ДНЕВНИКЪТ - тема 98 - Да отслабнем всички заедно!

• 34 703
  • 763
  •   1
Отговори
# 675
Не искам да бъда лошо разбрана,не давам съвети и не критикувам, само споделям опит: не може вечно да гладувате и рано или късно ще попаднете в групата "и от въздуха дебелея".
Това салата с "нещо малко", липсваща закуска и плод за вечеря си е гладуване (моя лична преценка и наблюдение от 8 годишна възраст...при майка ми, за което винаги съм й била благодарна,спаси ме да не попадна в същата спирала).
Като гладувате, гладувайте коректно.
Като ядете ,яжте като нормални хора.

# 676
Аз п опринцип не ям така. Казах в последните седмици имайки в предвид откакто е 40 градуса аз просто не мога да ям повече. става ми тежко и ми пречи дори да ходя. Не ми е добре . Може би защото заради жегите се наливам с вода непрестанно и ми тежи. НЕ знам. Но не мога.
Иначе си се храня нормално, не много , но ... ако нещо ми се хапва хапвам го , гледам в малки количества само и да не затрупвам храна.

Сега е някакво изключително положение. Изглежда че заради тази вода кантара не мърда.

Като гледам сте в Париж, ами и леля ми е там и каза че са се опекли . Ужас било и тя само се наливала с вода и непрестанно и се подували краката от жегата.
Как да яде човек в това време ?

# 677
А, жегата ни даде почивка малко, но обещават пак да ни подхване.
Подходящо време за фаст.
Храня се 1-2 пъти на ден :варени яйца,кашкавал,сирене и някой зеленчук за свежест( но не салати),проядох рибни консерви (не било толкова лошо) и вода.
Идеята за електролитна напитка ми харесва и понякога минавам само с нея.
Но и аз мисля,че при жега се задържа вода.

# 678
Не искам да бъда лошо разбрана,не давам съвети и не критикувам, само споделям опит: не може вечно да гладувате и рано или късно ще попаднете в групата "и от въздуха дебелея".
Това салата с "нещо малко", липсваща закуска и плод за вечеря си е гладуване (моя лична преценка и наблюдение от 8 годишна възраст...при майка ми, за което винаги съм й била благодарна,спаси ме да не попадна в същата спирала).

+100!   Smiley
2-3 седмици с по една салата на ден, и се стига до "...ама нищо не ям, а кг направо летят нагоре!".

# 679
  • Мадрид / София

+100!   Smiley
2-3 седмици с по една салата на ден, и се стига до "...ама нищо не ям, а кг направо летят нагоре!".

При 40*С (* - разбирай градуси, че на телефона няма кръгче/ балонче) наистина на човек не му се яде много и с малко се засища. И тук е толкова горещо. Сега леко охлади, но сигурно пак ще се вдигнат, само сме в началото на лятото. Водата в тялото се разширява от горещината и усещането е за напълняване/ разширяване. Това при по-хладно време изчезва.
Консервите риба не ги препоръчват особено, но за бързо става. По-добре е да се приготви на момента.

# 680
Консервите дребни рибки като сардини и черен дроб от треска тук много ги препоръчват. Сьомга от Норвегия не ям, както и други риби, които ми напомнят едно влечуго. Миризма на пържена/печена риба не понасям.
Дори и консервите ги избирам филенца: няма очета,перчици и костици. Да , ама трябвало сардинки с кости да ям та сега ги мисля.
Иначе най-полезна е маринованата риба, но там не ме търсете. При руснаците има едни одрани филенца (супер са ), но цената не отговаря на моето портмоне.
И няма па да готвя на тази жега! Да живеят варените яйчица , филенцата сардинки (консерви) и сиренца.
Гледах един документален филм за доматите. 90% от доматите на пазара (във ФР) са от корени домати НЕ расли в почва. Не се притеснявайте, всички необходими вещества им слагат във водата. Едни такива огромни 10 метрови разстения....
Мда, не купувам домати...вече,зелената салата бъкана с бактерии. Останали са ми само чушки и краставици до следващия репортаж на Елиз Люсе.
https://mobile.france.tv/france-2/cash-investigation/1005819-mul … /lm.facebook.com/
Всъщност защо сардинките (консерви) не се препоръчват?

Последна редакция: вт, 02 юли 2019, 21:59 от Анонимен

# 681
да , отпусна малко жегата и аз бях взела едни стекчета риба тон , които напраших на фурната в керамична тавичка със зехтин, черен пипер и морска сол, накрая малко лимон … хапнахме ги и аз едно.
Та от жегата е и ми се яде солено, колко ли соли се губпт с пот .

# 682
  • Мадрид / София
Предполагам, че заради голямото количество мазнина и сол. Може и да има и добавки, но това го казвам без да знам подробности. На мен сардините ми нагарчат. Само едни консервирани с лимон, без мазнина ми харесаха, ама не са много изчистени от люспите и това ме кара да не си взимам често. Bella, и аз като теб нещо налитам на соленко. И аз го отдавам на обилното потене денем и нощем.

# 683
Консервите, не само рибните, не са препоръчителни заради материала, от който са направени и покритието, което слагат и отвътре, за да не ръждясва при допир с течности.

# 684
Консервите, не само рибните, не са препоръчителни заради материала, от който са направени и покритието, което слагат и отвътре, за да не ръждясва при допир с течности.

Но пък колонизаторите на Америка са оцелели и … колонизирали успешно на консерви боб …
Според мен не е еденично за консервите, не е дори за мазнините в тях , а че не е едно. За един ден се натрупват много неща от едно и от друго.

# 685
Какви бактерии има в зелената салат? Предимно такава ям и/или български розов домат.

# 686
Пръскани са с нитрати.Хубаво е да я оставяш за 1,2 часа в купа с вода и оцет .Поне аз така процедирам .

# 687
Пръскани са с нитрати.Хубаво е да я оставяш за 1,2 часа в купа с вода и оцет .Поне аз така процедирам .
Всички плодове и зеленчуци + подправки са пръскани. От проиводител знам, не пръскаш, не береш. Месото пък е бъкано с хормони, варивата са ГМО. Водата е замърсена, за въздуха да не говорим.
Освен да лягаме да мрем, друго не знам.

# 688
Всички плодове и зеленчуци + подправки са пръскани. От проиводител знам, не пръскаш, не береш. Месото пък е бъкано с хормони, варивата са ГМО. Водата е замърсена, за въздуха да не говорим.
Освен да лягаме да мрем, друго не знам.

според горната формула ти е достатъчно да лягаш за 1-2 часа във вана с вода и оцет и нитратите … някак си се изсмукват.
До Владив  нитратите не са на повърхността , а в зеленчука. Няма как да ги изкараш с миене. С миене можеш да махнеш частично резултата от поливане с отпадъчни води и подобни. 

# 689
Абе то е ясно ,че няма как да се храним чисто ,освен ако сами не си произвеждаме .Обаче тази част е малко трудна .Поне за повечето хора .Ако тръгнем да гледаме всичко в детайли ,трябва да умрем от глад .Няма как просто ,да се снабдяваш от до с био продукти.Баба ми осигурява поне яйца и някое домашно пиле .Обаче с тях приготвям на малкия храна,за нас не остава Grinning

Общи условия

Активация на акаунт