Трепети обхващат всяка ЮЛСКА мама, все по-близо идва срещата голяма. Тема 6

• 25 851
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
Аз съм влюбена в пижамите и нощниците на Vienetta secret (https://vienettasecret.bg) от години и сигурно имам над 30 Rolling Eyes Купувам и на дъщеря ми от тях, но за съжаление физически магазин знам само в Младост (РУМ в Младост 2, на 1 етаж е).
и аз оттам си купувам като марка - продават ги и на графа, има ги и в Люлин.
Къде в люлин?

# 631
  • София
На пазара. Магазинът е "Надин".

# 632
Аз съм влюбена в пижамите и нощниците на Vienetta secret (https://vienettasecret.bg) от години и сигурно имам над 30 Rolling Eyes Купувам и на дъщеря ми от тях, но за съжаление физически магазин знам само в Младост (РУМ в Младост 2, на 1 етаж е).
и аз оттам си купувам като марка - продават ги и на графа, има ги и в Люлин.
Момичета, много са хубави. Къде на Графа ги има? На мен засега само тази ми допадна, ама на Теранова не им харесам изработката: https://www.terranovastyle.com/bg_bg/pizhama-zvezdi-32-sab0036668001s232/

# 633
Казаха повече почивка и без натоварване. Малко разходки до 30мн.
Здравейте Simple Smile
В събота ме изписаха от болница. Бях приета в сряда с 1.5 см разкритие. Нямам контракции. В 32 г.с. съм,а утре влизам в 33 г.с. Като цяло препоръките са да лежа и почивам повече. Та и аз се присъединявам към лежащите мами. Искам да Ви попитам Вие по цял ден ли лежите или си позволявате да станете да направите нещо във вас, да отидете до магазина ?Това с лежането само 4 седмици, за да достигна 9м. Ме изпълва хем със страх ако ставам да не направя беля, хем се чудя как 4 седмици само ще лежа.
.                     Ами, аз се прибрах от болницата миналия вторник. Като цяло, гледам да лежа почти постоянно, но и ставам все пак, леки неща си върша, пускам си пералня, мия съдове, но избягвам да се натоварвам. Но аз разкритие нямам, само скъсена шийка, без изменения, и болки отвреме-навреме. В твоя случай не мога да кажа. Не те ли посъветваха в болницата?

# 634
  • САЩ

Mоя преглед е на 05.06, а термина ми е на 05.07.надявам се да ми дадат документите, защото искам да отида в болницата и да ме поемат от там вече.
Ще раждам в Тина Киркова, без избор на екип, само искам самостоятелна стая. Не знам как е при вас момичета, но аз все по трудно се движа, измарям се, задъхвам се, и когато се движа корема ме наболява 😊 всички удоволствия от предстоящия девети месец...😀

И аз ще раждам в 1ва АГ-София бивша Тина Киркова, планирано секцио с избор на екип и самостоятелна стая.
Моят термин е 2 седмици след твоя, но и аз се уморявам като за световно, задъхвам се, едвам се навеждам, когато ходя долу ниско ме наболява, и ходя бавно като мравка...
Доктора все пак е доволен от развитието на бременността ми, но и аз съм в чуденка, как ще изкарам още 5 седмици до раждането...

# 635
Момичета, да питам пак за дрешките за изписването, макар че беше дискутирана темата вече, но аз още не мога да преценя.
Ако е нормалното за юли време, т.е. топло, дали мога да взема рокличка (от тези които са боди-рокличка в едно) и къси чорапки? Или по-добре някакво панталонче/клинче да не са голи крачетата, макар и отгоре да е завито бебчето с пелена?

Последна редакция: вт, 28 май 2019, 22:42 от edna0112

# 636
Аз още се чудя за болница. Мислех да родя в градче на 20км от Виена, съвсем близо е. Много жени раждат там, заради спокойствието. Те обаче не поемат раждания преди 36 г. седмица. Бях на преглед там, чудесно е, спокойно. Гледката е към старинен замък Heart

Но като лежах за задържане бях във голяма болница във Виена. Верно, лудница е. Но пък направиха всичко възможно да спрат раждането. Мисля, че в крайна сметка ще отида там, заради неонатологията.
Има възможност са си тръгнеш 3 часа след раждането (разбира се, ако всичко в наред). Не бих се възползвала, искам си трите дни почивка Bowtie

Какво мислите за раждане във вана?

Все забравям да ви питам-нямам антитела срещу рубеола, има ли и други като мен? Всеки месец ме бодат, за да видят дали междувременно не съм се заразила... Щели да ми поставят ваксина още в болницата, като родя. Та освен всички болки и страхове, треперя и заради тази рубеола...

И аз живях много години във Виена, но вече съм си у дома ☺ Моя приятелка ражда в AKH, ако нея имаш предвид под “голямата болница.” Много е доволна. Избра я именно заради това, че си имат всичко, а имаше възможност да си избере каквото и където пожелае. А кое е това малко градче, където много го избират? (от чисто любопитство ☺)
Благородно завиждам, че си у дома Heart  регистрина съм и лежах в Донау шпитал. Косата ми се изправя като чуя АКХ, по най-различни поводи сме били с децата (травми и т.н), всеки път минимум 4 часа чакане в спешното.... А два месеца  преди  да забременея ме лашкаха между урология, нефрология и гинекология с най-различни диагнози, последната, от които запушени фалопиеви тръби.  Еее, явно не са били чак толкова запушени Bowtie

Малката болница, която всички хвалят е Бейби Вила в Клостернойбург. Бях там на преглед, внимателни са, няма го дългото чакане и суматоха. Но приемат родилки само от 36 седмица нататък, а при евентуален проблем бебето се транспортира до Виена.

# 637
Момичета, да питам пак за дрешките за изписването, макар че беше дискутирана темата вече, но аз още не мога да преценя.
Ако е нормалното за юли време, т.е. топло, дали мога да взема рокличка (от тези които са боди-рокличка в едно) и къси чорапки? Или по-добре някакво панталонче/клинче да не са голи крачетата, макар и отгоре да е завито бебчето с пелена?
Много искам да ти кажа, че ще е горещо и най- добре ще е да са полуголички! Но, лично аз ви написах, че при вида на тези слаби кълчици, подсъзнателно искам да ги облека и обгърна с топлина! Въпреки, че съм и отглеждам другите ми двама без излишни дрехи! Против претопленето съм....може би подготви две неща и в деня на изписването реши 😊😉

# 638

Подкрепям мнението на Naya. Все пак бебето е живяло на 36°, вярно голо Joy ама 36°. Според мен му трябва малко адаптивен период, да кажем 10тина дни. Чак толкова не съм смела лично аз. Може би наистина на място ще прецениш.

# 639
Момичета, много са хубави. Къде на Графа ги има? На мен засега само тази ми допадна, ама на Теранова не им харесам изработката: https://www.terranovastyle.com/bg_bg/pizhama-zvezdi-32-sab0036668001s232/
На ъгъла с Цар Калоян - магазин за бельо е. Аз си купих оттам оранжева с мечка отпред. Май само аз не спя още... Иначе и на мен ми е тежко вече, като легна не ми стига въздух, а уж бебето е мъничко - в 34+4 го измериха 2013 грама.
За дрехите - на училищата за родители казват, че първия месец са задължително с дълги ръкави и кръчоли.

# 640
Благодаря ви за отговорите, ще предвидя да имам дълъг вариант, защото и на мен вече ми се струва по-удачен за новородено.

А за нещата, които искат да се носят в болницата - някой може ли да ме ориентира за превръзките кои са добри и може ли от по-дебелите обикновени или трябва специални за след раждане? Също и за еднократните гащи ако някоя от вас може да ми препоръча модел/марка?

Последна редакция: вт, 28 май 2019, 23:32 от edna0112

# 641
А за нещата, които искат да се носят в болницата - някой може ли да ме ориентира за превръзките кои са добри и може ли от по-дебелите обикновени или трябва специални за след раждане? Също и за еднократните гащи ако някоя от вас може да ми препоръча модел/марка?
Аз си взех на canpol - еднократни гащи и превръзки за родилки. Аз като ги купувах, сондирах мнения и казват, че само първия/втория ден си с дебелите превръзки, след това минаваш на нощни на Always. Аз като се замисля колко неща ще помъкна за раждането, които дори не ми ги искат от болницата, но нали ги купих, в случай, че се наложи да раждам някъде преди 9-тия месец...

# 642
Аз още се чудя за болница. Мислех да родя в градче на 20км от Виена, съвсем близо е. Много жени раждат там, заради спокойствието. Те обаче не поемат раждания преди 36 г. седмица. Бях на преглед там, чудесно е, спокойно. Гледката е към старинен замък Heart

Но като лежах за задържане бях във голяма болница във Виена. Верно, лудница е. Но пък направиха всичко възможно да спрат раждането. Мисля, че в крайна сметка ще отида там, заради неонатологията.
Има възможност са си тръгнеш 3 часа след раждането (разбира се, ако всичко в наред). Не бих се възползвала, искам си трите дни почивка Bowtie

Какво мислите за раждане във вана?

Все забравям да ви питам-нямам антитела срещу рубеола, има ли и други като мен? Всеки месец ме бодат, за да видят дали междувременно не съм се заразила... Щели да ми поставят ваксина още в болницата, като родя. Та освен всички болки и страхове, треперя и заради тази рубеола...

И аз живях много години във Виена, но вече съм си у дома ☺ Моя приятелка ражда в AKH, ако нея имаш предвид под “голямата болница.” Много е доволна. Избра я именно заради това, че си имат всичко, а имаше възможност да си избере каквото и където пожелае. А кое е това малко градче, където много го избират? (от чисто любопитство ☺)
Благородно завиждам, че си у дома Heart  регистрина съм и лежах в Донау шпитал. Косата ми се изправя като чуя АКХ, по най-различни поводи сме били с децата (травми и т.н), всеки път минимум 4 часа чакане в спешното.... А два месеца  преди  да забременея ме лашкаха между урология, нефрология и гинекология с най-различни диагнози, последната, от които запушени фалопиеви тръби.  Еее, явно не са били чак толкова запушени Bowtie

Малката болница, която всички хвалят е Бейби Вила в Клостернойбург. Бях там на преглед, внимателни са, няма го дългото чакане и суматоха. Но приемат родилки само от 36 седмица нататък, а при евентуален проблем бебето се транспортира до Виена.

Да, и аз бях чувала страхотии за АКН, но тази приятелка беше много доволна... Сигурна съм, че където и да си избереш, ще си в добри ръце Hug Благодаря за инфото и успех Heart

# 643
  • София
Аз си взех 2 нощници за кърмене от пазара с къс ръкав (живея в София Люлин), но си ги ползвам от 5-6 месец да си спя и й нас. Като всяка друга нощница са ми. Аз ще раждам в Щерев и на мен не ми искат да си нося, та ще си ги ползвам после вкъщи, не ме дразнят, а и имат само 4 копчета.
Здрасти, Danito87! И ние от 10 дена вече сме в Люлин и сега разучавам района. Доста полезна информация научих от теб. Аз също се следя в Щерев и живот и здраве ще раждам там. Принцесата ни върви по-малка, затова се надявам да остиска до последно, за да се роди нормално на килограми.

# 644
Благодаря ви за отговорите, ще предвидя да имам дълъг вариант, защото и на мен вече ми се струва по-удачен за новородено.

Аз също съм взела една кутия канпол, вътре са 5 броя. Ще ги нося първите ден, два. После ще мина на памучни гащи с нощни превръзки.

Общи условия

Активация на акаунт