Лещи за очи - 7

• 47 304
  • 749
  •   1
Отговори
# 555
Не мисля, че задържат диоптри. Просто около се развива до пубертета, после следва години задържане и след това започват старческите проблеми.

# 556
Не мисля, че задържат диоптри. Просто около се развива до пубертета, после следва години задържане и след това започват старческите проблеми.
За жалост, това не важи за всеки.
Иво, напоследък чувам добри отзиви за клиника в Търговище. Ако си от Варна, не ти е толкова далеч, може да потърсиш винаги още едно мнение там. Успех! Flowers Hibiscus

# 557
  • В полите на Пирин планина
Иво, стискам палци да няма сериозни проблеми!

# 558
Кой от темата носеше меки контактни лещи от Клокотница? Много тъпо, че вече не работи търсенете в самата тема...иначе щях да си отговоря сама на въпроса. Искам някое по-прясно мнение. Тези лещи не съм ги пробвала. Виждам, че са за по-дълъг период, но пък ме устройват, тъй като не нося постоянно, а и цената е много добра. Освен това много им харесвам капките за овлажняване и ако съдя по тях, имат качествени продукти.

# 559
Кой от темата носеше меки контактни лещи от Клокотница? Много тъпо, че вече не работи търсенете в самата тема...иначе щях да си отговоря сама на въпроса. Искам някое по-прясно мнение. Тези лещи не съм ги пробвала. Виждам, че са за по-дълъг период, но пък ме устройват, тъй като не нося постоянно, а и цената е много добра. Освен това много им харесвам капките за овлажняване и ако съдя по тях, имат качествени продукти.

Моя близка носи от години само такива, дъщеря ми обаче не ги хареса. Просто трябва да пробвате.

# 560
Клокотница доколкото знам правят само твърди лещи. Ако има и меки кажете... Ще се радвам, защото за твърди в оптиката ми искаха супер много пари. Обадих се в завода, директно поръчах дойдоха ми с 80% по евтини. Не помня точно цифри, беше отдавна. Така даже търся и стъкла за очила от къде да поръчам. В оптиката надценките са много големи.

# 561
Аз съм с твърди лещи от Клокотница, поръчвам ги от години, исках да пробвам и други, но в оптиките наистина са много скъпи.
Имат и меки лещи на доста приемливи цени.

# 562
  • 1st floor
Аз наврмето носех меки лещи от Клокотница. Ходех по улиците и ревях, но от инат ги носех. Вечно зачервени очи, вечно проблеми. Но това беше преди 10-тина години. Сега не знам как са, но нямам и намерение да пробвам.

# 563
  • София
И аз съм почнала с меки лещи от Клокотница. Отдавна приключих с тях. Вече на пазара има толкова голямо предлагане, а и цените са доста различни от преди 15, 20 години. По спомен тези от Клокотница бяха доста дебели.

# 564
Аз съм с твърди лещи от Клокотница, поръчвам ги от години, исках да пробвам и други, но в оптиките наистина са много скъпи.
Имат и меки лещи на доста приемливи цени.

И аз съм с твърди лещи от Клокотница. И аз поради цените, на други места не съм пробвала. Пък и 100лв за лещи ми се струва ок, при положение, че аз ги сменям на 1-2 години. И на по-малко да беше пак не е проблем, че точно с очите не трябва да си правим експерименти.

# 565
Клокотница доколкото знам правят само твърди лещи. Ако има и меки кажете... Ще се радвам, защото за твърди в оптиката ми искаха супер много пари. Обадих се в завода, директно поръчах дойдоха ми с 80% по евтини. Не помня точно цифри, беше отдавна. Така даже търся и стъкла за очила от къде да поръчам. В оптиката надценките са много големи.
Казвам, ето на сайта им го видях: http://www.eyeopticsbg.com/bg/%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%BE%D0%B3
Ако реша да пробвам, ще споделя отзиви сис сигурност. Blush

# 566
  • Varna
Не че сън специалист, но тези лещи според мен не са добри.Влязох да ги разгледам и умишлено в описанието не слагат информация за кислородната пропускливост а именно тя е най-важна.Цени също не видях, но са дали срок на подмяна 3-6 месеца ?! Е последно 3-6 ? Да не говорим, че в САЩ отдавна никой вече не носи лещи които са с такъв дълъг период на подмяна.Чисто и просто за мен това са лещи от 90те години и ако нямахме интернет и информация най-вероятно всички щяхме да носим лещи оттам.

Намерих цени в друг сайт за лещите им с най-високо водно съдържание.
2 лещи излизат 47лв !
Аз за 50лв си купувам 6 броя Биофинити с които отново ще изкарам 3 месеца.
Изводите са ясни...

https://www.lensmarket.bg/trimesechni-kontaktni-leshti/eye-optic … nitsa-75-1-leshta

Последна редакция: пт, 05 мар 2021, 10:25 от ivo98

# 567
Аз 20г и кусур години носкх твърдите на Клокотница. Ами какво да кажа, вечно имах проблем с тях. Даже не можех да шофирам. Периода на свикване беше ужасно дълъг. На сроко реших да премеря на синът ми меките лещи. За една минута и не ги усещах в окото.. Даже си сложих очилата за да разбера имам ли нещо в окото или съм я слалила и изгубила. Единственото трябваше да гледам как се свалят в ютуб, пробвах по начина твърди не става. Даже се притесних. Нямат оцветяване както при твърдите,ако падне да я видиш. Едно време и твърдите бяха безцветни, но ги носих по три години. Меките обаче са по - големи..

# 568
И аз повече от 20 г. нося твърди лещи от Клокотница. Имам и астигматизъм, а едно време нямаше меки, които да го коригират. Преди 1-2 години си поръчах меки торични лещи, но за съжаление нищо не виждах с тях. Докторката каза, че след като толкова години съм носила твърди, окото се е променило и няма да виждам с меки.
В сряда съм на преглед, увеличила съм доста диоптъра, а съм на 44г. Притеснявам се, защо се получава така. Имам и мътнини( мушички пред очите), които много ме дразнят. Има ли сред вас с такива оплаквания?

# 569
Аз имам такива мътнини, но не ме дразнят. Като се фокусирам върху тях ги виждам, иначе не. Просто не мисли за тях. Казаха ми, че са по рождение и не са проблем. На теб какви проблеми ти създават? За всеки случай, попитай офталмолога си.

Общи условия

Активация на акаунт