Лещи за очи - 7

• 47 286
  • 749
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Здравейте,

Може ли да ми препоръчате меки лещи едногодишни. Преди 1 година ходих до Клокотница и докторката ми даде лещи от техните с 38% водно съдържание. Не е ли малко? Малък ми е диоптъра и на двете очи е -1.50, но май ще е по-добре да си взема -1.75 защото не е хубаво да не виждаш надалече... Simple Smile

# 586
  • Varna
Не ви препоръчвам едногодишни лещи.Насочете към месечни...

# 587
  • IC 1101,Abell 2029
Ползвах преди време едногодишни лещи,но те бяха някакви руски.Незнах че още има едногодишни.Започнах да имам проблеми с тях,затова преминах на силикон-хидрогел.И аз не препоръчвам такива с дълъг срок на носене,както и непрепоръчвам сами да си определяме какъв диоптър ни е най-удобно да носим.

# 588
Аз ползвам от Коледа насам и съм много доволна.

Може ли малко повече информация за това как избирате добавката и как виждате на вечерна светлина с тях?
Flowers Hibiscus
Лекар ми направи изчисленията и предписа добавката.
Виждам добре по всяко време и не ми се изсушават очите с тези, както с Биофинити, които ползвах преди(обикновени месечни, не мултифокални)

# 589
  • София
Аз съм с мултифокални на Биофинити от Декември. Доволна съм, писала съм мнение преди време.

# 590
  • София
А могат ли мултифокалните лещи да се носят от сутрин до вечер?

# 591
А могат ли мултифокалните лещи да се носят от сутрин до вечер?
Аз ги нося

# 592
Ами това е странното, че аз сухота почти не усещам.Усещам сухота само когато съм вкъщи на климатика или накрая на работни я ден след 10 часово носене на лещите.Капки не ползвам изобщо, когато започнах да нося лещи слагах на няколко часа, но не усещах подобряване.Имах чувството, че колкото повече слагам, толкова по-сухи ми ставаха очите.Препоръча ми да капя изкуствени сълзи, но не мисля да го правя за сега.

Иначе има ли някой който да носи лещи с различен диоптер с разлика само 0.25 ? Май не се препоръчва...така и не се сетих да питам лекарката.

Не е странно, че не усещаш сухотата. На мен ми я установиха, когато бях на 25  и нямах никакви симптоми. Лекарката тогава ми изписа капки, но понеже не ми се занимаваше, много рядко слагах... Е, на 30 години вече почти не можех да нося лещи от сухотата. Не го пренебрегвай като симптом, защото носенето на лещи по принцип е предразполагащ фактор за сухота.
Ако усещаш, че ти е по-сухо дори, вероятно не са твоите капки. Аз съм пробвала сигурно 20 вида, докато установя кои ми действат най-добре. То много зависи и какъв точно е проблемът, тъй като слъзният филм се състои от няколко компонента. При мен лично проблемът е липидният слой и слагам специални капки за точно това.
Иначе - най-добре е да слагаш нещо без консерванти. Хубаво е, ако не искаш наистина да капеш през деня, поне вечер преди лягане да слагаш.
Какво ти изписаха като изкуствена сълза?

# 593
  • Varna
Нищо конкретно, просто ми казаха да си капя изкуствени сълзи.По цял ден съм в постоянно движение особено на работа, не мисля че ще имам нерви да слагам капки.На първо време мисля да пробвам различни марки лещи да видим дали ще има ефект.

# 594
Здравейте ! Сега се връщам от очен преглед и мога да кажа, че притесненията ми почти изчезнаха.Лекарката ми обърна достатъчно внимание и се изненада за страшната диагноза която са ми поставили предния път.Категорична е, че нямам дори минимални признаци за макулова дегенерация.Минах през много гадна процедура в която ми сложиха стъкло на окото и ми светеха доста продължително време.Единствено се оказа, че имам нещо на лявото око - периферна дегенерация на ретината която се лекува с лазер и процедурата струва само 35лв.Каза, че не е спешно, но е хубаво да се направи в скоро време.Доста съм доволен от прегледа дори ми провериха слъзните канали и се оказа, че имам намалено слъзообразуване.Диптрите ми са даже намалени съответно -3.50 на дясното и -3.25 на лявото.Даже ми каза да пробвам с лещи -3.25 да пробвам как ще съм.Не ми е казвала да си взема с различни диоптри за двете очи, предполагам че за малка разлика не се препоръчва.Астигматизъм нямам, само -0.5.Губя Фокус когато се взирам на далеч и това било нормално за контактните лещи и като добавим сухите очи било абсолютно нормално.С две думи падна ми камък от сърцето, единствено си притеснявам за това с ретината, защото можело да доведе до отлепването ѝ.Не съм запознат с лазера, но се надявам процедурата да не е много неприятна.
Нали уж диоптъра, трябвало да е точен за да не се увеличава? Аз също съм с различни и в очна клиника Фокус питах да взема ли еднакви за да не ги бъркам и те ми казаха, че ще е добре. Взех с по малкия диоптър. Година по късно не виждам идеално с тях, вдигнала съм ги.

# 595
  • София
“Точен” диоптер за всеки човек означава различно напасване, за да е комфортно и да вижда добре в зависимост от ежедневието, навиците, очите - супер субективна характеристика. Лещи се преизчисляват от показанията на рецептата, защото са прилепнали на очите за разлика от уредите и очилата.

Иво, не е такава философия слагането на капки. Кофти е, че не са ти дали конкретен вид да пробваш, защото има голямо разнообразие. Не си прави експерименти, след като е установен проблем. В дългосрочен план е кофти.

# 596
Досега всички лещи са ми изписвани колкото ми е диоптъра.С мултифокалните ползва добавка, еднаква с рвцептата за очила.

# 597
Здравейте,
От няколко месеца съм с лещи .Или поне се мъча да бъда,поне докато съм на работа.
Като се прибера на обяд ги махам и слагам очилата.
Диоптъра ми на едното око е -0.75 а на другото минус 1.
Като ми изписва лещи д-ра ми ги изписа -0.75
На двете очи.
Да ама пак не виждам много хубаво с тях и на близо и надалеч фокуса ми го няма  ,а с очилата виждам перфектно като и те са със същия диоптър.
Сега Ви чета за тези мултифокални лещи,те за точно този тип проблем ли са?
Незнам при кого да отида на преглед ,който ще ми изпише точен вид лещи ,в Търговище д-рката не беше компетента по въпроса с лещите, а в нашия град абсурд.
Сега лещите ми са Бионфинити енерджи.
Предните от оптиката ,които купих , когато ми изписа докторката лещи , бяха някакви много гадни ,дращеха ми ужасно и ми изсушаваха очите и неможех да стоя с тях изобщо.

# 598
Мултифокалните лещи се носят, когато вече има пресбиопия, тоест разлика в диоптъра за далеч и близо( аз съм 3+ за далеч и 4+ за близо)

# 599
Мултифокалните лещи се носят, когато вече има пресбиопия, тоест разлика в диоптъра за далеч и близо( аз съм 3+ за далеч и 4+ за близо)

за далеч не е ли 3 -  (минус) или се изчислява по някакъв начин?

Общи условия

Активация на акаунт