GoT 38 ПОСЛЕДЕН СЕЗОН - Дракарис! /13.05-19.05/

• 65 528
  • 2 540
  •   1
Отговори
# 195
  • Варна
Не знам колко от тук пишещите са историци. Направи ми впечатление в един момент, че коментирате препратки към реални събития от миналото на Великобритания и не само. Аз си признавам, не съм историк, НО...
Скрит текст:
Този епизод ми дойде точно като нападението над Дрезден след капитулация. Предали се, не предали се, мирни, въоръжени, деца, майки, архитектурни паметници. През онази му работа му е било на мустакат Сталинчо. На бръснещ полет са избили дори уличните кучета... говорим след като Хитлер вече е развял бялото знаме. Лицемерно продължаваме да го празнуваме тоя пуст Ден на победата на 9-ти май. Съвсем скоро гърмяхме пак конфети по повод честването на Деня на Европа. Пфа... баси смешката жалка, нали!?!? (Да не говорим, че тогава сме били едни от най-потърпевшите като съюзник на загубилата Германия ама не ни пречи да го водим празник тоя черен ден от историята ни, нали?) Как да е да не се отплесвам повече, че достатъчно вече се отплеснах. Като цяло тоя епизод беше екранизация на двамата най-гнусни исторически личности в женски вариант обаче. Цецката ми лъха на Хитлер, Данката на не по-малкия изрод - Сталин. Grinning

# 196
Дубрутру. Има ли линк за гледане онлайн, че няма къде до утре по обяд? Grin

# 197
  • Чужбина
Не знам колко от тук пишещите са историци. Направи ми впечатление в един момент, че коментирате препратки към реални събития от миналото на Великобритания и не само. Аз си признавам, не съм историк, НО...
Скрит текст:
Този епизод ми дойде точно като нападението над Дрезден след капитулация. Предали се, не предали се, мирни, въоръжени, деца, майки, архитектурни паметници. През онази му работа му е било на мустакат Сталинчо. На бръснещ полет са избили дори уличните кучета... говорим след като Хитлер вече е развял бялото знаме. Лицемерно продължаваме да го празнуваме тоя пуст Ден на победата на 9-ти май. Съвсем скоро гърмяхме пак конфети по повод честването на Деня на Европа. Пфа... баси смешката жалка, нали!?!? (Да не говорим, че тогава сме били едни от най-потърпевшите като съюзник на загубилата Германия ама не ни пречи да го водим празник тоя черен ден от историята ни, нали?) Как да е да не се отплесвам повече, че достатъчно вече се отплеснах. Като цяло тоя епизод беше екранизация на двамата най-гнусни исторически личности в женски вариант обаче. Цецката ми лъха на Хитлер, Данката на не по-малкия изрод - Сталин. Grinning

Тоооооооооочно идвах това да пиша.

Скрит текст:
Телата на прегърнати майки и деца са като от Лайпциг и Дрезден.

На мене ми е много трудно да го гледам това.

Дрезден не е нападнат от Сталин!

# 198
И аз няма да мога скоро да гледам тази добре снимана боза
Но ви прочетох и не ми се и гледа
Скрит текст:
Според мен Джон в книгите ще си е мъртъв, затова в момента просто няма роля и е безполезен. Финала като смърт на героите може да е сходна, но няма да се стигне до това по същия начин, съответно и Джон няма да има тази роля, но не им се е искало да го убият в сериала, да не  изпуснат някой затъпял американски зрител. Варис може би също ще действа другаде, съответно тук затъпя. Както и да е. Остава Санса да вдигне мъртвите. За да досъсипят всички герои

# 199
Спокойно, ще си дойдат нещата на място.

# 200
  • Варна
Дрезден не е нападнат от Сталин!

Тъй де, ти със сигурност си по-добра в имената, годините от мен. Така и не ми стана сила тази история. Имена бъркам, области, дати... затова и се извиних предварително, че не съм историк и сигурно глупости пиша.
Скрит текст:
Идеята ми беше, че е имало в реалността такова едно наистина брутално нападение над мирни граждани. Не е бил точно Сталин, ония там ингилиши и още по-тъпите им клонинги американците май са го унищожили до основи, но си остава факт за мен лично, че са го сторили без грам човечност и съвсем показно. А относно мустакатото рускоговорящо и то не е стока ама хич. Той пък бие рекорда за най-много пожертвани. Собствения си народ едва ли не е избил и пратил на сигурна смърт в името на тъпата победа. Данката какво направи с дотраките преди битката с мъртвите.

Последна редакция: пн, 13 май 2019, 09:14 от Spirit Crusher

# 201
  • Чужбина
Искам да ви кажа, че единственият, който има топки, е Варис.

Тъй де, ти със сигурност си по-добра в имената, годините от мен.
Няма проблем.Аз също съм зле с историята. В Дрезден децата са изгорени с т.нар. команда Bomber Harris.

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0%BE%D0%BC%D0%B1%D0%B0%D1% … D0%B4%D0%B5%D0%BD

По брой на убити е следната последователност:
Мао, Сталин, Хитлер ...

Последна редакция: пн, 13 май 2019, 09:10 от Eleonora_27

# 202
  • Бургас
Как беше: Не се привързвай много към определен герой, защото най - вероятно Мартин ще го убие Simple Smile
 - това научих след Нед. Боже колко бях "наранена" тогава.
Сега вече е:
Не очаквай нещо хубаво от следващия епизод, защото Д и Д ще те разочароват.
Simple Smile

Имам въпрос:
Скрит текст:
Варис говори с малко момиченце, което после беше и в Четорга. Това момиченце ми се струва, че оцеля и има мисия от Варис. Има ли такова нещо или от зор да видя нещо интересно си ги нагаждам?

# 203
  • Варна
И аз имам въпрос.

Скрит текст:
Как се разбра със сигурност, че Цецка е бременна? С корем ли я показаха?

# 204
Скрит текст:
Браво на Денерис (вече няма да я пиша като Данчето), най-накрая се осъзна и направи това, което трябваше. Вече е кралица, а не пешка.
За епизода - ако си бяха спестили дългите погледи в стил индийска боза, щеше да се получи по-добре.

# 205
  • Варна
И аз имам въпрос.

Скрит текст:
Как се разбра със сигурност, че Цецка е бременна? С корем ли я показаха?

Скрит текст:
Предсмъртните и думи и опасения за нероденото и детенце бяха. Надяваме се тук поне да не е лъгала, предвид, че си беше вече на четири очи с Джейми и усеща как Смъртта и диша във врата... някак си не е логично да продължава да я играе тази игра на Лъжата в такива моменти.

# 206
  • Бургас
Вече нямам въпрос. Взе да ми светва.
Скрит текст:
Варис пита детето за резултат. Тя казва, че Денерис не яде. Просто Варис се опитва да я отрови Simple Smile Ти да видиш какво съм изтървала. Браво!

# 207
Бързия влак, не съм съвсем съгласна с теб, защото

Скрит текст:
Денерис полудя не заради любовните отношения с Джон, а защото
й убиха два от драконите
убиха Мисандей
Джон е преди нея за железния трон, а на нея от малка тоя трон й е целта
избиха й цялата армия и халесар, останаха една шепа хора
предават я собствените й съветници Варис и Тирион
предаде я и Джора
опитаха се да я убият много пъти
има си и генетичната заложеност за лудост, явно така се е обърнала монетата като се е родила тя
и всички кофти неща, на които е била подложена досега с предателство и гадно отношение от брат й, изнасилвания, и т.н.
Съвсем логично си е нейното полудяване и се очакваше според мен

# 208
  • София
Варис предаде посланието, дали Бран ше го види или вече е литнало, но е минало-заминало.
Церсей сама си го каза на Джайм, че не иска този край, не и сега, когато... Бременна е.

Абсурд Джон да е мъртъв в книгите. Той е в сърцето на историята, а и четох мисля самия Мартин казва, че ще бъде съживен. Моля ви се, абсурдно е това. Изобщо не си го и помисляйте.

Айде, айде. Не съм съгласен, че Денерис превъртя само защото Джон не иска да прави секс с нея. Каза го като реплика, 'тогава нека е страх' или нещо такова беше, но това е поредната фраза нарочно сложена от идиотите, за да има ефект и да дразни. Това с Денерис са много неша наслагвани с години. Още от малкото изплашено момиченце взето от Хал Дрого, до загубата на два от драконите и обезглавяването на Мисандей. Фръцнала се Дани понеже мъжът и не и пуска и айде Дракарис. Тц, тц не мога да го приема, не е сериозно просто. Но така си е, деца родени от инцест -> не е на добре...

# 209
  • Разпиляна във въображението
А защо Бран? Няма логика.

Общи условия

Активация на акаунт