ДЯВОЛСКОТО ГЪРЛО Тема 8 "Ако нещо се е случило преди, значи може да се случи пак"

• 37 053
  • 738
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Ето песента, в изпълнение на LP е:
https://youtu.be/QcNKas73zrA

# 46
  • гр.София
Допълвам горния пост.
DIDI888,  изпиши си в Youtube -Дяволско гърло-Саундтрак/песни/  и ще ги получиш всичките.

# 47
  • София
плацебо,
зарядното, гривната, винаги е наоколо и слухти, все е в кадър, но без да се натрапва, разговорът с Донка когато разбраха за Денис Рамаданова, факта, че е ченге (не го надушват кучетата, знае къде има и няма камери в управлението), на два пъти бе в кадър сам с Мия Язова в ключови моменти, а тя тотално го пренебрегваше. Апропо тя, а и Филип, но особено Мия за нищо го нямат. Все Попето, та Попето. Когато Асен бе прибран за разпит нямаше как той да си изпрати ножа. Т.е. ако е Асен значи не е сам. А за мен убиецът е сам. Може да е Асен, само ако е в тандем с майка си, а аз на тази доста популярна теория тук не съм почитател. Прекалено ясна е тази нишка разбирате ли... Чанови в центъра на всичко и едното дете убиец. Брата на главния комисар. Банално.
Та след всичко това ако не е Краси ще падна, хаха. Естествено винаги могат да го направят Асенчо убиец, което мен много ще ме разочарова, защото няма нищо детективско и шокиращо в това. Повечето хора, които не следят тънките детайли със сигурност няма да са изненадани, защото е потенциален убиец още от ден 1. Докато Краси не само от главните герои е пренебрегван, но и от повечето гледащи зрители. Вадя си тези заключения от някои проведени разговори с роднини, колеги, приятели, които гледат сериала и са убедени, че именно Асен ще е убиеца, а те изобщо не се вълнуват от детайлите. 90% мислят, че е Асен, останалите нямат идея. А сред тези които гледат шоуто няма нито един маниак на тема сериали, книги и филми, т.е. ако тези хора се окажат прави значи Милошев не си е свършил работата.

Peace

# 48
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Убиеца не трябва да ни се набива на очи.Казаха,че е участвал във всички епизоди досега,нали така?
Някой е,над когото не фокусират,а го показват ей така,между другото,докато се слива в тълпата.
Дадоха някои лични моменти от живота му,които,ако той е убиеца,ще ни помогнат да разберем причините да избухне.
+ трябва да е някой,който е потърпевш ПРЯКО от случките през 85-та.Всички убийства са на лична основа и добре обмислени.Значи този убиец е живял и патил през същата тази година.Ето,Краси(пред пенсия,значи е към 50-55г вмомента?).
Другата ми опция е Асен.Но сега с новите доказателства,не виждам какво общо има той с някакви пенсионери,дето преди 30г били правили нещо си на турските българи.

# 49
Вижте обаче как любовта от миналото между Рамаданова и Чанов старши направи връзката с песента от шапката. Май и изборът на песен няма да се окаже случаен, както предполагаха някои 🤔. Ако обаче тази любов се окаже ключът към палатката, какво общо имат останалите жертви?

# 50
Ако е Краси-защо? Ако е Филип-защо? Не предполагаме, че става въпрос за серийни убийци. Ако е Чанова-защо е търпяла 30 и повече години и изведнъж е решила да отмъсти?И защо и другите и то точно тези, свързани по някакъв начин в миналото, освен Рамаданова? И би ли могла сама с тази физика? Признавам си, че първите няколко серии гледах повърхностно и ми се губят моменти и имена. Следя ви, но не си спомням дали някой изказа предположение, че първите убийства са извършени от един, с определен мотив, а следващите/особено на Рамаданова /от друг, имитатор. Но пък тази снимка събира жертвите. Или майката, разказвайки за плакета, знае, че Филип ще открие връзка и ще търси един убиец и няма да я заподозре за последното , ако е тя с или без помощник. Но пък признанието и, че е знаела...

Последна редакция: сб, 11 май 2019, 07:53 от W

# 51
Аз гласувах за татко Чанов + съучастник непоказван до сега. Не знам защо. Просто другите съм ги изключила. Филип не ми се вярва да е, трябва да има наистина раздвоение на личноста. Толкова много теории прочетох пред последните седмици, че имам чувството, че нищо няма да ме изненада на финала. Единствено бих се изненадала ако бебето на Донка е убиеца 😆

# 52
Казаха нещо за земетресение преди 2м, когато горе долу е убит и Недко Рошанов. Възможно ли е точно това земетресение да е , като флашбак за онези събития.

Ако Недко, Петър , Дичо и Дениз са участвали в трафика на бежанци, какво пречи бай Митьо да е главния организатор.

# 53
Предлагам на сценаристите, ако четат bg mamma, да дадат награда на позналия. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 54
В интервю Милошев (май) беше казал, че ако сме наблюдавали внимателно-сме виждали убиеца. Тоест, според мен не е постоянно пред очите ни. Някой с епизодична роля. Хареса ми предположението от ФБ за отчето. Ако по душа е мюсюлманин и са го накарали да смени вярата си? Сега и той “сменя вярата” на жертвите си. В основата на такова зверство може да стои единствено дълбока душевна болка. А каква по-голяма болка да се отречеш насила от своя бог, когато наистина си вярвал?

# 55
Сменяха имената, а не вярата.

# 56
  • Берлин
Преди много години работих на Пампорово. Четирима колеги помаци се казваха Красимир. Но пък нашият има така очевидна визия на убиец, че не вярвам да е той. Прекалено очевидно ми идва. Не вярвам в раздвоението на Филип,нито в Асен като убиец. Два епизода - ще видим

# 57
ето  една подобна легенда:
Мистерии

Най-чудноватите разкази са свързани с появилата се от земетресението мистериозна водна пещера в Кресненското дефиле. Преди да се построи дългия тунел при ханчето, през 50-те и 60-те години на миналия век водната пещера поглъща няколко автомобила, катастрофирали в реката по стария път, който съществува до ден днешен. Коли, които никога не се намериха, нито хората. Възможно е още да е жив водолазът от софийския отряд към МВР, който в края на 60-те години, привързан със здрави стоманени въжета се гмурка в Струма на това място, за да търси потънала през нощта „Волга” с четирима пътника. Изведнъж въжето се опънало като струна готово да се скъса и само тежкотоварния камион, за който бил вързан края му удържал засмукването като с вакуум на водолаза навътре. Колегите му с усилия го издърпали на повърхността, почти неподвижен. Когато му свалили водолазния костюм косата на младия им колега била изцяло побеляла. Гледал ги безмълвно и с блуждаещ поглед. Водолазът проговорил чак след повече от месец и едва тогава разказал за ужасиите, които видял на десетина метра навътре във водната пещера. Няколко сома-гиганти, по 2-3 метра, се устремили веднага към него. Само бързата намеса на колегите му спасили живота на късметлията-водолаз!

# 58
в много планински райони има легенди за подводни реки  и съответно пещери- кресненския, крупнишко  ( силно земеръсен) в Родопите, където  реките  минават големи разстояния под планините и при  всяко земетресения има промени  на изворите....

# 59
От Wiki за:
По време на Възродителния процес насилствено са сменени имената на 850 000 мюсюлмани. По време на съпротивата на протести излизат общо около 40 000 души (13 – 15 000 в 24 декември 1984 г. -19 януари 1985 г. и 25 – 30 000 в периода 19 – 27 май 1989 г.), има бити, интернирани, над 1000 са хвърлени в затвори и в концентрационния лагер Белене, десетки са ранени, убити са 29 души (от които 8 жертви на терористични актове и трима терористи) – 1 жена при атентата на гара Пловдив от 30 август 1984 г., 8 протестиращи (включително 1 бебе) в периода 24 декември 1984 г. – 19 януари 1985 г., 7 (4 жени и 3 деца) при атентата на гара Буново, трима са разстреляни като терористи през 1988 г.,
Според Ибрахим Карахасан-Чънар идеолози на Възродителния процес са Тодор Живков, Милко Балев, Георги Атанасов, Пенчо Кубадински, Стоян Михайлов, Александър Лилов, Димитър Стоянов, Петър Младенов, Георги Танев, а от партийния елит на българските турци Шукри Тахиров (Орлин Загоров), Сюлейман Гавазов, Али Алиев, Фахредин Халилов (Камен Калинов), Юсеин Мемишев, Мустафа Мюслюмов, Мехмед Бейтуллов (Максим Благоев), Исмаил Джамбазов и други Съществува недоказана версия, според която самата „Държавна сигурност“ / МВР организира и извършва атентатите, за да оправдае т. нар. Възродителен процес – на преименуване и репресии над българските турци. Към момента на извършването и разследването на нападенията за тях няма абсолютно никаква официална информация.

Общи условия

Активация на акаунт