Трепети обхващат всяка ЮЛСКА мама, все по-близо идва срещата голяма. Тема 6

• 25 878
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
Хайде и аз след спешно приемане в болницата миналата седмица, сега съм на режим тотално лежане Disappointed
В 31 гс съм и ужасно съм се притеснила, защотото коремчето ми се втвърдява от най-малкото нещо, имам остри болки ниско в ляво и сякаш бебчо притиска някакви нерви, защото на моменти получавам силни болки ниско в таза или отпред в сгъвката на бедрата и спирам да си усещам краката Rolling Eyes Освен това вкъщи е ремонт, нищичко не е готово, а аз сякаш съм напълно безполезна Weary От притеснения и мисли не мога да спя изобщо....стискайте ми палци да издържа още 6 седмици Scream

Много хубави дрешки сте купили за изписването...едно такова, много миличко ми става като ви чета Hearts Ще разгледам линкчетата, които сте дали, поне да поръчам нещичко.

Може би съм ужасно неориентирана, но.....вие какъв размер дрешки взимате за изписването?Flushed

# 601
Addita, опитай се да се настроиш все едно всичко ти е наред. Аз след толкова перипетии установих, че спокойствието лекува най-добре и контракции и болки. Дори се оказа, че шийката ми продължава да се скъсява, но се държа все едно ми няма нищо. Опитвам се да не мисля за проблемите. Дрешки си вземи нялко 50 за изписването и 56 за след това, не се претрупвай, че бързо им минава “модата” 😆
Като гледам нашата темичка, имам огромни надежди, че всички ще влезнат в 8-9 месец, дяй боже 9-ти на всички 🤗

# 602
Хайде и аз след спешно приемане в болницата миналата седмица, сега съм на режим тотално лежане Disappointed
В 31 гс съм и ужасно съм се притеснила, защотото коремчето ми се втвърдява от най-малкото нещо, имам остри болки ниско в ляво и сякаш бебчо притиска някакви нерви, защото на моменти получавам силни болки ниско в таза или отпред в сгъвката на бедрата и спирам да си усещам краката Rolling Eyes Освен това вкъщи е ремонт, нищичко не е готово, а аз сякаш съм напълно безполезна Weary От притеснения и мисли не мога да спя изобщо....стискайте ми палци да издържа още 6 седмици Scream

Много хубави дрешки сте купили за изписването...едно такова, много миличко ми става като ви чета Hearts Ще разгледам линкчетата, които сте дали, поне да поръчам нещичко.

Може би съм ужасно неориентирана, но.....вие какъв размер дрешки взимате за изписването?Flushed
но защо си на режим "тотално лежане" аз съм с такива болежчици, но моята АГ каза да не се притеснявам и да си ходя нормално както до сега..каза, че това е от разпъване на маточни мускули..аз съм в 32+4.

# 603
Само за изписването е 50р-р. После колкото го носи, толкова. Макс до края на първи месец. Вчера прах дрехите - цяла пълна пералня... Пак ще се зарина, пък уж нямаше. Даже чакам едни от братовчедка ми, които изпрати на 12 пък още се моткат. Голям път пътуват... Другите иначе са 0-3м. Имам и 3-6/6-9, но за сега няма да ги вадя, че нямам къде да ги събирам. Оправих кошарата, с чаршафче, одеалце, сложих повивалника, коша за памперси, памперси... Остана само моя багаж и козметиките. И вече съм готова. Омръзна ми да се търкалям. В девети месец ще влезна на 03.06. и дано не избутам до края, че бебето е едричко. Хаха.

# 604
Здравей..аз съм така ..само че съм с ниско кръвно..иди на лекар..аз след като споделих на моя АГ веднага ме изпрати на кардиолог..високия ми пулс явно се дължи на проблеми със щотовиднат жлеза..само че сега по време на бременност нищо не може да се направи..но е важно да овладееш пулса наистина ! ..на мен ми изписаха лекарства за високо кръвно които да пия след като се усетя и измеря че пулса ми е висок .. 🙃

Мамчета някоя от вас с нормално кръвно но ускорен пулс? Моята ЖК е чак на 04.06 дали търпи чакане пулс 109 или не?

# 605
Благодаря за бързите отговори, момичета.... Ейййй голяма помощ и подкрепа сте наистина Hearts

Аз съм с контракции от 4ти месец, бебчо е застанал накриво и си имам болки от рано и чак бях спряла да им обръщам внимание. Знам, че има бременеещи с по-чувствителна матка, усеща се всяко движение на бебечето и бях се примирила, че ще е така до края Simple Smile Но една нощ болките станаха много силни и много различни Disappointed

На режим "тотално лежане" съм, защото ме приеха с болезнени и регулярни контракции и установиха скъсяване на матката. Бях на системи (магнезий и още нещо), инжекции папаверин и котрикостероиди за дробчетата на бебчо, ако реши да излиза по-рано. Още в болницата не ми позволяваха никакво ставане освен за wc.

# 606
Благодаря за бързите отговори, момичета.... Ейййй голяма помощ и подкрепа сте наистина Hearts

Аз съм с контракции от 4ти месец, бебчо е застанал накриво и си имам болки от рано и чак бях спряла да им обръщам внимание. Знам, че има бременеещи с по-чувствителна матка, усеща се всяко движение на бебечето и бях се примирила, че ще е така до края Simple Smile Но една нощ болките станаха много силни и много различни Disappointed

На режим "тотално лежане" съм, защото ме приеха с болезнени и регулярни контракции и установиха скъсяване на матката. Бях на системи (магнезий и още нещо), инжекции папаверин и котрикостероиди за дробчетата на бебчо, ако реши да излиза по-рано. Още в болницата не ми позволяваха никакво ставане освен за wc.
съжалявам..почивай си и всичко ще е наред..иначе тез болки в ляво наистина са много много неприятни Sad

# 607
Svetlana Sv 604742 с теб вървим заедно и аз на 3.06 влизам в деветия. Моята беба върви малка уж. Аз се надявам даже да закъснее Joy Че още не сме минали сделката за апартамента и даже не сме почнали ремонта. Приятели ми се чудят на спокойствието. Joy

# 608
В 34 седмица, когато се дава обменната карта и 45 дневния болничен, мисля че се даваше и направлението, като имам някакъв спомен, че беше без дата, тъй като не се знае кога ще влезне в употреба.
Пожелавам късмет и успех на всички лежащи мамчета!
Някоя от Вас знае ли, кога се дават направленията за болница, не помня при предишните ми раждания как беше. Опитах се да намеря информация в нета, но там мненията са доста и все различни. Благодаря.

Аз излязох в 45 дневния, но още не са ми дали обменна карта и направление. Следващия преглед е на 04.06, точно месец преди термина, може би тогава ще ги дадат. Иначе в четвъртък започвам 36та седмица, уж започва и 9тия месец и да ви кажа почва да ме хваща шубето. Хубавото е, че засега в групата няма много ранни бебчета, всички чакат търпеливо.

# 609
Скрит текст:
Ох, какви красоти виждам ...Heart Eyes
Аз мисля моят младеж да е с този комплект и едно  памучно одеалце.

Много сладко комплектче! Може ли да ми кажете от кой сайт е. Innocent
Благодаря ти Hug. поръчах го от турски сайт- Trendyol- марката е Wogy baby, но и в бг сайтове мисля, че се предлага.
А как стоят нещата с доставката от този сайт...?

Един ден помолих ММ да ме закара до Турция, но той категорично отказа,че вече не съм била за дълъг път. Реших Турция да дойде до нас. Рових и намерих стр във фейсбук- https://www.facebook.com/%D0%94%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0 … 2736735676552057/, писах на човека, харесаха ми условията и поръчах доста неща. Поръчката идва за макс 20дни.

Последна редакция: вт, 28 май 2019, 16:51 от AnMary

# 610
В 34 седмица, когато се дава обменната карта и 45 дневния болничен, мисля че се даваше и направлението, като имам някакъв спомен, че беше без дата, тъй като не се знае кога ще влезне в употреба.
Някоя от Вас знае ли, кога се дават направленията за болница, не помня при предишните ми раждания как беше. Опитах се да намеря информация в нета, но там мненията са доста и все различни. Благодаря.

Аз излязох в 45 дневния, но още не са ми дали обменна карта и направление. Следващия преглед е на 04.06, точно месец преди термина, може би тогава ще ги дадат. Иначе в четвъртък започвам 36та седмица, уж започва и 9тия месец и да ви кажа почва да ме хваща шубето. Хубавото е, че засега в групата няма много ранни бебчета, всички чакат търпеливо.

И аз в четвъртък влизам в 36г.с и до сега се притеснявах да не родя по-рано с тази шийка, сега ме налита паника от предстоящото. Аз също не съм получила направление за раждане, въпреки че от 20ти съм с 45-дневния.

# 611
Направлението за раждане е като всички други направления,    т.е имат давност 30дни. Затова ще ни го дадат най-малко 30дни преди термин или на следващия преглед, който се пада независимо от датата.
Има случаи, в които следващия преглед е 2 седмици преди термин, бебето тръгва по-рано и жената ражда без това направление.

# 612

Моя преглед е на 05.06, а термина ми е на 05.07.надявам се да ми дадат документите, защото искам да отида в болницата и да ме поемат от там вече.
Ще раждам в Тина Киркова, без избор на екип, само искам самостоятелна стая. Не знам как е при вас момичета, но аз все по трудно се движа, измарям се, задъхвам се, и когато се движа корема ме наболява 😊 всички удоволствия от предстоящия девети месец...😀

# 613
45-дневния щяха да ми го издадат още на точната дата 19-ти, но т.к. АГ-то беше в болничен, ми издадоха всички документи едва вчера. Оказа се, че и по-късно да издадат болничния не е проблем. Но ми казаха изрично при хоспитализация освен обменната карта и самите направления, да си нося задължително и здравния картон, че без него няма как от родилното да ми издадат следващия болничен.

# 614
Аз още се чудя за болница. Мислех да родя в градче на 20км от Виена, съвсем близо е. Много жени раждат там, заради спокойствието. Те обаче не поемат раждания преди 36 г. седмица. Бях на преглед там, чудесно е, спокойно. Гледката е към старинен замък Heart

Но като лежах за задържане бях във голяма болница във Виена. Верно, лудница е. Но пък направиха всичко възможно да спрат раждането. Мисля, че в крайна сметка ще отида там, заради неонатологията.
Има възможност са си тръгнеш 3 часа след раждането (разбира се, ако всичко в наред). Не бих се възползвала, искам си трите дни почивка Bowtie

Какво мислите за раждане във вана?

Все забравям да ви питам-нямам антитела срещу рубеола, има ли и други като мен? Всеки месец ме бодат, за да видят дали междувременно не съм се заразила... Щели да ми поставят ваксина още в болницата, като родя. Та освен всички болки и страхове, треперя и заради тази рубеола...

Общи условия

Активация на акаунт