ДЯВОЛСКОТО ГЪРЛО Тема 8 "Ако нещо се е случило преди, значи може да се случи пак"

• 36 984
  • 738
  •   1
Отговори
# 720
Убиеца е мама Чанова с помоща на сина си Асен.
На нея заложих още в началото, ама може и да сменат синове.

+1
Същото мисля !

# 721
Може Пчеларят да е момчето на Сабри и той да отмъщава...
Вече беше обсъждано. Явно не четете редовно темата. Няма как да е пчеларят, защото той е на 31 г. Действието на филма се развива 17-18 г, което го прави роден 86-87 г, т.е. през 85 той не е бил роден.

# 722
Ако е някой твърде очевиден като Асен, защо тогава на логото е: „Никой не е готов за истината”?

# 723
По методът на изключването само Асен ми остава в полезрението. Персонаж,който сме виждали в 1-2 серии за по 5-10 мин. не мисля,че е,защото остава само 12 еп., в който освен убиеца и преследването ще трябва да ни разкрият и характер, кое след кое след кое се е случило и как. Мия и Филип са абсурдни като предположения. Майката Чанова няма мотив, Донка също, пък и по всичко личи,че убиецът е мъж. Чанов, разбрахме, че не е. Краси да е Сабри също е абсурдно - той е убит целенасочено,защото се е съпротивлявал. Краси работи 25г. в полиция, едва ли чак в пенсионна възраст е решил да отмъщава. Отделно описаноето му според мен е показателно - "разбих си здравето, много водка се изпи за тези години".Попето колкото и да ми е симпатичен не блести с ум, той е човек на действието, видяхме в последния епизод, че не е от досетливите, не знае кое след действа, чака да му се дадат конкретни заповеди, които да изпълни - "оперативен", както сам се описва. От тази гледна точка убийствата са изпипани и всяка жертва е убита по определен начин, не мисля, че Попето има подобен капацитет. Остава Асен - годините и мотивът с осиновеното дете съвпадат, характера е разкрит, драмата ще е пълна, застават брат срещу брат.
По метода на изключването и аз стигнах до тук.
Но целият шум покрай сериала  (то не бяха игри, интервюта, чудеса и възхвали...) ме накараха да си мисля, че наистина ще остана изненадана и да очаквам нещо уау . Все още се надявам и много бих се радвала ако финала е различен от този, но ако това е развръзката.... за какво беше цялото това чудо!? Иска ми се да не е толкова предвидимо, поне да оправдае целият надут балон около филма, за това и си изсмуквам от пръстите варианти, които биха били наистина изненадващи. Дано само накрая балона не каже - пляс и лампите да изгаснат.

# 724
ясно е , че е Асен. Просто на хората не им се иска да е той и всички мислим други варианти.

# 725
Ако е някой твърде очевиден като Асен, защо тогава на логото е: „Никой не е готов за истината”?
Защото това се отнася за другите герои - те няма да са готови за истината

# 726
Убиецът е някой, чието присъствие ще позволи да бъде монтиран аналепсис с негови кадри от всички епизоди, върху който аналепсис Мия ще ни разкаже как се е случило всичко.
И това го знаеш от? newsm78
Или са някакви фантасмагории?

Знам го защото знам как се пише подобно нещо. Ще видим убиецът закопчан в стаята за разпити а срещу него Мия и Филип ще разплитат историята на фона на ретроспекция. След което убиецът ще помълчи малко и ще си признае защо е извършил убийствата. Ще бъде крайно смущаващо ако не станем свидетели на подобен епизод.

# 727
Защото това се отнася за другите герои - те няма да са готови за истината
Да, но Асен беше вече заподозиран и разпитван.
А и повече прилича на апел към зрителя

# 728
Продуцентите казваха,че изненадващ ще е мотивът, не толкова убиеца. И са прави - част от нас подозираха възродителния процес, но не в конкретика това, което се оказа.
"Никой не е готов за истината" - кой да е готов в случай,че е Асен - бившите му колеги, брат му, или родителите му, които не подозират,че знае?
Всички казват,че Асен е твърде очевиден - очевиден от кога, след като до 11 еп. нямахме дори мотив. Асен беше заподозрян от Мия,но мотивът беше друг - свързан с убийството на Недко. И точно след тази серия отпаднаха подозренията към него - това мисля,че беше трик. Няколко серии не се появи, за да се върне с гръм и трясък в последната серия.

# 729
„Никой не е готов за истината”? Ами  то и  Асен не  е бил готов  за истината, след като толкова спонтанно е видял сметката на Недко.
Най-пасващи бяха думите на Мия- "Всичко  си предвидил, дори брат си, но не си предвидил мен".

# 730
Organza, твърде евтино е като вариант. А и забравяш, че той има алиби за едно от убийствата.

# 731
При Асен остава единствено изпращането на ножа като ???

# 732
Organza, твърде евтино е като вариант. А и забравяш, че той има алиби за едно от убийствата.
Май само аз не вярвам в това алиби 🤔.
За мен само изпращането на ножа е неясно и предполага съучастник.

# 733
За  Алибито може да е принудил жената от  дома да излъже.

# 734
Да, с доставка 1 ден. Кадрите, които дават един след друг не винаги са последователни като събития. А другото алиби, че е минал с колата - първо имаше разминаване с датите и не се знае с точност, второто - колата е засечена, но дали Асен е бил вътре?

Общи условия

Активация на акаунт