Лещи за очи - 7

• 47 232
  • 749
  •   1
Отговори
# 660
  • В полите на Пирин планина
На колко години си? Ако си над 40 е нормално да не се вижда на близо, т.нар. старческо далекогледство. Аз в тъмно винаги съм виждала зле.

# 661
И аз с Биоинфинити Енерджи вечер виждам замазано.
Смених ги с Top vue air и си взех лещи точно според рецептата ,а не както ми казаха с 0.25 по малко от очилата и вече виждам перфектно.
Отделно че с Биоинфинити енерджи ,неможех да издържа цял ден ,дращеха ми слетобеда и ми се зачервяваха очите и се принуждавах да ги махна.
С тези засега нямам проблем ,с тях съм от около няма и 3 седмици.
Бях скептично настроена защото са много по-евтини от Биоинфинити ,но явно тук цената не е критерий,а според личното усещане.

# 662
  • София
Ако си над 40 и имаш т.нар. пресбиопия са съвсем нормални симптомите, които описваш. Аз лично вече имам очила само за четене, които са с коригиран диоптър. И лещите си взех с добавка. Аз точно с Биофинити Енерджи виждам много добре вечер и нощем, но нямат вариант мултифокални. Пробвала ли си еднодневни лещи. Аз лично много ги харесвам, особено по време на пътуване.

# 663
За пръв път ми се появи този симптом с близкото виждане (невиждане по-скоро..) на 35. Сега съм на 37. Струва ми се раничко за старческото далекогледство, ама знам ли може да има период на пренагласяне на зрението преди настъпването на това явление. Ама пък то няма ли да не виждам еднакво и без лещите (тоест да не виждам наблизо и без тях или с очилата като съм, а аз реално нямам проблем в тези два случая).
    На колко години си? Ако си над 40 е нормално да не се вижда на близо, т.нар. старческо далекогледство. Аз в тъмно винаги съм виждала зле.

# 664
    И аз напоследък
    имам дни, в които не виждам ,по-скоро надалеч(с пресбиопия съм) , когато съм с очилата обаче. С лещите сякаш съм ок.
    да изкажа мнение на мултифокалните лещи на TopVue Air - в пъти по-добре съм с тях от Биофинити, които ме измъчиха.
    Пак имам засушаване не окото в края на деня, но съвсем не драматично.Биофинити направо сами изкачаха от окото, въпреки капките.Факт е, че са мн.по-евтин продукт, но за моите сухи очи са перфектни засега.

# 665
    На 35 бях като се появи тази симптоматика, после заради корекцията в лещите изчезна, и сега пак се появи (37 вече). Обаче ме озадачава това, че с очила и без очила/лещи го нямам този проблем. Не знам дали е нормално преди да настъпи самата пресбиопия да започнат такива проблеми години по-рано...нещо подобно сякаш ми беше намекнал лекаря тогава, че диоптрите ще почнат да се променят понеже съм с късогледство. Ама то, ако е това проблема не се ли вижда еднакво и с очила/лещи/без очила - тоест еднакво не виждаш наблизо?

Иначе еднодневни лещи нося през лятото, на море, или при някакви пътувания, но не са ми толкова комфортни - в края на деня окото изсъхва. Усещането да си с чисто нови лещи сутрин обаче е...уау! Хм...сега се сещам да взема да пробвам с тези еднодневните как виждам наблизо Smirk Просто като ги взех през 2019-та зрението вече беше корегирано и изчезна този проблем, а сега като се появи пак през март...ни море ни пътуване Joy  и не съм пробвала с тях.
    Ако си над 40 и имаш т.нар. пресбиопия са съвсем нормални симптомите, които описваш. Аз лично вече имам очила само за четене, които са с коригиран диоптър. И лещите си взех с добавка. Аз точно с Биофинити Енерджи виждам много добре вечер и нощем, но нямат вариант мултифокални. Пробвала ли си еднодневни лещи. Аз лично много ги харесвам, особено по време на пътуване.

# 666
    Може би е от конкретните лещи, а не по принцип. Ленчита, млада си за подобни изменения. Аз съм на 47 и от скоро имам проблем с близкото виждане. Поръчах си  Аir optix Hydraglide да пробвам, с 0.25 по-нисък диоптър от настоящия ми. До сега бях с Биофинити и всичко е било наред.

Последна редакция: пн, 05 апр 2021, 13:14 от Lady Brinne

# 667
    Аз от 42г започнах с пресбиопията, на 43 вече ми изписаха очила за далеч и близо.
    И моят лекар твърди, че това да се прави корекция на лещите(надолу от теалния диоптър) вече се смята за погрешно.
    Аз винаги съм носила лещи с пълния диоптър.

# 668
    Аз от 42г започнах с пресбиопията, на 43 вече ми изписаха очила за далеч и близо.
    И моят лекар твърди, че това да се прави корекция на лещите(надолу от теалния диоптър) вече се смята за погрешно.
    Аз винаги съм носила лещи с пълния диоптър.

Аз бях на лекар и тъй като съм с висок диопът миопиа (-7.5) и на двете очи, лекарят предложи да пробвам как ще се чувствам - работя с документи, на компютър и "невиждането" е само на моменти, а не постоянно - обикновено в края на работната седмица се засилва. Може да е от умора. На прегледа се установи съвсем леко далекогледство, под 1 диоптър. Ако това не помогне, ще пробвам с мултифокални лещи. И евентуално с очила. Имам и очила за работа на компютър - ще пробвам и с тях. До скоро не съм имала нужда и си виждах.
    За гледането на тъмно - винаги ми е било неоптимално, но късогледството ходи в комплект с "кокоша слепота". Затова просто се старая да не шофирам по тъмно, особено извънградско.

# 669
    • Varna
    Може би е от конкретните лещи, а не по принцип. Ленчита, млада си за подобни изменения. Аз съм на 47 и от скоро имам проблем с близкото виждане. Поръчах си  Аir optix Hydraglide да пробвам, с 0.25 по-нисък диоптър от настоящия ми. До сега бях с Биофинити и всичко е било наред.

Да споделиш после как са.Аз се двоумях между тях и “night and day”, но в крайна сметка взех вторите защото са по-дишащи.

# 670
    • 1st floor
    Виждам, че тук има и други висящи по цял ден пред екрана. Дали сте пробвали някакви витамини или добавки за очи? Почвам да се чудя, дали биха имали някакво реално действие...

# 671
    Не съм пила витамини, но съм се замисляла по темата. По-скоро клоня към това, че едва ли ще има ефект.

# 672
    • София
    Някой ползва ли лещи само за на близо?И може ли с тях да се гледа и на далече,т.е. да се носят през целия ден?Понеже с очила за на близо не е препоръчително да се гледа на далече

# 673
    Някой ползва ли лещи само за на близо?И може ли с тях да се гледа и на далече,т.е. да се носят през целия ден?Понеже с очила за на близо не е препоръчително да се гледа на далече
    Офталмологът ми е на мнение, че
    ако за очите е комфортно , няма причина да не се гледа с очилата надалеч , нищо че  са за наблизо .

Последна редакция: вт, 06 апр 2021, 13:10 от ДХ3

# 674
    Поне веднъж в годината за 2-3 месеца пия лутеин със зеаксантин. Има много добравки на пазара, трябва да проверите.
    Офталмолог е препоръчвал също добавки с боровинка и очанка.

Общи условия

Активация на акаунт