Лещи за очи - 7

• 47 379
  • 749
  •   1
Отговори
# 495
Да, аз имам астигматизъм. Моите лещи са твърди, поради изтъняване и на ретината. Газопропускливи (100% мисля, че бяха). От клиниката на Клокотница си ги взимам и нямам проблеми вече доста години. Нещо друго ако мога да ви помогна с информация?

# 496
И аз съм за мултифокални, то това е и причината да нося лещи основно лятото. Очилата ми имат добавка +0,5 обаче май съм за 1 вече.

# 497
Да, аз имам астигматизъм. Моите лещи са твърди, поради изтъняване и на ретината. Газопропускливи (100% мисля, че бяха). От клиниката на Клокотница си ги взимам и нямам проблеми вече доста години. Нещо друго ако мога да ви помогна с информация?
И аз съм с твърди лещи от много години. Но следствие от носенето им вероятно, имам проблем с очилата. Ако трябва да ходя само с тях, не виждам добре надалеч. Ходих скоро на преглед, диоптъра е същия, направих нови очила и отново не са ми ок.
При вас как е, имате ли подобен проблем?

# 498
  • Варна
Здравейте, има ли някой от вас, който да е развил непоносимост към носенето на лещи след години? Над 10 години носих меки лещи, никога не съм преспивала с тях. Но започнаха много да ми дразнят в един момент, зачервяване и конюнктивит, капки за овлажняване не помагат. Спирам да ги нося пробвам след месец пак същото дори и след 2 часа носене, сега пробвах след 8 месеца пауза и за няколко часа носене на лещи 4 дни лекувах кърваво зачервени очи с конюнктивит. Това се получава независимо от марката лещи.

# 499
И аз съм с твърди лещи от много години. Но следствие от носенето им вероятно, имам проблем с очилата. Ако трябва да ходя само с тях, не виждам добре надалеч. Ходих скоро на преглед, диоптъра е същия, направих нови очила и отново не са ми ок.
При вас как е, имате ли подобен проблем?
Ами аз по принцип с очилата не виждам така кристално както с лещите, защото диоптъра на очилата ми е по-нисък иначе ще съм с дъна от буркани дори и изтънени Grinning
Определено с лещите си виждам прекрасно. А и аз не мога дълго да нося очилата, за да не ми тръгне диоптъра нагоре. Препоръката от офталмолога ми е максимум 1 седмица (като ходя на море например) Иначе ги ползвам рядко по 1-2ч на ден. Иначе да, ако трябва да прочета нещо надалеч надали ще успея с тях.

# 500
Здравейте, има ли някой от вас, който да е развил непоносимост към носенето на лещи след години? Над 10 години носих меки лещи, никога не съм преспивала с тях. Но започнаха много да ми дразнят в един момент, зачервяване и конюнктивит, капки за овлажняване не помагат. Спирам да ги нося пробвам след месец пак същото дори и след 2 часа носене, сега пробвах след 8 месеца пауза и за няколко часа носене на лещи 4 дни лекувах кърваво зачервени очи с конюнктивит. Това се получава независимо от марката лещи.

Да, при мен се получи такова нещо.
След 17 години на носене на меки лещи, ми се появи синдром на сухото око. Последните 2 години от тези 17 - можех да нося лещи само за по няколко часа и с капки.
След един брутален конюнктивит, 5 години не бях слагала изобщо, прекалено сухи са ми очите. Сега нося от време на време, смених няколко вида, капя капки, но издържам много малко време с тях.
Съветвам те да се консултираш с офталмолог, който да ти види слъзния филм.
Аз лично ходя от няколко месеца в болница  Зора, правя си процедури за третиране на сухото око и много се надявам да успея да поооправя нещата.

# 501
Нося меки лещи от 16 години и проблеми със сухота и зачервяване, даже болка имах само на едно работно място. Там климатикът духаше точно срещу мен, първо смених лещите мислех, че е от тях, но после ме преместиха и проблема изчезна. На новото място бях далече от климатика. Капките не ми помагаха също.

# 502
Аз съм със сухи очи и капки не помагат Sad
Иначе също
виждам
по-добре с лещи, отколкото с очила.Това се появи последната година, след като вдигнах диоптъра на до моя реален.Иначе от 10г нося очила за далекогледство, лещи от 2,5г.

# 503
Има ли мултифокални цветни диоптични лещи и ако има кои са?

# 504
  • Варна
Благодаря зс съветите, да капките не ми помагат и на мен, mila1331, а в какво се състоят тези процедури. Дали самото носене на лещи провокира този проблем  да се появи, казаха ли ти на теб? Когато съм ходила на очен, просто установяват конюнктивита, изписват лечение и така. Вероятно трябва да посетя контактолог специалист конкретно.

# 505
  • София
Да споделя за TopVue Premium for Astigmatism, дадох им шанс повече от седмица, не са моите лещи.... върнах оставащите в кутията.

Следващите за проба са Biofinity Toric и Acuvue Oasys for Astigmatism.

Детето е от 2 седмици с Acuvue Oasys и е изключително доволна, твърди, че са много по-комфортни за носене от Биофинити.

# 506
Благодаря зс съветите, да капките не ми помагат и на мен, mila1331, а в какво се състоят тези процедури. Дали самото носене на лещи провокира този проблем  да се появи, казаха ли ти на теб? Когато съм ходила на очен, просто установяват конюнктивита, изписват лечение и така. Вероятно трябва да посетя контактолог специалист конкретно.

Лещите допълнително изсушават така или иначе сухото око. Иначе има различни фактори, които влияят върху това състояние, при мен освен дългогодишното носене на лещи е и от това, че приемам лекарства, които изсушават, но няма как да ги спра. Получава се и при разни автоимунни заболявания, аз съм се тествала и нямам.
Иначе ето това в общи линии е процедурата:

http://bolnica-zora.com/лечение_на_синдрома_на_сухото_око_с_пулсова_светлина_въведе_очна-3890.html

Задължително ти трябва консултация с контактактолог, нека видят какво е положението със слъзния филм, има различни измервания, които не се правят от всеки офталмолог.

# 507
Имам нови мултифокални лещи, поръчаха ми ги в оптика след преглед.
Носих ги вчера, една идея по-добре е от тези, които носех досега( само с диоптъра надалеч) , но не е нещо “уау”

Последна редакция: чт, 24 дек 2020, 13:05 от ДХ3

# 508
И аз бях обещала да споделя мнение за мултифокални лещи, в момента имам два чифта пробни лещи и правя разни конфигурации, за да видя как ще ми е най-добре. При мен става въпрос за късогледство -7 и -8, като имам и астигматизъм, та за капак сега и пресбиопията, въобще пълна програма Simple Smile Целя оптимална визия на близо за четене, на средно разстояние (работя много на компютър) и за далече.

Като цяло определно ми е осезаемо по-добре с мултифокалните лещи, не е идеално, но лекарката не иска от сега да минавам на високи добавки за пресбиопия, а намаляването пък на диоптъра за надалеч също не е опция, заради високото късогледство.

Последна редакция: чт, 24 дек 2020, 14:23 от AniSim

# 509
  • София
И аз бях обещала да споделя мнение за мултифокални лещи, в момента имам два чифта пробни лещи и правя разни конфигурации, за да видя как ще ми е най-добре. При мен става въпрос за късогледство -7 и -8, като имам и астигматизъм, та за капак сега и пресбиопията, въобще пълна програма Simple Smile Целя оптимална визия на близо за четене, на средно разстояние (работя много на компютър) и за далече.

Като цяло определно ми е осезаемо по-добре с мултифокалните лещи, не е идеално, но лекарката не иска от сега да минавам на високи добавки за пресбиопия, а намаляването пък на диоптъра за надалеч също не е опция, заради високото късогледство.
Toва означава ли, че лещите, които пробваш коригират и астигматизъм? Защото и аз съм с пълна програма. Simple Smile И астигматизмът ми хич не е за пренебрегване.

Общи условия

Активация на акаунт