GoT 38 ПОСЛЕДЕН СЕЗОН - Дракарис! /13.05-19.05/

• 65 178
  • 2 540
  •   1
Отговори
# 2 025
Какво би избрала Санса? Надявам се живота на Джон. 😀

# 2 026
  • Бургас
Дали Денерис ще се изправи срещу Церсей със или без Севера е без значение.
В тоз ред на мисли: ако Джон беше останал в ЗХ, то става противник на Денерис, а вече открито е и на Церсей. По - тъп ход от този нямаше как да има. Защо Санса искаше от него да не тръгва? Какво щеше да спечели? Излиза, че тя не може да сметне 2 и 2. Недомислено е.
Този сезон е пълен с недомислици. Телепортацията на Аря до КН.
инцидентното изкукване на Денерис. Тя не изкука, когато Дрого умря, когато роди мъртво детето си. Когато си загуби двете драконови деца. Ся ще изкука като чуе камбаната. Тия сценаристи или са идиоти или имат публиката за идиоти.

Санса ще жертва Джони на 100%, той нея не.

# 2 027
  • Варна

Не мисля, чв Санса търси конфликт, а търси стабилност и независимост. Джон не я послуша, въпреки предупрежденията и тя намери начин да действа. С този си ход може да спечели брат крал и стабилен и защитен Север.

Напротив, конфликт беше идеята й. И ще получи независимост, но на каква цена? Какво означава не я послушал, имаше ли вариант да не тръгне с войските след Денерис. След като Дани доведе войските си и направи всичко по силите си да победят ББ. Ами нали и Церсей е враг на Санса, или не е. Да не говорим, че той започна да се усеща какво става с Дани, не защото някой му е казал, той имА преки впечатления от самата Дани и знае, че може да е опасна ако й се противопоставят, къде ще скрие тогава сестра си?
Беше абсолютно прав да каже на сестрите си кой е, тук става въпрос и за честта на семейството им, за баща им Нед Старк и майка им Кат, никога не е имало в семейството им копеле. Ако и за това слушкаше леля Дани, дали повече щеше да ни хареса поведението му

Да не забравяме, че щом Денерис се е самообявила за Кралица и ала бала и Защитник на владението, то тя е длъжна да го защити. Ако не се смята за длъжна, а че едва ли не услуга прави някаква, с какво е по-различна от Церсей?
Някой беше цитирал Станис доста по-назад в темата за разликата между това, което ти се полага или мислиш,.че ти се полага и дълга.

# 2 028
не виждам как може гледането на червената цитадела да й повлияе на Дани, ако не е луда?

# 2 029
  • Бургас
не виждам как може гледането на червената цитадела да й повлияе на Дани, ако не е луда?
Ами то е тъпо просто. 7 сезона беше стабилна и изведнъж буф. Сама била, предадена била. Пълни глупости.
Със същия успех ДиД можеха да обяснят, че е решила да управлява чрез страх и жестокост. Че всичко е било планирано. За миг се е замислила какво ще причини след капитулацията на града, но не се е спряла. Погледнала е цитаделата като цел, която иска да стигне(т.е да е кралица), оценила е какъв ужас ще сътвори и все пак е тръгнала. По - логично ми звучи, от “рязко спря да чува петела”.
Да си луд те освобождава от отговорност.

# 2 030
Дали Денерис ще се изправи срещу Церсей със или без Севера е без значение.
В тоз ред на мисли: ако Джон беше останал в ЗХ, то става противник на Денерис, а вече открито е и на Церсей. По - тъп ход от този нямаше как да има. Защо Санса искаше от него да не тръгва? Какво щеше да спечели? Излиза, че тя не може да сметне 2 и 2. Недомислено е.
Този сезон е пълен с недомислици. Телепортацията на Аря до КН.
инцидентното изкукване на Денерис. Тя не изкука, когато Дрого умря, когато роди мъртво детето си. Когато си загуби двете драконови деца. Ся ще изкука като чуе камбаната. Тия сценаристи или са идиоти или имат публиката за идиоти.

Санса ще жертва Джони на 100%, той нея не.
Нещо съм пропуснала. Санса кога е казала на Джон да не тръгва? Сподели на Тирион, че я е страх за Джон и не и се иска да ходи, но все пак и беше ясно, че няма как да стане по друг начин.

# 2 031
  • Бургас
Преди разговора за родителите му.

# 2 032
А бе хора, как ще скрият крал бе майна... 😄 Ама това не засяга само Сансита, не засяга дори само Севера. Защо сте сигурни в безкористните цели на Варис, а се съмнявате в тези на Санса. Интуиция ако искате го наречете, но Санса от един поглед разбра, че нещо не е както трябва. Жените ги надушват тия работи, и не сбърка. Предупреди Джон, че работата не е читава, каза и на самата Денерис какво иска. Защо да е подмолна, че даде инфо, което може да подобри живота на всички ли? Да, застраши Джон. Но той не е като да е бил в безопасност по принцип. Пък и с един задълбочен разговор между хора, които имат представа от политика, а не само Дракарис, нещата можеше да се поизяснят.
Wanda - Денерис е длъжна да защити кралството си и Джон беше длъжен да тръгне с нея на юг. И всичко е пито платено вече. Да, добре че Джон все пак сподели на семейството си, иначе съвсем можеше да минем без него в тоя сезон. Абсолютно безгръбначно поведение. Мрънка цял живот, че не знае кой е, а като разбра мрънка, че не иска да е такъв. Ами пич, поеми си отговорността пък като не искаш властта ще го мислиш като подредиш нещата. Това се надявам да стане в понеделник.

# 2 033
Преди разговора за родителите му.
На съвета ли? Санса и каза да изчакат, за да си починат малко войниците. Не е казвала : зарежете Церса и си стойте тук.

Ами то е тъпо просто. 7 сезона беше стабилна и изведнъж буф. Сама била, предадена била. Пълни глупости.
Със същия успех ДиД можеха да обяснят, че е решила да управлява чрез страх и жестокост. Че всичко е било планирано. За миг се е замислила какво ще причини след капитулацията на града, но не се е спряла. Погледнала е цитаделата като цел, която иска да стигне(т.е да е кралица), оценила е какъв ужас ще сътвори и все пак е тръгнала. По - логично ми звучи, от “рязко спря да чува петела”.
Да си луд те освобождава от отговорност.
Дана винаги е проявявала жестокост.
Никога не е била стабилна, точно обратното все се люшкаше между : аз съм добра кралица, трошачка на окови и искам си Трона - дракарис.
Прегледай и пак сцените още от 1 сезон, а в книгите е още по - ясно на къде е тръгнала Дани. И за мен не е луда. Просто и падна пердето в един момент - като не ме обичате, ще се страхувате от мен, така както от предците ми.

За Санса - няма как да знаем на 100%, че е готова да жертва Джон за Севера.

# 2 034
  • Бургас
Точно и падна пердето на Денерис, но доста преди камбаните. Тя тръгна с умисъл за масов мор. Или би трябвало да е тъй Simple Smile

Допълвам се: Санса не желаеше Севера да подкрепи Денерис и да тръгнат към КЧ. Под дървото като бяха стана ясно. Тогава Аря се намеси, че разбира и уважава причините  на Джон да държи да “марширува” до Денерис в похода към Четорга. Санса беше на обратното мнение.

Последна редакция: пт, 17 май 2019, 11:03 от MeMyselfI

# 2 035
Някой написа, че ако беше като Кутрето, щеше да се мазни на Денерис. Точно, затова казвам, че тя все повече ми прилича на Нед. Плещи каквото си реши, стига да го смята за правилно и честно.

Денерис не превъртя от камбаните или гледката на цитаделата. Нито от липса на секс. Много се принизяват нещата, нищо че добри смешки се получават от това. Превъртя в момента, в когато разбра, че и със страх няма да може да управлява. Защото не е в природата ѝ. Всички, които я подкрепяха - Джора, Варис, Тирион в пряк или директен смисъл са казвали, че има добро сърце. Тя беше обсебена от мечтата за трона, в началото като цел, след това като средство за да направи светът по добър. Не ѝ се получи с любов, както се надяваше, пробва със сила и страх, както не веднъж я бяха съветвали, примерно Олена, Даарио. Разбра, че и това не е нейното, тотално заби и натисна бутона резет. Аз така го виждам. И малко имаше момент, както някой отбеляза, подобно на процеса срещу Тирион: Иска ми се наистина да бях чудовището, за което ме мислите. В онзи момент ако той имаше дракони, какво ли щеше да стане...

# 2 036
Бледолилава, интересна гледна точка.
Леле, хора тука четох толкова добри обяснения за мотивите на героите и действията им, а пък Д&Д нищо не обясняват като хората на тези инсайди.

# 2 037
А бе хора, как ще скрият крал бе майна... 😄 Ама това не засяга само Сансита, не засяга дори само Севера. Защо сте сигурни в безкористните цели на Варис, а се съмнявате в тези на Санса. Интуиция ако искате го наречете, но Санса от един поглед разбра, че нещо не е както трябва. Жените ги надушват тия работи, и не сбърка. Предупреди Джон, че работата не е читава, каза и на самата Денерис какво иска. Защо да е подмолна, че даде инфо, което може да подобри живота на всички ли? Да, застраши Джон. Но той не е като да е бил в безопасност по принцип. Пък и с един задълбочен разговор между хора, които имат представа от политика, а не само Дракарис, нещата можеше да се поизяснят.
Wanda - Денерис е длъжна да защити кралството си и Джон беше длъжен да тръгне с нея на юг. И всичко е пито платено вече. Да, добре че Джон все пак сподели на семейството си, иначе съвсем можеше да минем без него в тоя сезон. Абсолютно безгръбначно поведение. Мрънка цял живот, че не знае кой е, а като разбра мрънка, че не иска да е такъв. Ами пич, поеми си отговорността пък като не искаш властта ще го мислиш като подредиш нещата. Това се надявам да стане в понеделник.

Това което си написала за Джон си е самата истина, едва ли има по-пропилян герой от него в този сезон.

По принцип никога не съм имала нищо против Санса, даже в първите сезони, обаче защо все някой друг трябва да й върши работата. От нея искам да действа, но не на чужд гръб , ами тя да го направи. Айде прозряла, каква била Дани. Ами защо примерно не сипа нещо в храната й преди да отлети на юг с Дрогон и флотата. Ей го Варис, не се посвени да го направи, нищо, че е без топки.

EsmeWeatherwax,
Дали би жертвала живота на Джон?  5 пари не давам за негови живот, не вярвам на спойлерите главно защото не вярвам той да оцелее. Но ако толкова ще се чудим дали би го жертвала, сети се за Рикон и си отговори

# 2 038
Да отрови Денерис докато й е домакиня, и е заобиколена от войските й? Можеше...

# 2 039
Не , когато си отиваше от ЗХ

Общи условия

Активация на акаунт