Трепети обхващат всяка ЮЛСКА мама, все по-близо идва срещата голяма. Тема 6

• 25 965
  • 738
  •   1
Отговори
# 375
А необходимо ли е да се ходи в НОИ за попълване на документи и т.н относно излизането по майчинство, изобщо не съм запазната?

# 376
Определено е болничен и се плаща на два пъти от нои. Аз излязох от 10 май и сега чакам първия превод до 15 юни за 20 дни и през юли за остатъка. Ако не сте си взели пик от нои сега е момента.

# 377
Определено е болничен и се плаща на два пъти от нои. Аз излязох от 10 май и сега чакам първия превод до 15 юни за 20 дни и през юли за остатъка. Ако не сте си взели пик от нои сега е момента.
Дотук добре, а след това всъщност откъде ти идват приходите през майчинството - от НОИ или от работодателя? Знам, че се изплащат в размер на 80 или 90% от заплатата, но т.к. още не са ми издадени документите и не съм минавала през счетоводството на работа, нямам идея.

# 378
Дотук добре, а след това всъщност откъде ти идват приходите през майчинството - от НОИ или от работодателя? Знам, че се изплащат в размер на 80 или 90% от заплатата, но т.к. още не са ми издадени документите и не съм минавала през счетоводството на работа, нямам идея.
от НОИ изплащат майчинство..но преди да започнат да изплащат попълваш едно приложение и го предаваш на работодателя, той го праща в НОИ и така..сума бумащини ни чакат..има тема МАЙЧИНСТВО И СЧЕТОВОДСТВО, аз от там разбрах всичко

# 379
Ох, айде и аз в болницата от днес, за задържане, с изгладена шийка, малко кръвно съм вдигнала. Стискайте ми палци юначетата ми да се позадържат още малко 🙄

# 380
  • Варна
Охх, стискам палци, Гери. 😇 Мен утре вечер ме изписват.

# 381
Е то е ясно, Гери 💙

# 382
Всичките ни мами с близначета ли са лежащи? Стискам ви палци,момичета,всичко да е наред!! 😊😊��

# 383
Стискам и аз палци Simple Smile
За 45-те дни, моите започнаха днес, издаде ми го следящия АГ и каза следващия от родилното (освен ако не пренося). Занесох го на работодателя, нищо допълнително не съм попълвала, попълва се само ако никога не сте излизали болничен при този работодател.

# 384
Мен ме притеснява, че АГ-то ми е в болничен, а аз от днес също съм в 45-дневен и не знам дали няма да е проблем, че ще ми го издаде чак другия понеделник...

# 385
Мен ме притеснява, че АГ-то ми е в болничен, а аз от днес също съм в 45-дневен и не знам дали няма да е проблем, че ще ми го издаде чак другия понеделник...

Няма да е проблем. 😊

# 386
моята АГ ми каза, че автоматично ще ме пуснат на 3.06. А аз ще си го взема на 06.06. Когато съм на ЖК

# 387
И аз стискам палци всичко да е наред 😊

Аз трябва да изляза утре в 45-дневния, а съм на ЖК на 27ми. АГ ми каза, че няма нужда да се разхождам допълнително, а направо на прегледа да си го взема. Само да предупредя работодателя, че ще го представя няколко дни по-късно.

# 388
Вчера бях на консултация, беби се развива чудесно, обърнала се е надолу с главата, но за пореден път не можахме да видим лицето, защото отново имаше ръце в устата и цока ли цока 😆😂😂
От кауфланд си купих три бодита с дълго ръкавче, от лидл две бодита с къс ръкав + две клинчета, а от айко си взех хавлийка, одеялце и комплект чаршафи с юрган, възглавница и обиколник... 😃😃🙆

# 389
Здравейте, аз също от вчера излязох в 45 дневен болничен. Мисля, че не се ходи в НОИ но не съм сигурна. Наистина сега е момента да си вземете пик от НОИ и да следите.
Вчера док не ме зарадва с изследванията. Хемоглобина ми е паднал - през цялата бременност вървеше между 120 и 125, на последните 109. Аз пиех едни витамини, които свършиха и реших, че няма да повлияе ако ги спра, но цък. Изписа желязо.
Увеличи и магнезия, че съм с адски крампи всяка вечер. Сега ще пия магнерич 3х2. Поне килограмите са прилично - 10кг отгоре. Но на общата маса е плачевно - 80кг Sad Как ще свалям не ми е ясно. Ще имам да свалям 25+ кг. Sad
На всички лежащи мами пожелавам още малко търпение.

Общи условия

Активация на акаунт