Трепети обхващат всяка ЮЛСКА мама, все по-близо идва срещата голяма. Тема 6

• 25 864
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
Някой се оплака от ускорен пулс при нормално кръвно - и аз бях така, предписаха ми желязо, макар че нямам изявена анемия и желязото ми е малко над долна граница, лекарката ми обясни, че вероятно е от това. И наистина след 20тина дни прием вече нямам ускорен пулс.

# 616
Момичета, чудех се нощници за кърмене дали ще си купувате и ако да откъде? Знам, че в родилния дом ти дават тяхна, но все пак ми се иска да си нося моя. Гледах, че масово се предлагат в онлайн магазини, но ми се искаше да отида и на място да харесам. Идеи?

# 617
Съни, в повечето магазини за бельо предлагат такива. Аз имам една само с която смятам да раждам и най - вероятно после направо ще замине в коша. После ще сложа една туника, която ми беше мега удобна с предното раждане, като рокличка - хем изглеждах малко по - прилично. Разтеглива материя и деколте за лесно кърмене. Ще купя и още една - потник с панталонки и съм готова. Така или иначе ще имаш сутиен + подплънките за кърмене (гледай да приготвиш, че иначе е голямо мазало). 😂 Много по удобно е деколтето пред тези 200 копчета - поне на мен ми беше. Пък и хич не изглеждат добре според мен.

# 618
  • Варна
Здравейте Simple Smile
В събота ме изписаха от болница. Бях приета в сряда с 1.5 см разкритие. Нямам контракции. В 32 г.с. съм,а утре влизам в 33 г.с. Като цяло препоръките са да лежа и почивам повече. Та и аз се присъединявам към лежащите мами. Искам да Ви попитам Вие по цял ден ли лежите или си позволявате да станете да направите нещо във вас, да отидете до магазина ?Това с лежането само 4 седмици, за да достигна 9м. Ме изпълва хем със страх ако ставам да не направя беля, хем се чудя как 4 седмици само ще лежа.
.                     Ами, аз се прибрах от болницата миналия вторник. Като цяло, гледам да лежа почти постоянно, но и ставам все пак, леки неща си върша, пускам си пералня, мия съдове, но избягвам да се натоварвам. Но аз разкритие нямам, само скъсена шийка, без изменения, и болки отвреме-навреме. В твоя случай не мога да кажа. Не те ли посъветваха в болницата?

# 619
Аз още се чудя за болница. Мислех да родя в градче на 20км от Виена, съвсем близо е. Много жени раждат там, заради спокойствието. Те обаче не поемат раждания преди 36 г. седмица. Бях на преглед там, чудесно е, спокойно. Гледката е към старинен замък Heart

Но като лежах за задържане бях във голяма болница във Виена. Верно, лудница е. Но пък направиха всичко възможно да спрат раждането. Мисля, че в крайна сметка ще отида там, заради неонатологията.
Има възможност са си тръгнеш 3 часа след раждането (разбира се, ако всичко в наред). Не бих се възползвала, искам си трите дни почивка Bowtie

Какво мислите за раждане във вана?

Все забравям да ви питам-нямам антитела срещу рубеола, има ли и други като мен? Всеки месец ме бодат, за да видят дали междувременно не съм се заразила... Щели да ми поставят ваксина още в болницата, като родя. Та освен всички болки и страхове, треперя и заради тази рубеола...

И аз живях много години във Виена, но вече съм си у дома ☺ Моя приятелка ражда в AKH, ако нея имаш предвид под “голямата болница.” Много е доволна. Избра я именно заради това, че си имат всичко, а имаше възможност да си избере каквото и където пожелае. А кое е това малко градче, където много го избират? (от чисто любопитство ☺)

# 620
  • София
Някой се оплака от ускорен пулс при нормално кръвно - и аз бях така, предписаха ми желязо, макар че нямам изявена анемия и желязото ми е малко над долна граница, лекарката ми обясни, че вероятно е от това. И наистина след 20тина дни прием вече нямам ускорен пулс.
А как разбирате че пулса Ви е ускорен. Аз днес си правих изследвания и желязото ми е 119 при норма 120, измери си сега пулса и е 90. Дали е висок?

# 621
И аз имам най-различни видове болки, но никой не ми казал да лежа и малко се притеснявам, но може би пък шийката ми е била наред знам ли. Само си пия магнезия и се надявам вс да бъде наред, четв или петък започвам 36г.с. и май съм спокойна.
Аз си взех една нощница за кърмене не е лоша, но май е доста затворена. Не знам колко ще я ползвам. И аз иначе не ги харесвам и ми изглеждат грозни, както и повечето дрехи за бременни.
Мисля, че ми дадоха направлението и на мен вече, но това няма значение. Дори и да раждате в частна болница навсякъде ги издават и на място. Не мисля, че ще ни върнат, дори и само с лична карта все ще се оформят документите, но наистина е хубаво да си имате картона + обменната карта или поне изследванията там хив/кръвна група и тн...

# 622
Аз си взех 2 нощници за кърмене от пазара с къс ръкав (живея в София Люлин), но си ги ползвам от 5-6 месец да си спя и й нас. Като всяка друга нощница са ми. Аз ще раждам в Щерев и на мен не ми искат да си нося, та ще си ги ползвам после вкъщи, не ме дразнят, а и имат само 4 копчета.

# 623
Аз имам две нощници с копчета от една приятелка. За вкъщи ще съм с потник и къси панталонки. Simple Smile купих си три броя такива пижами, мисля, че ще са миннай-удобни

# 624
Аз си поръчах ето тази нощничка. Приятелка ме уверяваше колко полезно ще ми е да имам и за болницата и за вкъщи някакво леко халатче и за това се спрях на този комплект.

Идеята ми е да раждам с нощницата, която ще ми предоставят от болницата, а след това се надявам с тази, която съм си поръчала да се чувствам малко по-комфортно. Дали ще е удобна с тези копчета - нямам идея, но поне халатчето вкъщи ще ми влезе в употреба си мисля. Rolling Eyes

https://www.amazon.co.uk/Happy-Mama-Maternity-Hospital-Nightie/d … tgown%2Caps%2C167

# 625
Аз си купих нощници с къс ръкав и копчета от двете страни. Изглеждат удобни.
Ако някой се притеснява от извивките на столчето за кола, ето решение https://www.hippoland.net/sevi-baby-v-zglavnica-za-stol-za-kola-6273?fdads

# 626
Те нощниците за кърмачки са едни. Много ме е яд, че няма с презрамки, защото с моя скромен ръст, ръкавите ми стигат до лактите почти Satisfied

Поправям се намерих някакви за по 60лв е мерси Flushed

# 627
Те нощниците за кърмачки са едни. Много ме е яд, че няма с презрамки, защото с моя скромен ръст, ръкавите ми стигат до лактите почти Satisfied

Поправям се намерих някакви за по 60лв е мерси Flushed
Joy Да, и мен цените на някои ме втрещяват, за вида да не говорим. Само в един сайт ми допаднаха комплектите нощница + халат, но не съм фен на пазаруването онлайн. Ще обиколя магазините, пък ще видим дали нещо ще ми допадне.

# 628
  • София
Аз съм влюбена в пижамите и нощниците на Vienetta secret (https://vienettasecret.bg) от години и сигурно имам над 30 Rolling Eyes Купувам и на дъщеря ми от тях, но за съжаление физически магазин знам само в Младост (РУМ в Младост 2, на 1 етаж е).

# 629
Аз съм влюбена в пижамите и нощниците на Vienetta secret (https://vienettasecret.bg) от години и сигурно имам над 30 Rolling Eyes Купувам и на дъщеря ми от тях, но за съжаление физически магазин знам само в Младост (РУМ в Младост 2, на 1 етаж е).
и аз оттам си купувам като марка - продават ги и на графа, има ги и в Люлин.

Общи условия

Активация на акаунт