Лещи за очи - 7

• 47 283
  • 749
  •   1
Отговори
# 600
Мултифокалните лещи се носят, когато вече има пресбиопия, тоест разлика в диоптъра за далеч и близо( аз съм 3+ за далеч и 4+ за близо)

за далеч не е ли 3 -  (минус) или се изчислява по някакъв начин?
При мен им далекогледство и диоптъра ми е + , при късогледство е -

# 601
  • Varna
2-3 дни излизах носейки очилата и установих, че с тях виждам по-добре от колкото с лещите....а преди беше обратното.Днес си направих експеримент с часовника вкъщи и с лещите го виждам доста размазано а с очилата напълно ясно.Не знам каква е причината, дали очите ми са станали наистина ужасно сухи, дали Biofinity не са вече същите както много хора казват.Чудя се какви да са ми следващите лещи, колебая се между 2 вида които са доста купувани в САЩ.
Едните са двуседмични - Accuvue Oasys, а другите са месечни, най- дишащите лещи - Air Optix night and day.

# 602
Иво, и тук сходство.Не знам дали наистина не е сухото око причина.Аз имам дни, в които и с очилата не съм ок.

# 603
Изсъхването на окото и по-точно на лещата вътре в окото дава усещане за неясно виждане. Аз например веднага след като сложа лещата виждам ясно, с течение на деня, когато изсъхва, виждам все по-размазано. За съжаление, това ми се случва вече с всички видове лещи. Аз също съм пробвала и 2-та вида Биофинити, както и различни варианти еднодневни лещи, но причината не е в самите лещи, а в очите. Разбира се, слагам капки, които оправят нещата до някъде, но ненапълно. Като си спомня как съм носила лещи по 15 часа на ден, цял ден на работа с компютър на климатик... и без никакви проблеми... просто в момента това ми е абсолютно невъзможно. Но аз съм, както писах и преди с много сериозна сухота.
Иво, ако ще тестваш други видове лещи, гледай да са с по-ниско водно съдържание. Другото, което можеш да правиш, е преди да сложиш самата леща да капнеш по една капка изкуствена сълза в нея. И наистина не пренебрегвай сухотата, щом ти е установена със сигурност от офталмолог, имаш или нямаш симптоми, наистина, ако не сега, в бъдеще ще ти създава проблеми с носенето на лещи.
Аз вече почти съм на прага да си направя операция, защото вече почти не виждам алтернатива да съм така, както в момента, но чакам да видя как ще се развиват нещата с Ковид, защото и операциите в момента са стопирани за пореден път.

# 604
  • IC 1101,Abell 2029
И аз доколкото знам за сухи очи трябват лещи с малко по-ниско водно съдържание,затова лещите които нося сега са със такова.Едномесечни са.Първите един-два чифта не усещах някаква разлика от предните,даже имах едно размазване когато чета отблизо дребен шрифт.Сега съм на третият чифт и нещата сякаш са  по-добре.Изчезна и това размазване.Може би трябва време за да се адаптират очите към новите лещи.

# 605
Да, и аз по съвет нося с ниско водно съдържание и в мн.по-добре.

# 606
  • Varna
Тези Air Optix Night and Day са с най-ниско водно съдържание - само 24 %.Другата седмица ще ги поръчам и по-късно ще дам мнение.Двуседмичните Accuvue са много хвалени в САЩ, но са с базова кривина от 8.4 или 8.8.До сега всички очни лекари които съм питал са ми казвали, че разликата била малка и нямало разлика дали ще в 8.4, 8.6, 8.8. Някой който е сменял лещи с различна кривина усещал ли е разлика ? Аз до сега нямам опит, от 3 години и половина нося само Biofinity и сега се хвърлям надълбоко с експерименти.

# 607
  • В полите на Пирин планина
Иво, ще ми бъде много полезно, ако споделиш мнение, защото аз нося Биофинити много време (сигурно 7-8 години), не се оплаквам от тях, но пък защо да не пробвам нещо различно?!

# 608
Тези Air Optix Night and Day са с най-ниско водно съдържание - само 24 %.Другата седмица ще ги поръчам и по-късно ще дам мнение.Двуседмичните Accuvue са много хвалени в САЩ, но са с базова кривина от 8.4 или 8.8.До сега всички очни лекари които съм питал са ми казвали, че разликата била малка и нямало разлика дали ще в 8.4, 8.6, 8.8. Някой който е сменял лещи с различна кривина усещал ли е разлика ? Аз до сега нямам опит, от 3 години и половина нося само Biofinity и сега се хвърлям надълбоко с експерименти.

И аз чакам отзив от Air Optix. Даже се чудя дали направо да не си поръчам. Ти откъде ще ги вземеш?
Не съм ги виждала по оптиките, само в интернет.

# 609
  • Varna
Leshti.bg/ Alensa.bg
Никъде няма по-ниски цени.

# 610
Leshti.bg/ Alensa.bg
Никъде няма по-ниски цени.
Две години и повече поръчвам от тях и съм доволна.

# 611
Хм, тъкмо се ентусиазирах да поръчам, обаче гледам забележка, че са с по-малък диаметър от стандартните (13,8) и препоръчват консултация с лекар дали ще са подходящи за конкретния потребител 🙄
Иначе имат други варианти Aqua и Hydragliyde с 33% със нормален диаметър.
Та сега съм в чуденка...
Ще чакам отзиви, пък после ще поръчвам.

# 612
Хм, тъкмо се ентусиазирах да поръчам, обаче гледам забележка, че са с по-малък диаметър от стандартните (13,8) и препоръчват консултация с лекар дали ще са подходящи за конкретния потребител 🙄
Иначе имат други варианти Aqua и Hydragliyde с 33% със нормален диаметър.
Та сега съм в чуденка...
Ще чакам отзиви, пък после ще поръчвам.
Имат консултант, пишете им.

# 613
Здравейте, с астигматизъм и късогледство съм, и макар че основно нося очила, тествах Air Optix for astigmatism  и реших да си поръчам още от онлайн магазин за лещи.  Даже няколко чифта да си имам 😃
Поръчах ги точно, както при прегледа ми тази година са ми предписали диоптри и градуси за МКЛ.
И сега идва объркването ми и може би глупавия въпрос, но... По предписание за едното око трябва да нося леща 180 градуса, а за другото 0 градуса.
Изпратили са ми само лещи 180 градуса. Не знам, наистина не разбирам от лещи и рецепти, но ми се струва объркано 180 да е същото като 0? Може ли някой да се включи, преди да се обърна към сайта, предполагам, че ще ми ги сменят, освен ако наистина не съм аз в грешка някаква?

# 614
  • София
Не знам. При мен градусите са 20 и 170, та няма как да се объркам. При поръчка пиша отделно за всяко око диоптер и градус. Случвало ми се е да имам грешкаот страна на сайта - връщала съм още при вземането и са ми пращали верните продукти без проблем.

Общи условия

Активация на акаунт