Лещи за очи - 7

• 47 291
  • 749
  •   1
Отговори
# 570
Аз имам такива мътнини, но не ме дразнят. Като се фокусирам върху тях ги виждам, иначе не. Просто не мисли за тях. Казаха ми, че са по рождение и не са проблем. На теб какви проблеми ти създават? За всеки случай, попитай офталмолога си.
И аз имам, по
рождение са ми.

# 571
Октомври месец ходих на преглед, докторката каза, че са от възрастта и късогледството. Тогава и казах, че не виждам добре надалеч. Тя прецени, че няма нужда от промяна в диоптрите и понеже съм свикнала с лещи, затова не виждам добре с очила.
Миналата седмица ходих при друга лекарка и стана ясно, че диоптъра на двете ми очи е скочил доста и сега в сряда ще разширяваме зениците. Така ще огледа и очните дъна за тези мътнини. Дано няма нещо сериозно...вкъщи почти не ги забелязвам, но навън е много дразнещо.
yasmina, какви точно бяха твоите от Клокотница? Аз купувах все едни и същи - ДК 30 за 80 лв. двете. Сега вероятно ще трябва да поръчвам нови и се чудя дали по-скъпите ще са по-добри Rolling Eyes

Последна редакция: нд, 07 мар 2021, 13:22 от Gorda mama

# 572
  • Varna
Здравейте ! Сега се връщам от очен преглед и мога да кажа, че притесненията ми почти изчезнаха.Лекарката ми обърна достатъчно внимание и се изненада за страшната диагноза която са ми поставили предния път.Категорична е, че нямам дори минимални признаци за макулова дегенерация.Минах през много гадна процедура в която ми сложиха стъкло на окото и ми светеха доста продължително време.Единствено се оказа, че имам нещо на лявото око - периферна дегенерация на ретината която се лекува с лазер и процедурата струва само 35лв.Каза, че не е спешно, но е хубаво да се направи в скоро време.Доста съм доволен от прегледа дори ми провериха слъзните канали и се оказа, че имам намалено слъзообразуване.Диптрите ми са даже намалени съответно -3.50 на дясното и -3.25 на лявото.Даже ми каза да пробвам с лещи -3.25 да пробвам как ще съм.Не ми е казвала да си взема с различни диоптри за двете очи, предполагам че за малка разлика не се препоръчва.Астигматизъм нямам, само -0.5.Губя Фокус когато се взирам на далеч и това било нормално за контактните лещи и като добавим сухите очи било абсолютно нормално.С две думи падна ми камък от сърцето, единствено си притеснявам за това с ретината, защото можело да доведе до отлепването ѝ.Не съм запознат с лазера, но се надявам процедурата да не е много неприятна.

# 573
  • София
Е, страхотно! Много се радвам. Това със слъзните канали обяснява търсенето ти на подходящи лещи и дискомфорт, за който си споделял (ако не ме лъже паметта).

# 574
Здравейте ! Сега се връщам от очен преглед и мога да кажа, че притесненията ми почти изчезнаха.Лекарката ми обърна достатъчно внимание и се изненада за страшната диагноза която са ми поставили предния път.Категорична е, че нямам дори минимални признаци за макулова дегенерация.Минах през много гадна процедура в която ми сложиха стъкло на окото и ми светеха доста продължително време.Единствено се оказа, че имам нещо на лявото око - периферна дегенерация на ретината която се лекува с лазер и процедурата струва само 35лв.Каза, че не е спешно, но е хубаво да се направи в скоро време.Доста съм доволен от прегледа дори ми провериха слъзните канали и се оказа, че имам намалено слъзообразуване.Диптрите ми са даже намалени съответно -3.50 на дясното и -3.25 на лявото.Даже ми каза да пробвам с лещи -3.25 да пробвам как ще съм.Не ми е казвала да си взема с различни диоптри за двете очи, предполагам че за малка разлика не се препоръчва.Астигматизъм нямам, само -0.5.Губя Фокус когато се взирам на далеч и това било нормално за контактните лещи и като добавим сухите очи било абсолютно нормално.С две думи падна ми камък от сърцето, единствено си притеснявам за това с ретината, защото можело да доведе до отлепването ѝ.Не съм запознат с лазера, но се надявам процедурата да не е много неприятна.

Аз съм с нещо такова на ретината, в една клиника ми казаха, че трябва да се третира с лазер, в друга - че просто трябва да се следи всяка година. И да избягвам удари в областта на очите/лицето. Иначе процедурата, доколкото разбрах е съвсем рутинна и не засяга зрението.
Относно сухотата, и аз с това се боря вече много години наред... след 17 години нон-стоп носене на лещи ми се появи ужасна сухота и престанах изобщо да нося за 5 години.
Сега слагам от време на време, но трудно ги търпя, особено на едното око. Изписаха ли ти капки за овлажняване? Аз ползвам постоянно, особено пък като слагам лещи, капя през 2-3 часа.

# 575
  • Varna
Ами това е странното, че аз сухота почти не усещам.Усещам сухота само когато съм вкъщи на климатика или накрая на работни я ден след 10 часово носене на лещите.Капки не ползвам изобщо, когато започнах да нося лещи слагах на няколко часа, но не усещах подобряване.Имах чувството, че колкото повече слагам, толкова по-сухи ми ставаха очите.Препоръча ми да капя изкуствени сълзи, но не мисля да го правя за сега.

Иначе има ли някой който да носи лещи с различен диоптер с разлика само 0.25 ? Май не се препоръчва...така и не се сетих да питам лекарката.

# 576
  • София
Аз съм носила лещи с разлика 0,25. Защо да не се препоръчва?

# 577
  • София
Моите лещи са с различен диоптер. И като астигматизъм, и като късогледство. Зависи от очите.

# 578
Ами това е странното, че аз сухота почти не усещам.Усещам сухота само когато съм вкъщи на климатика или накрая на работни я ден след 10 часово носене на лещите.Капки не ползвам изобщо, когато започнах да нося лещи слагах на няколко часа, но не усещах подобряване.Имах чувството, че колкото повече слагам, толкова по-сухи ми ставаха очите.Препоръча ми да капя изкуствени сълзи, но не мисля да го правя за сега.

Иначе има ли някой който да носи лещи с различен диоптер с разлика само 0.25 ? Май не се препоръчва...така и не се сетих да питам лекарката.
Иво, точно така съм и аз със сухотата, усещанията и нуждата от капки

# 579
А, някой да използва или е използвал  мултифокални контактни лещи? Може ли мнение?

# 580
Аз ползвам от Коледа насам и съм много доволна.

# 581
  • В полите на Пирин планина
Кои точно, че може би скоро ще ми се наложи и на мен...

# 582
https://www.leshti.bg/topvue-air-multifocal-3-leshti

# 583
https://www.leshti.bg/topvue-air-multifocal-3-leshti

И аз взех от същите за проба, но не намирам подобрение в остротата на виждане Sad

# 584

Може ли малко повече информация за това как избирате добавката и как виждате на вечерна светлина с тях?
Flowers Hibiscus

Общи условия

Активация на акаунт