око и -0.5 на другото за лещите. Имам и малък астигматизъм, но лекарката ми даде тези лещи и каза, че няма нужда от торични, защото астигматизмът е малък и тези лещи ще го оберат.
Днес имам проблем с дясната, не мога да я сложа вече 20 минути, залепва ми за окото и като мигна изпада слепена на две...и това се повтаря постоянно. Много трудно я разлепям, обливам я с разтвор, оставям я за няколко минути в контейнера и като пробвам пак да я сложа се получава същото. Confused

# 476
Окото ти е сухо или нещо си повредила лещата...
Като я сложиш, затвори окото и постой така няколко секунди, за да прилепне добре.

# 477
Да, най-веротно сухо око.В началото и аз така се мъчех, докато се усетя.Капвам капки в окото и малко на лещата.Слагам и затварям плътно окото, понякога дори натискам леко с пръсти клепача , докато е затворен, а вътре завъртам очи и лещата се намества.
Ако са Ви сухи очите ще трябва да ползвате капки, защото на мен пресушеното око даже ми изхвърля лещите само.

# 478
Окото ти е сухо или нещо си повредила лещата...
Като я сложиш, затвори окото и постой така няколко секунди, за да прилепне добре.
Благодаря. В крайна сметка я сложих след над 30 минути опити. Като ги свалям и е суха лещата пак се слепват така на две, обаче като ги оставя в разтвора се оправят.

# 479
Радослава, може и самите лещи да не ви пасват, пробвайте друг вид.

Общи условия

Активация на акаунт