ДЯВОЛСКОТО ГЪРЛО Тема 8 "Ако нещо се е случило преди, значи може да се случи пак"

• 37 242
  • 738
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте. Отдавна не съм писала темата, но следя епизодите с огромен интерес. Заслужаваше си двуседмичното чакане на епизода - беше много вълнуващ.
Според мен също не е Асен, защото го “тикаха” за убиец прекалено много, но дори и да е той, стига да бъде обяснен мотивът за убийствата добре, пак ще бъда доволна, въпреки че много го харесвам и не ми се иска да е той. 😕 Колкото и Владо да не ми стои добре на други места, тук го признавам, справя се страхотно.
Не съжалявам, че си закупих билети за финала на ДГ, а за ОЖ не.

Честно казано, от всичко досега, не смятам, че е Филип, Мия или Краси.

# 526
Големи фантасмагории в темата Simple Smileсценаристите да черпят идеи за следващ филм/сезон. Всичко води към Асен, защото е той-бивш полицай, физически здрав, познаващ планината , имащ мотив..не забвсряйте, че той вече веднъж беше ‘оневинен’ точно за да има изненада за финала. Колкото до кръста..не знам дали не си е измислил този гроб и смъртта на майка си, за да излезе от подозрение, а в действителност тя да е жива. Той се държа доста странно и при арестуването му, не съвсем като невинен човек.

А може ли да действа прецизно със скалпела? Нали очите на Каракехайов бяха прецизно извадени без наранявания? Това не са подсказали.

# 527
С Електрошокова терапия. Само не мога да се сетя има ли белег Чанова или не някъде около слепоочието.

нещо май изпуснах Simple Smile за какво е тази терапия и защо търсим белег? Ох хем работя, хем чета и губя нишката Smile
Дениз е лекувала Фатма. По онова време ЕШТ и лоботомията са един от основните психиатрични похвати. Използват се за лекуване на шизофрения, проблеми с половата идентичност,  загуба на памет или заличаване на твърде травматично преживяване. Според проучвания КГБ и ЦРУ са ползвали ЕШТ и ЛСД, за програмиране на нова самоличност.

Затова търся белег..

Последна редакция: пт, 17 май 2019, 12:16 от BaDBluEeYeS

# 528
Досега се оплаквахме, че всичко ще се разплете в последните 10 мин. Сега, когато е ясно, че е Асен и има цял епизод за детайлите - пак недоволни. Няма оправия, ей! JoyJoyJoy
Това за разменените майки е пълна фантасмагория. Душевно болната от последното Промо като нищо е приличала също на рисунката като млада.
Това все пак е първи такъв филм за БГ и екипът много се е притеснявал с нещо да не се издаде. Така че - краят ще е по-класически, а не разменени жени с промити мозъци...
Дори толкова ги беше страх да не разконспирираме Асен, че го скриха напълно в последните серии.
Обаче за нас няма тайни - той убедително си водеше в Анкетите Simple Smile

Последна редакция: пт, 17 май 2019, 12:37 от HappyRSmile

# 529
Да, аз не отричам , че идеята ми е фантасмагория, ама като се напъвам и си намирам резон в нея.
Просто Чанова, наистина много прилича на жената от рисунката на Асен, а тази която дават в промото е жена с права коса, леко матова. Просто не са избрали може би подходящ каст, ако в действителност е тя.

В повечето кримки убиецът става ясен в края на предпоследния епизод. В последния е гонка и разплитане на мотивите.
Асен беше първото ми предположение. Много явно обаче. Ако беше Филип ( все още имам някакви проценти вероятност да е той) щеше да е много по wow.
Но това им е първи опит в този жанр все пак.

# 530
  • Бургас
Предсказаното от Руфинка очевидно се случва.  Когато откриха изгорената кола в планината, каза че този огън ще гори и в града. Е, това го видяхме в промото.  Каза на Филип, че има от какво да се страхува и очевидно разкритията за семейството му са плашещи. Остава казаното за Диана- детето качено нависоко и в кърви.  Може би кръвта няма да е нейна все пак. Дано.  Живот даваш-смърт получаваш. Дали Мия няма да спаси някого, жертвайки себе си-детето си или Филип?

# 531
Огънят не се ли отнасяше за запаления бежански лагер? Къщата на Чанови е в покрайнините..

# 532
"Живот даваш - Смърт получаваш" беше за бебето на Донка и смъртта на Дениз. По-простичко наистина, моля ви.
Това е филм за широката публика и всеки да го разбере. Ние малко ги усложняваме, ама... това сме си ние, Детективите на БГ Мама с една седмица време да творим сценарии хехехе Relaxed .
И за седалките с номер 64 май ще се окажа права, че няма символика в номера, а просто беше използван един и същ кадър.

Последна редакция: пт, 17 май 2019, 14:45 от HappyRSmile

# 533
Доволна съм много от снощната серия, защото всичко ми прозвуча съвсем реалистично. Чак се чудя как никой не сети нещо подобно, но явно прекалено много са ни промити мозъците от американски сюжети.

Хареса ми и начина, по който използваха Възродителния процес в историята.

И с риск да предизивикам негативни мнения у някои,  донякъде ми олекна, че стария Чанов не е замесен в сегашните убийства.

# 534
"Живот даваш - Смърт получаваш" беше за бебето на Донка и за смъртта на Дениз. По-простичко наистина, моля ви.
Това е филм за широката публика и всеки да го разбере. Ние малко ги усложняваме, ама... това сме си ние, Детективите на БГ Мама с една седмица време да творим сценарии хехехе .
И за седалките с номер 64 май ще се окажа права, че няма символика в номера, а просто беше използван един и същ кадър.

Ние направо може да измислиме нов сезон! Grinning Grinning Grinning

Между другото ето каква е била изненадата на Карамазов:
https://www.facebook.com/V.KaramazovOfficial/videos/420999451813072/

# 535
  • София
Лоботомия в България? Не вярвам на теорията за Чанова=Фатма. Просто защото и тази жена не е паднала от небето, познавали са се в града все пак. Асен е по-малкият брат (защото виждам, че все още се бърка).

# 536
Не съм казвала, че ѝ е правена лоботомия. А че ЕШТ и лоботомията са били основни психиатрични похвати. Включително и в България. Официалните данни са , че до средата на 60 се е използвала доста често и после са я отрекли. Дали в комунистическия свят не се е използвала до средата на 70, когато е учила за психиатър и Дениз и какво ѝ пречи да я прилага нелегално, така както изписва и рецепти?
Хаха фантазията ми здраво работи, че измислих и начин за прилагане на лоботомия 😂😂😂

# 537
Самият факт,че при убийството на Дениз и бяха забити клечки и Мия каза,че вероятно убиеца и е правил лоботомия е показателен. Убита е,защото вероятно е"побъркала" Фатима.

# 538
Да, Чанов старши се чувства виновен за смъртта на Сабри, взима детето и жена му под своя закрила и заживява с тях в имота на Сабри. А детето е Филип с майка си Фатма! Живеят си нормално докато идва деня  в който Филип научава истината, и започва отмъщението си, и оставя за накрая Димитър Чанов за да може да му разкаже какво кога как!!! Измислихме го хораа Grinning
Сериалът си струва всяка една вложена стотинка и всяка една секунда ефирно време!! Браво на целия екип, дано има втори сезон, но така гледам как ще свърши всичко най-вероятно няма да има...

# 539
Патолога го дават, заради ексхумацията. Нищо подозрително няма в това. А фалшификацията в смъртния акт със сигурност е причината за смъртта. Ако някой е починал в следствие на удари по главата, това лесно се вижда върху черепа. За доказване на фалшифицирана смърт трябва ДНК анализ. Едно че отнема време, второ с чие ДНК ще сравнят, за да потвърдят че няма съвпадение и погребаният не е Сабри??
Иначе казано според мен Сабри си е съвсем починал. Жената в стационара на психиатрията вероятно е познавала Фатма, която вярвам също не е сред живите.
Кадрите с хола и полицейската униформа са ми убягнали 😱. Някой може ли да качи скрийншот 😊?

Общи условия

Активация на акаунт