Азиатска козметика и грим 10

• 43 831
  • 745
  •   1
Отговори
# 510
  • Русе
Оризовата ензимна пудра на SRB ми е любим продукт,особено сутрин в летния сезон.Много фин прах,лесно се разпенва с малко вода.Дава сияние и кожата е като полирана.

Пудрата на Tosowoong също е много приятна,но е едра и трудно се разтваря.
И двата продукта не изсушават   и са подходящи за чувствителна кожа.Ексфолират меко.

# 511
  • Sofia
Ice, сподели, моля те, защо се чака. Аз от 2-3 дни ползвам тонер с киселини и въобще съм забравила да чакам преди серума...😃
Като ученичка ще почна да се връщам и чета на 1-ва страница какво пише. 😃

Sissi 81, ще я разбия тогава.😃

# 512
Ice, сподели, моля те, защо се чака. Аз от 2-3 дни ползвам тонер с киселини и въобще съм забравила да чакам преди серума...😃
Като ученичка ще почна да се връщам и чета на 1-ва страница какво пише. 😃

Sissi 81, ще я разбия тогава.😃
Преди време рових в нета да търся отговор на същия въпрос и ако щеш вярвай, не помня защо. Бях изровила отнякъде статия (бях я публикувала и тука даже), според която не е нужно да се чака. В крайна сметка реших да се доверя на момичетата в темата и си чакам чинно поне 15 мин. Има общо с pH на кожата и време за действие на продукта ако не се лъжа. Дори май има по-голямо значение предходния продукт, който е хубаво да балансира pH  преди киселините. Ако нямаш такъв измивен или тонер знам, че се чака преди нанасяне също. Ако говориш английски може би ще ти е интересно да прочетеш примерно това
https://beautytap.com/2018/03/acid-exfoliants-101-wait-times/
Най-първото, което ми излиза. Не успявам да намеря на български нищо по темата.. Нека се включи някой по-компетентен. Виола го беше обяснила много добре назад в темите. Ще потърся в търсачката на форума.

# 513
Повечето мнения са в подкрепа на изчакването при нанасянето на киселини-  въпрос е и на чиста химия, а и с него  няма нужда толкова прецизно да се следи състава на останалите продукти. Всичко все пак зависи и от вида продукт, вида киселина и концентрацията, както и останалата грижа.

Изчакването преди употребата има 2 цели:
1. Да се изсуши хубаво лицето след измиването вкл. микро капките по власинките. Защо? Защото киселина+вода правят химична реакция, при която се отделя голямо количество топлина (екзотермична реакция). Разбира се, концентрациите, които използваме са ниски, но все пак употребата на к-на върху влажно лице може да предизвика най-малкото раздразнение и ефект като от слънчево изгаряне.
2. Възстановяване на pH баланса и мазнините след измиването, независимо дали се ползва  балансиращ гел (коментирали сме много пъти)

Изчакване след нанасяне на киселини:
1. Пак случая с вода и киселина
2. За да се даде възможност продукта да действа без да се компрометира киселинната среда. Смята се, че поне 15 мин са необходими за добър ефект, но само и единствено ако няма прекален дискомфорт. За 15-30 минути се смята, че киселината спира да е активна и спокойно може да се нанасят останалите продукти независимо от състава (вит.С, ниацинамид, други к-ни, пептиди и тн)

Това е базата, новсе пак всичко трябва да се адаптира  спрямо продукт, концентрация, нужди и вид кожа.

За тоника на IsNtree- това е хиалуронов тоник и върши прекрасно това, което се очаква от него, стига да се използва по правилен начин. Изключително икономичен, добър състав, подходящ за почти всеки тип кожа.

# 514
  • Sofia
Благодаря за помощта, момичета, супер сте!! HugKissing Heart

# 515
Здравейте, момичета. Чета ви редовно, ползвам корейска козметика от около два месеца, за сега не виждам УаУ ефект, но не съм и много стриктна. Моля ви препоръчайте ми матираща пудра, за нормална към чувствителна кожа. Благодаря ви Simple Smile

# 516
Да ви се оплача. Свърши ми слънцезащитния спрей на JMS. Викам си, хайде този път европейски, тъкмо няма да чакам, пък и уж е скъпа марка, какво може да се обърка. Всичко може да се обърка!!! Алкохол на първо място и се усеща - пари ми на устните, влезе ли в очите - люти до влизане под душа, а деня след това още са зачервени. Като бонус, това, което достига до кожата е мазно та мазно. Пръскалката пък не разнася спрей, ами една силна струя, която залепва и по косата. С две думи - имам 200 милилитра от нещо, което вероятно ще изхабя по плажовете на тялото...с огромно нежелание. Но в момента, в който приключа с този пост, отивам да си поръчам любимото спрейче.

# 517
Valandin, от къде ще го поръчаш?
Нищо европейско не ползвам вече, още повече спф.

# 518
Здравейте момичета
Някой ползвал ли е азиатска козметика за спукани капиляри на краката?Някъде четох, че центелата помагала.

# 519
Valandin, от къде ще го поръчаш?
Нищо европейско не ползвам вече, още повече спф.

Абсолютно съм съгласна. Наскоро в бързината се намазах с такъв и съжалих. Лицето ми щеше да пламне. Много се разлигавих с тези корейци, много вдигнаха летвата.

# 520
  • София
И аз търся спрей,кой ползвате?може ли линк

# 521
Valandin, кой е спреят, от който не си доволна?

# 522
От пет дни ползвам Rohto Mentholatum - Hada Labo Shirojyun Arbutin Whitening Milky Lotion.
Забелязвам леко лющене на кожата на лицето, дали не е от продукта, друго в момента не ползвам, което да предизвиква излющване.

Последна редакция: сб, 06 юли 2019, 11:04 от Анонимен

# 523
  • Русе
T.E.D.I , използвала съм подобен продукт Hada Labo Premium Arbutin milk и мога да потвърдя,че продуктите от тази серия са доста силни.При мен пареше и усещах дискомфорт без обрив,само леко зачервяване,което на сутринта изчезваше.Използвах няколко пъти и спрях,защото не ми беше приятно!Може би с времето наистина би довело до излющване!
Жалко,защото продуктът хидратира отлично и е със силно избелващо действие.Подходящ би бил за по-нечувствителни и смесени/мазни кожи,според мен.

Ако някой проявява интерес към лосиона,да ми пише на ЛС.

# 524
Аз съм със супер реактивна кожа, но Хада Лабо ми действа много добре и не ми се зачервява кожата. Не чувствам и лепнене, добре попива, даже ми идва лек. За самостоятелно ползване, без нищо под и над него, ми идва лек.

Общи условия

Активация на акаунт