ДЯВОЛСКОТО ГЪРЛО Тема 8 "Ако нещо се е случило преди, значи може да се случи пак"

• 37 582
  • 738
  •   1
Отговори
# 480
Смяната на религиите се е случила с убиеца от мюсюлманин са го направили християнин.
Може да не е обрязан Асен, защото е осиновен на 2,5 г, така каза той на Мия, че на толкова е взет от дома.
Обрязването го правят на съзнателна възраст 3-4 и е голям празник сюнет мисля се нарича.
Това с кръста на Асеновата майка вероятно е поредната недомислица на сценаристите, слагат едно зелено парче дърво с кръгла форма най-отгоре. Или просто не са искали да издават мюсюлманския произход на Асен, е което също има логика.
Асен открива Джамила в гората, когато Недко се опитва да се отърве от нея, т.е. вероятно да я убие. Затова първото убийство е спонтанно.
Вероятно от него е разбрал преди да го убие, че Каракехайов е замесен с каналджийството. От покойната си майка вероятно знае двете имена - Манолов и Каракехайов, които са убили баща му.
Убива ги, за да отмъсти. Манолов обаче му казва не съм само аз, т.е. че има и други двама още.
На нас ни дават опаковането и пращането на ножа, като паралелно случващо се, но може да е предния ден преди задържането на Асен и да го прати.
1 ден, да се занесе след 1 ден.

Пчеларят го изключваме изцяло, той 85 не е бил роден. Представят го, като 31 г, действието се развива 17-18г , вероятно е роден 86 г.

Докато пиша се сещам за една луда теория. Фатма да е Мария Чанова, а погребаната жена да е истинската майка на Филип, затова и да е кръстът, затова и Мама Чанова е по-привързана към Асен.
Разбира се е някакво лудо предположение, но..

# 481
  • Кърджали
Аз не вярвам убиеца да е Филип. Но, колкото и да не искам (защото го харесах), според мен е Асен.

# 482
  • София
Стори ми се, че е криминалния психолог Росен Йорданов, който мисля е и консултант на филма. Често се явява по телевизията с анализи след престъпления.
Hug Толкова се чудих откъде ми е познат този човек

# 483
Аз клоня към майката Чанова като поръчител на убийствата и синът и Асен като изпълнител. И двамата имат за какво да отмъщават.

# 484
  • Пловдив
И защо са чакали чак сега да убиват/отмъщават? Thinking

# 485
  • София
Защо от снимката с пистолета да излиза, че убиецът е Филип? Става ясно, че е стрелял, може би в силен афект - ръката май трепереше - но може да е стрелял срещу истинския убиец, самозащита, нещо подобно...

Мъча се да си спомня обаче как Асен разпитваше пчеларя. Какво точно го питаше, дали ги е убил или дали знае нещо?

# 486
Някой може ли да изрови рисунката от портфейла на Асен и снимката на майка му?

# 487
Сега ми стана ясно какъв мотив може да има Краси ако той е убиецът, най-вероятно той е Сабри, но след преименуването да се казва вече Краси, да не е умрял както всички смятат и всъщност той да е истинския баща на Асен. Сега ги е наказал, че са му отнели целия живот.

# 488
Леле ее,  ние тук цял филм може да напишем. Joy

# 489
Някой може ли да изрови рисунката от портфейла на Асен и снимката на майка му?
Заповядай!Какво ти е хрумнало?Това си е точно Чанова на млади години!

Последна редакция: пт, 17 май 2019, 09:48 от nadito1402

# 490
Нади, точно това ми хрумна. И че погребана е всъщност майката на Филип.
Че Асен е син на Мама Чанова. А погребаната жена е истинската Мария..

# 491
Аз съм от разкрилите Асен , но сега понеже всичко води към него взех да се съмнявам, че е той.

# 492
  • Бургас
Чанова на млади години!

Болезнено очевидно бих казала, а никой от разследващите не го прозря!?

Моите нови питаници:
Сещате ли се за радиоточката в кабинета на Филип, обсъждана в началните епизоди. Че незнайно как винаги работела, дори когато няма електричество.... Чакам тази „пушка“ да гръмне оттогава. Напълно в стила на прокурора е да подслушва сина си. Подозирам обаче, че още някой се възползва от тази възможност и Асен е много пасващ за целта. Бивш полицай, заподозрян... Едва ли беше случайно точно там софийският шеф и авер на Чанов да чака  за  натъманения разпит.

Аз също мисля, че  смъртният акт на Сабри е фалшив, в смисъл издаден за фиктивна смърт, а не с фалшифицирана причина за същата. И ако е останал жив, може би някой му е помогнал да се съвземе и го е извел с преселническата вълна извън страната. Може да се е върнал на стари години и да е разказал някому и да е започнало разплитането.  
Възможно е също и другият малтретиран-„разпитван“, който е починал преди година, преди кончината си да е споделил за тези минали събития и това да е задвижило престъпленията.
Освен това все си мисля, че Асен има доста повече информация , но  греши някъде в интерпретацията. А може и в дома по онова време са били няколко момченца и Караджова да е разменила майките – това би обяснило кръста на гроба на предполагаемата майка.

Отделно от всичко Чанова яко стиска за гърлото иначе така властния си мъж. Интересно каква е предисторията на брака им. И дали тя не е дъщеря на някое по-по-най  партийно величие.  Или пък тя е невъзвратимата нечия любима, избрала перспективен брак пред любов...

Последна редакция: пт, 17 май 2019, 10:16 от lady Koup

# 493
  • Пловдив
А каква е връзката на стария Чанов с началника на Мия  Thinking
Да не е той Сабри?

# 494
  • Пловдив
Сега ще гледам повторението, че дано успея, да хвана някой от детайлите, които сте забелязали. Но си мисля, че някои хора прекалено усложняват нещата.
Мисля, че Рамаданова не е била любовница на Чанов. Той си го измисли това, за да оправдае парите, които ѝ е давал. Все пак е по-безобидно да си „признаеш“ изневяра, отколкото злоупотреба с власт, участие в убийство, фалшифициране на смъртен акт и умишлено въздействие  на здрав човек с цел да навредят на психическото му здраве. Рамаданова е прикривала психическото „обработване“ на Фатма, така че да даде имота на мъжа си, щом е умрял, то той е неин - взели са им детето (дете на враг на народа), нея са побъркали и ... татко Чанов си има чудничко местенце за къща.

Общи условия

Активация на акаунт