Трепети обхващат всяка ЮЛСКА мама, все по-близо идва срещата голяма. Тема 6

• 25 820
  • 738
  •   1
Отговори
# 675
  • София
И ние сме от малките бебета.
32+5 на мен ми го измериха 1900гр.

Момичета, суеверни ли сте?
Подстригвате ли се? ☺

# 676

Подстригвате ли се? ☺
Аз съм леко суеверна и бях решила да не се подстригвам, но не устоях Joy Викам си, бебето ще ме прощава, ама едва ли подкъсяването на косата ми ще засегне съществено късмета му.
Интересното е, че от хормоналните промени косата ми се чувства много добре - много по-рядко се омазнява и по-рядко цъфти.

# 677
Скрит текст:
Аз мисля, че от желязото получих разстройство, доста неприятно. Спрях го за три дни и всичко си е ок... От днес отново го започнах, надявам се да нямам проблеми..

Не е от желязото, то стяга и води до запек. Разхлабва магнезия. 😉
Магнезий пия от 16 седмица и то през повечето време 3х2, но два пъти пих желязо за по 2 седмици и само в този период имах разстройство, след като спирах желязото нещата се нормализираха. Пък и в листовката на желязото, което аз пиех освен запек като странична реакция беше написано и разстройство, така че според мен е напълно възможно. 🙂

Причината е най-вероятно комбинацията от двете. 😉
Аз не видях момичето да е написало, че освен желязо приема и магнезий, но явно вие сте доста добре запозната за действието на даден медикамент върху различните организми. 😉

Да запозната съм доста наистина 😉 за вас не мога да кажа същото.

Да личи ви и то доста... Извинявам се, че оспорих вашата "компетентност".
Хубаво е обаче да приемете, че има и различни случаи от вашия и преди да тръгнете да твърдите нещо да се запознаете и прочетете за останалите възможни странични реакции освен тази, с която вие сте се сблъскали. Ако вие това наричате "доста запозната", наистина жалко! 😉

Аз не съм се сблъсклава с нищо. Била съм само на желязо,както и само на магнезий,както и едновременен прием и на двата медикамента и за сега нямам проблем. Просто казах каква е най-вероятната причина за едно от двете състояния и приема на кои от двата медикамента може да доведе до тях в по-голям процент от случаите,както и от едновременния им прием какво следва. Вече как реагира всеки организъм си е много индивидуално. 😉 Също така едното или другото състояние би могло да бъде провокирано от съвсем друг фактор като храна,здравословно състояние,друг медикамент и т.н.
А вие си четете листовките,но има далеч по достоверни източници на информация.😄 Лека вечер и повече спокойствие.

Последна редакция: ср, 29 май 2019, 20:12 от AnMary

# 678
Момиче - в 30+5 беше 1432 грама, каза, че е в долния квантил, 34+4 беше 2013 грама и вече ми каза, че изостава около 5-6 дни, но не ми изписа протеин или нещо друго.

# 679
  • София

Подстригвате ли се? ☺
Аз съм леко суеверна и бях решила да не се подстригвам, но не устоях Joy Викам си, бебето ще ме прощава, ама едва ли подкъсяването на косата ми ще засегне съществено късмета му.
Интересното е, че от хормоналните промени косата ми се чувства много добре - много по-рядко се омазнява и по-рядко цъфти.
И моята е така. Преди много се омазняваше, миех я през един ден. Сега е супер Simple Smile
Ще
Видим какво ще бъде след раждането. Четох, че всички косми които не са изпадали през периода на бременността, ще
Паднат след раждането. Така че трябва да се заредим с витамини после Simple Smile

# 680
Аз пък все забравям да питам колко кг е бебето... Много съм застреляна. Като на магия са ми тези ЖК, изобщо не знам какво се случва. 😂😂😂 Последно на третата фетална беше 2кг. в 30 седмица. Но да ви кажа честно, аз много им нямам вяра... С каката ми бяха казали 4.300 седмица преди да родя. Предлагаха ми секцио, защото голяма не знам си какво... Родих супер бързо и лесно 3.550 бебе без шев. То и за това може би сега не питам. Каквото дойде.

# 681
Момичета с малки бебета, колло кг са ви в коя седмца?
При мен 31+6 излезе 1630 грама днес. Аз съм доволна, защото качва, нищо че седи в долни граници и коремът е назад... казаха пак да ям протеини и мисля този път да си взема и на прах- да препоръчате някой с не много гаден вкус и малка опаковка?
Поръчката ми от комсед е в сратус в обработка, ама от 1 седмца седи така и нищо... вие поръчалите получихте ли си ги вече?

При мен в 31 + 3 г.с, беби беше 1800 кг.

# 682
При мен 31+6 излезе 1630 грама днес. Аз съм доволна, защото качва, нищо че седи в долни граници и коремът е назад... казаха пак да ям протеини и мисля този път да си взема и на прах- да препоръчате някой с не много гаден вкус и малка опаковка?
Поръчката ми от комсед е в сратус в обработка, ама от 1 седмца седи така и нищо... вие поръчалите получихте ли си ги вече?

Моята поръчка пристигна днес. Предполагам, че поне още седмица ще обработват натрупаните поръчки Rolling Eyes Но пък наистина може да им пишеш и да ги попиташ, за да си знаеш дали всичко е наред и дали няма проблем с някоя наличност Thinking

# 683
  • София
В 32+2 дни бяхме 1594 гр. Тогава ми изписаха и млечен протеин на Biogame 3х1 мерителна лъжица, много е приятен на вкус и май за 10 дни ще си го изпия (250 гр. е опаковката). Следващия ми преглед е на 10.06. (ще съм в 35 г.с.) дано има ефект.
Аз искам и да ви попитам - на какъв бебешки прах за пране сте се спрели?

# 684
В 32+2 дни бяхме 1594 гр. Тогава  ми изписаха и млечен протеин на Biogame 3х1 мерителна лъжица, много е приятен на вкус и май за 10 дни ще си го изпия (250 гр. е опаковката). Следващия ми преглед е на 10.06. (ще съм в 35 г.с.) дано има ефект.
Аз искам и да ви попитам - на какъв бебешки прах за пране сте се спрели?
Аз взех персил бебе, но имам и няколко мостри на тео бебе лавандула и изпрах част от дрехите с това.

# 685
Свекърва ми донесе някакъв турски. Изобщо не ароматизиран. Сега ще карам с него.

# 686
И аз взех бебешкия персил, без омекотител, засега съм доволна, ще видим беба като се появи.

Преди време някой беше споменавал за крампи в прасците. На който му се случва как ги борите? Обикновено като изпъна пръстите на краката и отпуска, но сега това като че ли влоши нещата.

# 687
Преди време някой беше споменавал за крампи в прасците. На който му се случва как ги борите? Обикновено като изпъна пръстите на краката и отпуска, но сега това като че ли влоши нещата.
С магнезиев диаспорал 300 - изпивах по едно саше като съм имала крампа вечерта и всичко е наред. Но би следвало да се спре в 35+6 всичкия магнезий.

# 688
С магнезиев диаспорал 300 - изпивах по едно саше като съм имала крампа вечерта и всичко е наред. Но би следвало да се спре в 35+6 всичкия магнезий.

Точно от там май дойде проблема, докато пиех магнезий нямаше проблем, но сега тъкмо го спрях от около седмица и не смея пак да пия от него. Пих само едно но шпа после, като успях да се раздвижа и намазах с Волтарен (не знам дали ще помогне, но от прасеца трудно ще навреди на бебето).

# 689

Точно от там май дойде проблема, докато пиех магнезий нямаше проблем, но сега тъкмо го спрях от около седмица и не смея пак да пия от него. Пих само едно но шпа после, като успях да се раздвижа и намазах с Волтарен (не знам дали ще помогне, но от прасеца трудно ще навреди на бебето).
И аз с Даспорал, но по едно време хем си го пиех, хем имах крампи... Докторът ми го смени с Магнерот и засега не се оплаквам. Но изпъването на пръстите напред при крампи почти нищо не облекчава при мен, даже се схващам още повече. Вместо това масажирам прасеца силно и се опитвам да отпусна крака след това.

Общи условия

Активация на акаунт