Лещи за очи - 7

• 47 233
  • 749
  •   2
Отговори
# 615
Ох, аз пък междувременно прочетох на няколко места, че било едно и също. Математически ми убягва 😀, както и защо тогава са го изписали така на рецептата (даже на две сверих при двата ми последни прегледа). Все пак ще се радвам, ако някой успее да хвърли още светлина.
Тук има информация на бг:
https://www.alensa.bg/stranici/kak-se-chete-recepta-za-ochila-i-leshti.html

# 616
Да, 0 и 180 градуса е едно и също. А колко е астигматизма при вас? Ако е до - 0.5, може да носите и обикновени лещи.

# 617
Много, много благодаря, Gorda Mama!
Сега вече съм спокойна, че няма грешка ☺
1.25 е иначе, въпреки това като студентка съм носила и обикновени лещи и си виждах супер с тях. (Тогава май че и нямаше торични лещи, а може и да не съм знаела, че има 😀)

# 618
Здравейте! Нося контактни лещи със средни към големи диоптри и астигматизъм ( -4.75, -0.75,140°/-4.00,-1.75,20°) , но виждам добре само с biofinity toric ( пробвах с повечето марки меки лещи специално за астигматизъм, но просто виждам размазано и разфокусирано както и с очила ). Често ходя при офталмолози на преглед ,но просто колкото и да ме въртят през рефрактомери и прочи не могат да ми напаснат подходяща рецепта с която да не виждам размазано. Карам си с единствената рецепта ( тази по-горе ) с която от самото начало виждах най-задоволително ,но нещата пак тръгнаха на влошаване. Последно ходих на очен лекар в Пловдив (аз съм от Хасково) и на прегледа след обясненията ми ,че не виждам много добре и като цяло трудно ми напасват рецепта както и като показах чантата с различни марки лещи и рецепти които съм ползвал и не съм бил удовлетворен от зрението си с тях ми измериха роговицата. На този преглед за пръв път ми заговориха за "Кератоконус" и съмнения ,че мога да го имам и за това да виждам зле с очила и с повечето контактни лещи (само да спомена ,че на всеки преглед ми разширяват зениците и преглеждат на рефрактомер и винаги има отклонения от всеки преглед) на този конкретен преглед и на мен ми направи впечатление ,че цилиндъра на лявото ми око бе станал -3 което е голяма разлика спрямо -1.75. Дали бихте могли да ме насочите към добър контактолог/лекар разбиращ от лещи и кератоконус при когото да ида на преглед в град Пловдив или София ( София ми е доста по-далеч и съм ходил само 2 пъти т.е Пловдив ми е с много по-голям приоритет ).

П.П. Забравих да спомена нещо много странно, обикновено според лекарите проблемното око ми е лявото понеже има висок астигматизъм, но винаги им казвам ,че виждам по-добре с него отколкото с дясното. В погледа имам и плуващи "мушички" ,но разбрах ,че много хора също ги имат и не е болка за умиране.

# 619
  • IC 1101,Abell 2029
Щом сте от Хасково,можете да отидете при доцент Джелебов в Стара Загора.Незнам доколко е контактолог и нямам лични впечатления от него,но беше препоръчан тук в темата.Работи и в събота,а в делничните дни доколкото съм запознат е зает с оперативни интервенции.За Пловдив,може би бих се доверил на доктор Тасков,който има клиники там,както и във Варна и Търговище.

# 620
Аз търся за Варна лекар който да разбира от лещи и да ми изпише точна рецепта.

# 621
За София, какво мислите за Даниела Петрова?
Намерих я в Супердок с много отзиви, но ако някой я е посещавал ще съм благодарна да споделите.
https://superdoc.bg/lekar/d-r-daniela-petrova-1222

# 622
  • Varna
Аз търся за Варна лекар който да разбира от лещи и да ми изпише точна рецепта.

Аз съм доволен от Д-р Митова от “Св.Петка”. Частна е клиниката и прегледът е около 40 лв. На мен специално ми обърна много внимание и ми отговори на всички въпроси, самата тя носи контактни лещи.

# 623
Щом сте от Хасково,можете да отидете при доцент Джелебов в Стара Загора.Незнам доколко е контактолог и нямам лични впечатления от него,но беше препоръчан тук в темата.Работи и в събота,а в делничните дни доколкото съм запознат е зает с оперативни интервенции.За Пловдив,може би бих се доверил на доктор Тасков,който има клиники там,както и във Варна и Търговище.

Видях ,че доцент Джелебов дава смени и в "Очен Медицински Център Хасково" ще ида на прегед и при него. Благодаря ви Simple Smile

# 624
Доц. Джелебов е добър доктор, но мисля, че ви трябва контактолог. Мога да препоръчам д-р Зайкова от Клокотница, София. Да, далеч ви е, и аз съм от Казанлък и така и не открих в региона алтернатива.

# 625
  • София
Аз съм много разочарована от д-р Зайкова от Клокотница.Прегледа при нея ми мина много добре,но самата тя ми предложи да пробваме няколко мостри на лещи,като щеше да ми се обади когато мострите са при нея.Понеже това не се случи след близо месец и позвъних,тя се сети и отново обеща да ми звънне.Е,това така и не се случи...

# 626
Аз идвам с въпрос - поради бременност трябва да си направя измерване на очните дъна. Та въпросът ми е, който от вас му се е налагало и носи лещи. Мога ли да си отида с лещи на прегледа или по-добре да не съм ги носила от предния ден и да бъда с очила? Имате ли представа. Благодаря Simple Smile

# 627
Аз идвам с въпрос - поради бременност трябва да си направя измерване на очните дъна. Та въпросът ми е, който от вас му се е налагало и носи лещи. Мога ли да си отида с лещи на прегледа или по-добре да не съм ги носила от предния ден и да бъда с очила? Имате ли представа. Благодаря Simple Smile
За диоптър със сигурност поне 24ч без лещи.За дъната не знам, но защо най-добре не питате лекаря, може да има изисквания собствени.

# 628
  • Varna
Никога на очен преглед с лещи ! Даже препоръчват да не се носят няколко дни преди прегледа.Ако все пак се налага трябва да си носите разтвор и контейнерче и да ги сваляте при лекаря....силно непрепоръчително.

# 629
Ще звънна директно на лекарката, че тази на рецепция не можа да ми даде точен отговор. Но по логика би трябвало поне 24ч да не съм ги носила за точен резултат. Благодаря Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт