НОЕМВРИйското дете скоро ще яде кюфте

• 11 859
  • 283
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Денви - ааа ние нямахме такъв проблем - като го сложих и веднага почна да се мърда насам натам - доста дезориантирано беше, а сега вече си се придвижва съвсем съзнателно където иска, разбра колко хубаво возило е и че може да го направлява по желание....може би Вики още няма желание да щъка толкова мн....аз го слагах, за да мога да си отдъхна 5.10 мин от неовите лудории - иначе ако мн държиш можеш в началото  да я буташ и возиш или да закачиш въженце и да я дърпаш насам-натам - скоро ще се усети за какво е туй чудо, в което си я поставила Wink

# 181
Именно и аз заради това я слагам. Иначе обикаля цялата стая въртейки се и лазейки и трябва постоянно да я наблюдавам, защото веднага намира най-неподходящите неща за лапане.Не мога да свърша нищо и за това реших да я сложа в проходилката, но явно наистина още не иска да ходи!

# 182
Денви, добре дошла  Wink
Уни, зеленчуците нарязвам на дълги парченца, за да може да си ги хваща удобно с ръчичка. Сварявам на пара и складирам в кутии за съхраняване на храна в хладилника. Преди да хапва ги изваждам, за да се постоплят до стайна температура. Той си има един висок стол за бебета, който няма табличка отпред и е доста опростена конструкция ( такъв http://www.baby-markt.de/lshop,showdetail,1152617025-9452,d,1152 … l.1150784278,.htm) - та доближавам го до масата и му нареждам отпред корички хляб, парчета картоф, морков, тиквичка, чушка и ябълка. Той си взима и мляска. Няма зъби, но някак си отчупва парченца, които после смуче и преживя, докато успее да ги смачка и глътне. Като свърши едно парченце и му е харесало се пресяга и си взима друго. Като се нахрани , започва да удря с парченцата по масата и да ги пуска на земята . Така закусва от известно време насам, но само хляб, плодове, геврече и сирене. Сега включихме и зеленчуците, защото  мазането с пюретата е кофти работа   Wink Само с каш остана да се мацаме и с кисело мляко , е и понякога пюрета  Wink

# 183
петра също много бързо схвана какво се прави с проходилката. още към ср. на май я метнахме. но сега вече й писна и проходилката. и изобщо не ми хрумва с какво още бих могла да я забаламосам.

# 184
  • София
ПРобвай да я побувташ - ще разбере, че е готино да се движи - а и крачетата й допират пода, така че все ще схване какво да прави Wink

а от няколко дни при нас положението е вече трагедия - иска постоянно да го нося или да го забавлявам, ако спра и за минутка почва да плаче, ако взема и изляза от стаята изпада в истерия направо - така реве и се дере и после не мога да го успокоя по 15 мин....и не иска вече грам да си спи в леглото - през деня спи в количка, а нощем ако го оставя в леглото му след 30 мин най-мн час се буди и отказва да спи навсякъде освен при мен...какво е това чудо, що за прилепчивост и вманиачаване са го прихванали....а чак така никога не е било....все за 5-10 мин е можел да остане сам в стая и чат -пат си играеше по 15-20 мин самичак...изобщо не знам какво да го правя такъв...някой има ли в подобен период....???????????

# 185
бубуто - това е период. И саши е в такъв. Сестра ми каза, че при тях минало за 2 седмици, но май при нас ще е повече. Саши е по-несамостоятелен от братовчед си  Sad

# 186
  • София
а пък Кристи иска постоянно прав да стои.ръцете ми умаляват и иска само да скача.Не дава да го сложа седнал-опъва се...

# 187
  • София
Исайкова - пробвай да го подпреш да се държи на няксоя маса или диван или др мебел, може да му хареса, хем ще се учи и по малко да пристъпва.., че това само да го държиш не си е работа хич Wink

# 188
            Мерси, вивита.

Емилия досега отказваше всякакви плодове, но вчера сама си взе една слива и докато аз блях, стигнала до костилката, а ципата - в ръката й. Мислех, че ще си я топка на земята, пък тя я изяла.

# 189
добре дошла, мамо Денви. Нали не бързаш Вики да прохожда отсега? Simple Smile лека-полека ще схване за какво става дума.
сещам се, онзи ден мъжът ми пътувал в асансьора с малкия. И една мама почнала да се прехласва по него, та мъж ми споменал, че все още не говорим. И тя: на колко месеца е? Ами на 8. И не говори????? Поне мама, тати не казва ли?????
Семейният съвет реши оттук нататък на подобни въпроси да отговоряме, че: не, видиш ли, не говори, но пък свири на пиано и цигулка  Mr. Green

бубу-то, май и ние сме в някакъв период. А може би е от пътуването, защото като пътуваме, малчо не може да се наспи. Във всеки случай беше доста по-крив от обикновено. Даже през нощта се събуди в 3 и рева, та му светнахме лампата да си гледка. Веднага спря да мрънка и спахме блажено до сутринта Simple Smile

та на Созопол не е зле. Харманите са си там, само по средата наистина има огромна дупка и един багер я запълва, а няколко заведения са изгърмели. нооо, като строиш на пясък, тъй ще е. Аман от ново строителство - просто не спират там.
5 лв чадъра, 5 лв шезлонга. Ако искаш, де.
На места топката сладолед е 1,50. Мерси им, аз както ям по 3 топки....
Но не мога да се оплача ни от кръчми, ни от цени - просто трябва да потърсиш.
Иначе се нагледах на целулит и на жени, които не би трябвало да се пекат по монокини  Mr. Green
сега ще свалям снимки, ако някой ми хареса, ще ви пусна.

Микки, точно такава люлка и аз искам, тук са по 15 лв в квартала, обаче нямам къде да я вържа  Sad

# 190
ние такъв период с не-смостоятелност нямаме (в чистия му вид). цялата къща е разграден двор и врати нямаме. но петра пак пищи, когато например аз съм в тоалетната, а тя не може да влезе, защото има праг Simple Smile (е там вече имаме врати Simple Smile)

# 191
Привет от мен Grinning

Бубуто, това е период, и при нас беше така, но слава богу отмина. Ще отмине и при вас. Всъщност не знам дали е отминал или защото си взехме високо столче. Сега много обича да стои в столчето, да хвърля от високо играчките, които му подавам. После крещи за да му ги дам, и така, пак същото се повтаря... Crazy, докато ми писне да му ги подавам. Но това с хвърлянето на играчките пак било период - гледах едно рекламно двд на "Памперс" и там една мама изкачваше постоянно едни стълби, за да подава играчките на дъщеря си, която пък се забавляваше да ги мята отново на партера. Mr. Green
Хихи Уни,  Емилия хич не е глупава. Hug
Тук пък е ужасна жега/днес май не съм се оплакала Crazy Laughing/, приготвила съм ваничката на Поло и като се събуди отивам да го чипкам, а аз по бански.
ДЕНВИ, ДОБРЕ ДОШЛА И ОТ МЕН!!!  bouquet
Тук проходилки се продават по магазините/не са забранени/, но аз мисля да пропуснем този период. newsm78
Мики, това с люлката е забавно.
Мименце, най-после те видях с новия цвят - всъщност не знам кой повече ти отива/и двата ти стоят чудесно/. Може би тъмният цвят е по-естествен за теб. Пък каква си фина мама. Аз май бях така преди да забременея, та сега се съмнявам да си възвърна това си тегло.
Между другото жегата така ме изтощава, че съм още -1 кг тия дни.
Обаче сутрин се събуждам нещо доста уморена, това май не е добре. newsm78
Лек следобяд от мен на всички  bouquet

# 192
# 193
Тити, страшни сте. Особено първата снимка е много готина. А ти съвсем спортна фигура вече си заформила, браво!
Добре дошла на новата мама! Хайде дано поне тя да се задържи по-задълго при нас.

# 194
Тити, много сладурски снимки. Heart Eyes На първата си като момиченце - поздравления  bouquet
А Деян най ми хареса на тази http://images08.snimka.bg/000910453.jpg - чуден е!!! Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт