Трепети обхващат всяка ЮЛСКА мама, все по-близо идва срещата голяма. Тема 6

• 25 883
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте Simple Smile
В събота ме изписаха от болница. Бях приета в сряда с 1.5 см разкритие. Нямам контракции. В 32 г.с. съм,а утре влизам в 33 г.с. Като цяло препоръките са да лежа и почивам повече. Та и аз се присъединявам към лежащите мами. Искам да Ви попитам Вие по цял ден ли лежите или си позволявате да станете да направите нещо във вас, да отидете до магазина ?Това с лежането само 4 седмици, за да достигна 9м. Ме изпълва хем със страх ако ставам да не направя беля, хем се чудя как 4 седмици само ще лежа.

# 586
  • София
здравейте мамчета, да попитам дали нога да пия син панадол защото съм настинала, хомеопатията оправи гърлото но носът и кашлицата се задълбочават
Да!
Само панадол ми е позволен.

# 587
Здравейте Simple Smile
В събота ме изписаха от болница. Бях приета в сряда с 1.5 см разкритие. Нямам контракции. В 32 г.с. съм,а утре влизам в 33 г.с. Като цяло препоръките са да лежа и почивам повече. Та и аз се присъединявам към лежащите мами. Искам да Ви попитам Вие по цял ден ли лежите или си позволявате да станете да направите нещо във вас, да отидете до магазина ?Това с лежането само 4 седмици, за да достигна 9м. Ме изпълва хем със страх ако ставам да не направя беля, хем се чудя как 4 седмици само ще лежа.

Има тема на лежащите мами, може да се вкючиш там. Аз лежа от месец и нещо, ставам само за wc и душ, храня се в леглото. От 29/30г.с съм на този режим, в момента съм в 34г.с+5дни, моля се да стигна до 37г.с. Ако желаеш пиши ми на лични, доста подкрепа и съвети може да намериш в групата на Лежащите 🤗🤗🤗

# 588
Мамчета някоя от вас с нормално кръвно но ускорен пулс? Моята ЖК е чак на 04.06 дали търпи чакане пулс 109 или не?

# 589
Мамчета някоя от вас с нормално кръвно но ускорен пулс? Моята ЖК е чак на 04.06 дали търпи чакане пулс 109 или не?

В покой ли е толкова? И ежедневно ли е?
Знам,че в края на бременността по принцип се ускорява,но тази стойност ми се струва висока.

# 590
здравейте мамчета, да попитам дали нога да пия син панадол защото съм настинала, хомеопатията оправи гърлото но носът и кашлицата се задълбочават
Бих те посъветвала да се обърнеш към лекаря си. Аз лично не пия лекарства по време на бременността, освен ако не се налага и не ми го пише доктора ми.

# 591
Здравейте Simple Smile

Има тема на лежащите мами, може да се вкючиш там. Аз лежа от месец и нещо, ставам само за wc и душ, храня се в леглото. От 29/30г.с съм на този режим, в момента съм в 34г.с+5дни, моля се да стигна до 37г.с. Ако желаеш пиши ми на лични, доста подкрепа и съвети може да намериш в групата на Лежащите 🤗🤗🤗

Аз съм 33+3дни, от 29 седмица лежа. Но последната седмица вече движа из апартамента. Готвя, подреждам някои неща.
 34 седмица я водят вече безопасна, така че спокойно Kissing Heart  да си призная,  надявам се да се добера до 37ма и да излиза, наистина ми писна Flushed

От другата седмица мисля вече да започна да водя и прибирам малкия от детска, 3 спирки с трамвай и 5мин пеша...
Утрогестана сигурно ще го слагам до 35та.
Кълбо от нерви съм, ще гръмна. Тази бременост ме довърши физически и психически. А като знам моите бебета какви са ревливи, отсега ми настръхва косата Stuck Out Tongue Winking Eye

# 592
Правилото за обличането на бебето е:колкото дрехи ИСКАШ да имаш+1 за бебето. В жегите като ти се иска да си гола, бебето по памперс или едно боди с къс ръкав. Но все пак първите дни им е малко шок. В болницата на жегата са с ританки и дълги ръкави и завити. На изписването (05.07) си го облякоха с дългите ръкави и го увиха с пелената. После още няколко дни по съвет на педито вкъщи се обличахме с дълги работи, но пък у нас една идея по-хладно, и после след 10ия ден по къси бодита.

# 593
Аз съм така. Поддържам пулс 100-110 удара в покой. Моят АГ ме изпрати при кардиолог и нищо притеснително не излезе, но е доста неприятно пък и съм доста често със задух и прескачане. Хубаво е да звъннеш на доктора и да се консултираш с него пък вече той ще прецени най-точно. 🙂

# 594
Аз се отдадох на последни приключения и покупки тези дни. Напук на отоците се вдигнах на 400 км. от Русе да ходим за риба, спах на палатка Simple Smile Като изключим горещината и това, че отичам до безумие, всичко мина гладко.
Понеже съм суетна се възползвах от последните възможности да отскоча до София, където е клиниката по естетика да си направя и ретуш на веждите, нооо свърших доста работа като се отбих и в Айко. Харесаха ми много неща, за разлика от тези в Хиполенд и Комсед.
А допреди малко пазарувах от George. Има много красиви неща на супер цени.https://direct.asda.com/george/baby/view-all/D5M21G1C1,default,sc.html
Май ми остана чантата за родилния и някои биберони.
Цялата къща е раздигната, правят се окачени тавани, баня, пренареждам шкафове.
Не знам защо всичко се оставя за тези моменти, но...
Стискам зъби и съм решила напук на отоците, контракциите, Хашимотото и т.н. да използвам малкото останало време.
Eто тук намерих доста комплекти за изписване. https://ebebok.com

Последна редакция: вт, 28 май 2019, 10:36 от stelavi

# 595
Аз се отдадох на последни приключения и покупки тези дни. Напук на отоците се вдигнах на 400 км. от Русе да ходим за риба, спах на палатка Simple Smile Като изключим горещината и това, че отичам до безумие, всичко мина гладко.
Понеже съм суетна се възползвах от последните възможности да отскоча до София, където е клиниката по естетика да си направя и ретуш на веждите, нооо свърших доста работа като се отбих и в Айко. Харесаха ми много неща, за разлика от тези в Хиполенд и Комсед.
А допреди малко пазарувах от George. Има много красиви неща на супер цени.https://direct.asda.com/george/baby/view-all/D5M21G1C1,default,sc.html
Май ми остана чантата за родилния и някои биберони.
Цялата къща е раздигната, правят се окачени тавани, баня, пренареждам шкафове.
Не знам защо всичко се оставя за тези моменти, но...
Стискам зъби и съм решила напук на отоците, контракциите, Хашимотото и т.н. да използвам малкото останало време.
Eто тук намерих доста комплекти за изписване. https://ebebok.com

Малко ми прилича на "гнезденето" Grinning

# 596
Не знаех, че 34 г.с е водят безопасна. Аз така съм се изашила, че повече лежа. В вас само ако сготвя и да прибера дрехи,да измия. Излизам само на преглед като съм. Сега се върнах от късна фетална и за 33г.с сме 2100-2200кг. Обнадегдавам се, че трябва до 15-16.06 да устискам,когато влизам в 9 месец. Около 3 седмици само. Надявам се, че с лежане ще стане.

Здравейте Simple Smile

Аз съм 33+3дни, от 29 седмица лежа. Но последната седмица вече движа из апартамента. Готвя, подреждам някои неща.
 34 седмица я водят вече безопасна, така че спокойно Kissing Heart  да си призная,  надявам се да се добера до 37ма и да излиза, наистина ми писна Flushed

От другата седмица мисля вече да започна да водя и прибирам малкия от детска, 3 спирки с трамвай и 5мин пеша...
Утрогестана сигурно ще го слагам до 35та.
Кълбо от нерви съм, ще гръмна. Тази бременост ме довърши физически и психически. А като знам моите бебета какви са ревливи, отсега ми настръхва косата Stuck Out Tongue Winking Eye

# 597
Пожелавам късмет и успех на всички лежащи мамчета!
Някоя от Вас знае ли, кога се дават направленията за болница, не помня при предишните ми раждания как беше. Опитах се да намеря информация в нета, но там мненията са доста и все различни. Благодаря.

# 598
В 34 седмица, когато се дава обменната карта и 45 дневния болничен, мисля че се даваше и направлението, като имам някакъв спомен, че беше без дата, тъй като не се знае кога ще влезне в употреба.
Пожелавам късмет и успех на всички лежащи мамчета!
Някоя от Вас знае ли, кога се дават направленията за болница, не помня при предишните ми раждания как беше. Опитах се да намеря информация в нета, но там мненията са доста и все различни. Благодаря.

# 599
Забравила съм и аз за направлението кога се даваше, но и без него няма да ви върнат.
Вече може да се раждат бебечета, шансовете им са доста стабилни. Важното е, че избутахме рисковия седми месец. ♥️ В групата на каката - май 2016, първите ни бебчета са края на януари. И двечките са си добре и се развиват без проблеми и усложнения. Вече в осми месец бебетата са доста развити, имат си всичко необходимо за живота навън, растат само на килограми и см. Вече можем да си я караме по спокойно и като дойде момента да не се шашкаме излишно. Много се радвам, че стигнахме всички до тук.

Общи условия

Активация на акаунт