Трепети обхващат всяка ЮЛСКА мама, все по-близо идва срещата голяма. Тема 6

• 25 844
  • 738
  •   1
Отговори
# 105
Не се отказвай де. Щом един път си могла, значи пак ще можеш Hug сигурно спомена те тормози, но никой не е казал, че пак ще е така. Втория път трябва да е по-бързо, че и по-лесно. Не казвам по-безболезнено! И моят първи се роди 4020гр, 5 дни след термин. Сега пак вървеше по-голям. Утре ще видим как е. Този път ще гледам да се предизвикам с активности, за да не пренасям отново, че съвсем голям ще стане.
За козметиката бях писала, че ми е много прехвалена тая мустела. И моят син се обриваше, но пък си има атопичен дерматит. Отключи се на около 2 месеца, а от новородено го мажех с мустела. Не е от козметиката, разбира се. Просто не му действаше добре. Минах през много скъпи кремчета. Накрая го оправи само нахткерцен на д-р Тайс. Във ваната съм слагала и най-обикновена хума. Варианти има много, но не винаги, най-скъпото и рекламираното е добро решение Simple Smile
Stelavi, стискам ти палци 🍀
Благодаря за новата тема!
Ох, имам нужда от съвет... бебето ми върви доста голямо, в 30та седмица го измериха 2кг; док още държи фронта и ме убеждава за нормално раждане, но виждам, че и тя самата не е 100% сигурна. Първото детенце ми се роди 4100, 6 дни след термин, по естествен път, но беше много тежко раждане. Сега съм в голяма дилема дали да не избера секцио. Дайте  и вие по едно мнение, моля.

Относно козметиката - с първото ползвох Мустела, но в един момент сякаш кожата му се пренасити и започнаха лишеи. Смених с Биодерма и се оправи. Къпане всяка вечер, с буквално по една капчица препарат + не съм мазала с нищо след банята, не знам, някак ми се струваше в повече да го наплескам с лосион, аз съм малко странна по темата, себе си също не мажа, само сега коремчето против стрии. Тези лосиони ми оставят усещането за запушени пори и задушена кожа 🤢

# 106
Gaggi, и нашето върви големичко. Аз съм си се навила за естествено раждане, но съвет не мога да дам, за първи път ми е. По-скоро ти вече си минала през това и знаеш най-добре. Аз това, което си представям е, че няма да се размина с епизиотомия, но всичко ми е в сферата на предположенията. Това, което док ме предупреди е, че може да има последствия за тазовото дъно. Аз също съм била голямо бебе, майка ми се е възстановила, но пък имам по-тесен таз и не знам..

# 107
Мами усещам от няколко дни едно стягане, но сякаш не е на корема, а сякаш бебето се свива на топка и незнам нормално ли е..да се притеснявам ли Sad тези последни месеци ще ме измъчат, за всяко едно нещо се притеснявам и незнам дали така трябва или не..завиждам на мамите, които чакат второ..поне знаят кое е редно и кое не

# 108
Мами усещам от няколко дни едно стягане, но сякаш не е на корема, а сякаш бебето се свива на топка и незнам
нормално ли е..да се притеснявам ли Sad тези последни месеци ще ме измъчат, за всяко едно нещо се притеснявам и незнам дали така трябва или не..завиждам на мамите, които чакат второ..поне знаят кое е редно и кое не

Снежи пиеш ли магнезий? По скоро да са контракции, като стане по-голямо бебето и матката се контрахира го обгръща и го усещаш и виждаш като една топчица. Обади се на лекаря ти да те посъветва за твое спокойствие.

# 109
И аз съм с такова чувство Х2 😎
С магнезия пак съм така .
Дори в момента са така моите фръцли и са доста долу и ме боли 😏

# 110
Пия биолектра 365мг 2×1..но усещам когато матката се стяга защото като се стегне направо и сърцето ми се стяга Grinning а когато е бебето усещам топчица за няколко секунди..погаля го и то се успокои..като отида на преглед корема ми е толкова мекичък и спокоен, че чак доки се възхищава..голям хитрец ще излезе моя

# 111
Ох, имам нужда от съвет... бебето ми върви доста голямо, в 30та седмица го измериха 2кг; док още държи фронта и ме убеждава за нормално раждане, но виждам, че и тя самата не е 100% сигурна. Първото детенце ми се роди 4100, 6 дни след термин, по естествен път, но беше много тежко раждане. Сега съм в голяма дилема дали да не избера секцио. Дайте  и вие по едно мнение, моля.

Моят съвет е да послушаш какво ти казва  вътрешния ти глас.

При мен второто раждане беше много бързо и лесно. Цял ден бях с  поносими контракции, вечерта прочетох приказка на голямата ми дъщеря, приспах я (тогава започнаха и болезнените контракции) и тръгнахме към родилното. Някъде към 21 ч бяхме там и в 22 ч родих. Но тя се роди 3100, не беше голямо бебе. Чувствах се супер и след няколко часа ме изписаха (раждането беше в Англия). На другия ден ходих да прибера голямата от училище, все едно не бях раждала.

Снежи, може да са подготвителни контракции и аз ги получавам от време на време,  стягане и напрежение долу, но минават.

Последна редакция: пн, 13 май 2019, 09:53 от Rinaa

# 112
И аз вече съвсем съм психясала Stuck Out Tongue Winking Eye бремеността просто не е за мен, какви ли не мисли и картини бушуват във фантазията ми....

Особено с тоя лежащ режим, не ми остава нищо друго...

Нямаме никакъв вариант къде да оставим децата, като дойде момента... Искам мъжът ми да присъства на раждането. Децата искат и те, хахаха Simple Smile

# 113
Kateto_sv - и аз съм така, обяснявам всеки ден на мм как ще ми изтекат водите, ще ми падне тапата, ще получа контракции и всякакви такива зловещи сценарии. Само чакам да вляза в 36 седмица да си отдъхна.

# 114
Дайте идеи за име на момче. Допадат ми Борис и Ивайло. Приемам и други идеи. На никой няма да го кръщаваме така че имаме избор.

Стефан, Константин, Филип, Станислав, Боян

# 115
Аз пък изобщо неискам ММ да присъства на раждането, ще припадне само като му кажа, че водите ми са изтекли или нещо подобно започващо раждането..него го е страх да влезе в болница каму ли да гледа как излиза детето му хахах

# 116
Аз пък изобщо неискам ММ да присъства на раждането, ще припадне само като му кажа, че водите ми са изтекли или нещо подобно започващо раждането..него го е страх да влезе в болница каму ли да гледа как излиза детето му хахах

И аз не искам, и моя не иска 😁 Страх ме е, че ще се разсея 😁 Но евала на тези, които ще бъдат там Simple Smile

# 117
И моя няма да присъства, и аз не искам и той също, поне сме на едно мнение, за разлика от името.. Аз искам Димитрина, той Диана, а според мен е грехота да не го кръстим на двамата дядовци, които се казват Димитър.

# 118
Здравейте мамчета, имам въпрос и ми трябва мнение - Някоя от вас да е заложила или ползвала шишетата на др. Браун? Четох за тях,че пластмасата от която са направени не съдържа вещество, което се съдържа в шишетата на Авент например. Понеже започвам с покупките и списъците ще съм ви благодарна за мнение! Hug

# 119
И моя няма да присъства, и аз не искам и той също, поне сме на едно мнение, за разлика от името.. Аз искам Димитрина, той Диана, а според мен е грехота да не го кръстим на двамата дядовци, които се казват Димитър.
Димитрина + Диана = Димана
Така и двамата ще сте удовлетворени Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт