Лещи за очи - 7

• 47 383
  • 749
  •   1
Отговори
# 480
И аз заради такива трудности със слагането на лещите минах на месечните, т.е. тези, които издържат без махане по 1 месец. Иначе съм супер доволна от носенето на лещи, но ако трябваше да се мъча всеки ден, сигурно нямаше да ползвам.

# 481
И аз заради такива трудности със слагането на лещите минах на месечните, т.е. тези, които издържат без махане по 1 месец. Иначе съм супер доволна от носенето на лещи, но ако трябваше да се мъча всеки ден, сигурно нямаше да ползвам.
Кои са тези?

# 482
Здравейте. От няколко дни съм с лещи Optima FW на Bausch and lomb. Това са ми първите лещи, до сега бях с очила. Диоптрите са ми малки - -1 на едното око и -0.5 на другото за лещите. Имам и малък астигматизъм, но лекарката ми даде тези лещи и каза, че няма нужда от торични, защото астигматизмът е малък и тези лещи ще го оберат.
Днес имам проблем с дясната, не мога да я сложа вече 20 минути, залепва ми за окото и като мигна изпада слепена на две...и това се повтаря постоянно. Много трудно я разлепям, обливам я с разтвор, оставям я за няколко минути в контейнера и като пробвам пак да я сложа се получава същото. Confused
От лещите е, аз също започнах с тях, но по препоръка на приятелка. Голяма грешка! Лещите са тримесечни, много дървени, с много ниска кислородна пропускливост. И да, залепват се и много трудно се отлепят. Моят съвет е, вземете си други лещи, по-добре едномесечни, силикон-хидрогелни, например Биофинити или  нещо подобно и веднага ще усетите разликата. Успех!

# 483
Аз, например, нямам проблеми с тези лещи. Всичко е много индивидуално.

# 484
  • Somewhere in Spacetime
Iveta_S, как си миете очите, почиствате грим и т.н.? Винаги съм се чудела как ще се къпя, ако ги нося постоянно, нали не трябва да влиза вода в очите, за да не се замърсят.
Иначе лещи, които могат да си носят по този начин, са от силикон хидрогел: Биофинити, Pure Vision и др.

# 485
  • Varna
Да Pure vision са за 30 а Биофинити попринцип са за 7 дни и ако мразите себе си и очите си може да пробвате без да ги сваляте.

# 486
  • В полите на Пирин планина
Нося Биофинити, но и през ум не ми е минавало да стоя нон-стоп с тях! Случвало ми се е да преспивам с лещи, когато децата са боледували, но това е било инцидент...

# 487
Iveta_S, как си миете очите, почиствате грим и т.н.? Винаги съм се чудела как ще се къпя, ако ги нося постоянно, нали не трябва да влиза вода в очите, за да не се замърсят.
Иначе лещи, които могат да си носят по този начин, са от силикон хидрогел: Биофинити, Pure Vision и др.

Пробвала съм различни марки, но съм много доволна от Air Optix Night and Day Aqua на Alcon. Аз не нося грим всеки ден, но когато се наложи да почиствам спирала, ползвам мицеларна вода и след това с вода и салфетка отстранявам останалия грим. При къпане нямам никакви проблеми, а със сигурност ми влиза вода в очите. През последните 2-3 години съм почти денонощно пред монитор и вече се налага сутрин след ставане и понякога вечер да ползвам капки изкуствена сълза.
Дори си записвам напомняне на телефона кога слагам лещите, за да ги махна след месец, защото не усещам някаква разлика при по-дълго носене. А когато ги махна и реша да остана няколко дни с очила, едва издържам - определено се чувствам по-добре, когато в очите ми има лещи Smiley

# 488
  • Somewhere in Spacetime
Вероятно е много приятно да се събудиш, да отвориш очи и да виждаш ясно! Simple Smile
Благодаря, Iveta_S!
Не е за мен това обаче. Аз нося грим (пълна програма), правя двойно почистване и освен това в края на деня чувствам умора в очите си и ми олеква, когато ги сваля.
Няколко мои познати си направиха лазерна корекция на зрението. Кълнат се, че това е най-хубавото нещо, което са правили за себе си и съжаляват, че толкова години са се мъчили с очила и лещи... Не знам, аз все още се страхувам. Средно късогледа съм с малко астигматизъм, но и аз вече се уморих...
Но да не разводнявам темата.

# 489
Напоследък и на мен ми се върти операцията в главата.
На 43г съм, с пресбиопия , надалеч съм 3+, наблизо 4+ ,
имам гоям дискомфорт със зрението.
Моят лекар не против операцията , а и казва че вече съм старичка за нея Simple Smile)))

# 490
Здравейте,
Влизам да дам мнение точно за д-р Даниела Бойчева от Очна оптика и корекция АД на ул. Клокотница 22.
Все бях виждала не добро отношение, но тази госпожа/ица бие всички рекорди. Изключително нетолерантна, неучтива и надменна.
Бях съчетала предледа при нея от 10ч с идване по повод преглед при педиатър на детенцето ми в НеоКлиник от 11:30. По време на прегледа се установи, че меки лещите лещи, които досега съм ползвала вече не са опция и най-добър вариант би било изработването на твърди контактни лещи. Преди започване обаче споменах, че в 11:30 сме ангажирани и тя моментално си промени отношението как можело да я припирам, как след като отивам на доктор оставям толкова малко време между отделните доктори  (цял час, при все, че досега за 15 мин съм била готова при д-р Вълканова, от която съм безкрайно доволна! Освен това и не съм очаквала, че ще се наложи изработка на твърди лещи) и така. На въпроса ми не може ли да си отидем на часа при ортопеда в 11:30 и след това да съм върнем тя отговори, че и били необходими 2 часа, а тя била на работа до 14:00 и не можела да си губи личното време с мен (което не беше сигурно, че ще се случи). По едно време чух и изказване от сорта на това, че до вчера била с Ковид19 и нямала толеранс/търпимост към никого.
Буквално бях като гръмната! Ако не си бях заплатила предварително прегледа щях да се врътна и да си отида! В крайна сметка тя ми даде меки контактни лещи с по-висок диоптър, които удовлетворяват на 90% това което ми трябва с идеята да ги ползвам докато съм намерела време да отида да си изработя твърди такива. В предвид отношението и изобщо не съм и сигурна, че няма да си разваля зрението с този по-висок диоптър. Но не е в това проблема, а в отношението!

# 491
  • София
medissa, и аз я помня тази офталмоложка като студен човек.
За лазерната корекция не се кумете. Аз на 35 се пробвах и разочарованието, че  съм изтеглила късата клечка е голямо.
Една колежка на 50 си направи.За мен възрастта не е проблем,а по-скоро,че шанса да бъдеш одобрен за операция намалява с възрастта.

# 492
  • София
Аз си взех мултифокални лещи. Биофинити -4 с добавка +1. Направо съжалявам, че не съм го направила по-рано. Мислех, че ще има време за привикване, че ще има време за нагласяне на фокуса, при преместване на погледа от близо надалеч и обратно. Затова и отлагах. Няма такова нещо. Много комфортно се чувствам и виждам така, както не съм виждала доста отдавна.

# 493
  • В полите на Пирин планина
Пак тя, благодаря много за коментара ти! Аз все още виждам добре наблизо, но предполагам скоро това ще се промени и няма да се колебая за мултифокалните лещи.

# 494
Здравейте, има ли някой който ползва лещи за астигматизъм? Каква марка са?

Общи условия

Активация на акаунт