Трепети обхващат всяка ЮЛСКА мама, все по-близо идва срещата голяма. Тема 6

• 25 923
  • 738
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Честит празник, мамчета!
И аз с миналото раждане се пробвах да нося пристягащ колан, но не ми беше ок и спрях да го слагам.
А 2 седмици след раждането кума ни като ме видя и ме пита защо не съм родила и второто... Confused все още си приличах на бременна.
Но да ви кажа - не ми пука Grin Има време за отслабване и стягане. Сега най-важните задачи са ни да родим здрави бебчета и да си ги кърмим, колкото можем!

# 511
Аз задължително ще ползвам стягащ колан.Предните пъти ползвах и корема ми се прибра бързо. Шест месеца след раждането започнах коремните преси и все едно не бях раждала. Този път си взех и стягащи гащи, такива тип бабешки 😁, които обхващат целия корем.

# 512
С първото раждане не съм ползвала колан, но сега съм твърдо решена да си взема. Всичките ми познати, които са ползвали колани, много бързо им се прибраха коремчетата.

Ще повторя изследването на урината, че се оказа, че имам бактерия Sad.

Започвам таблетки за дъвчене желязо, заради ниския хемоглобин.....

Ацетизала го спирам в началото на юли и веднага минавам на Фраксипарин. Секциото ми живот и здраве ще е между 15 и 20.07.
В 30г.с  вчера измериха бебка 1690гр. Док каза, че няма да е голямо бебе, но важното е че всичко е наред. Шийката ми е 5,5см.

# 513
Здравейте мами ,днес ме изписаха от болницата след постъпване за съмнение за спукан мехур.
След 4 дни ходене по мъките и 10 различни мнения ми казаха че няма как да имам изтичане,а количеството околоплодни да не се променя,изписаха ми Флажил ,но течението с Флажила даже се засили....някоя да е минала вече през това....да допълня само ,че микробиологията ми е чиста

# 514
Относно бащинството: с ММ нямаме брак, а той така и не си е сменил адреса, следователно по документи сме на различни. Не е имал проблем с бащинството, не помня какво ползва, но сигурно декларацията, че признава детето. Според мен не е необходимо да сте на един адрес...той мъжът хипотетично може да работи в друг град и пак да е баща на детето.

# 515
Здравейте мами ,днес ме изписаха от болницата след постъпване за съмнение за спукан мехур.
След 4 дни ходене по мъките и 10 различни мнения ми казаха че няма как да имам изтичане,а количеството околоплодни да не се променя,изписаха ми Флажил ,но течението с Флажила даже се засили....някоя да е минала вече през това....да допълня само ,че микробиологията ми е чиста
аз бях с гъбична инфекция в 20г.с и ме лекуваха с флажил глобули и флажил за пиене..имаше по-обилен секрет, но АГ каза, че е нормално защото се "изчиствам"..

# 516
Аз също се замислям за колан след раждането, само ме притесняват жегите, дали ще мога го да изтърпя. Миналата година след операцията носех стягащо бельо (не от най-стегнатите, но все пак), със сигурност по-лесно и комфортно ми беше. Без бельото имах чувството, че корема ми все едно ще падне.

# 517
За стягащите колани: на една лекция, от акушерка, получих следната информация -  от 15-20’ден след нормално раждане (през лятото може и малко по-късно), а след секцио - при напълно зараснала рана, след консултация с лекар

# 518
  • София
Момичета, от другата седмица ми предстоят вече проследяванията на тоновете на бебето. Въпросът ми е понеже ходя  и на частно, и на ДКЦ...вредно ли е за бебчето да ме преслушват два пъти в седмицата ?

# 519
Аз също ходя и на частно и по каса, но по каса не са изявили желание да ми пускат тонове, а на частно вече бях 2 пъти. Не мисля, че в ДКЦ, където ходя изобщо имат апаратура за тонове.

# 520
Не мисля, че е вредно да ти слушат тоновете. То е с колан, не е видеизон, поне така беше преди 3г. И аз почвам от началото на юни. Пуснаха ми и микробиология, пък аз си загубих картончето с име и парола 🤦🏻. Сега трябва да ходя на място...

# 521
Ох на мен ми омръзна от тия болки вече..ту в таза ту ниско в ляво в корема какво е това разтягане незнам вече.. в ноща спя по 4-5 часа..бясна съм на себе си..има ли друга мама с такива болки и как се справяте?

# 522
Ох на мен ми омръзна от тия болки вече..ту в таза ту ниско в ляво в корема какво е това разтягане незнам вече.. в ноща спя по 4-5 часа..бясна съм на себе си..има ли друга мама с такива болки и как се справяте?

Кой ви каза,че е от разтягането? На мен си ми приличат на моите болки преди да ми кажат,че са си точно контракции с леко скъсена шийка. 😊

# 523
Аз имам болки в тазобедрените стави и в слабините, а от скоро когато ходя и бебето е активно ме рита някъде, където усещам пробождане, нз от шийката ли е или пък от пикочния мехур. Ще питам тази седмица. Но и на мен досега като се оплача от някаква болка всичко обясняват с контракции и всичко лекуват с магнезий, което не мисля, че е много коректно.
Искам да попитам за колко време пристига поръчка от next, ако някой е поръчвал?

# 524
Аз съм с всякакъв вид болки. Понякога са контракции и корема ми е твърд, друг път е само тъпата болка ниско долу, а през цялото време е болката в кръста и отдолу, таз ли е, какво е, но едвам ставам, първите 2 крачки са ужас, трудно се въртя от ляво надясно и всякакви други такива. Освен това вечерно време и краката почват да ме тормозят, диагностицирах го като Синдром на неспокойните крака, гадно чувство в краката, дето те кара да ги местиш Нон стоп и направо няма заспиване. Но пък това не е проблем, защото отдавна вече трудно си заспивам 😂😂😂 С 2 думи - не си сама ✌️

Общи условия

Активация на акаунт