Азиатска козметика и грим 10

• 43 784
  • 745
  •   1
Отговори
# 660
  • Prismatica Aerie

emy_emy, бих си взела Klairs. Или PKY.

Valandin, статията на Керълайн за пъпката е феноменална, всеки път като попадна на нея й се радвам Heart

# 661
Хайде и аз изгорях, получих митническа честитка... То всъщност преди почти две седмици е било събитието, ама кой ще си играе да носи известието чак до пощенската ми кутия Joy

Има Jolse box, първата серия се разпродаде (за 9-10 минути, ха!), ако някой го интересува има втори шанс утре, всъщност технически е вече днес. Не трябваше да пия кафе следобед...

Ice, като видях снимката на пингвина, първата ми мисъл беше да те питам намери ли му приложение. При мен се подмята женския вариант и се чудя какво да го правя, ако и аз пъхна нещо вътре после сигурно ще се убия да го търся.

И два-три  отзива:
Klavuu lip sleeping mask - допада ми малко повече от тази на Laneige, но и един балсам за устни ми върши подобна работа. Устните ми не са в тежко състояние, може би тогава продукта би "блеснал", просто усещам сухота и постоянна нужда да се мажа с каквото и да е. С тази маска нуждата сутрин сякаш намаля, и това е нещо.

Heimish all clean balm - Тъкмо го започнах, отдавна ме човъркаше да го опитам. Ами върши си работата, но мирише гадно, а днес автоматично посегнах обтатно към олиото на Хада Лабо. Определено го предпочитам и съзнателно и подсъзнателно - не мирише и е много по лесно за употреба (няма стържене с лъжичка, пък после миене на лъжичка, няма разнасяне на буци докато се постопи и стане хомогенно). Това сигурно нямаше да е проблем ако не беше тая ужасна миризма, но сега само му търся други недостатъци заради нея.

И околоочния крем на Benton започнах - не ми допада, консистенцията ми е неприятна, една такава дървена. Обаче е чудесен крем за лице, който не лъщи и става за основа на грим.

# 662
Момичета, има си отделна тема за обсъждане на продуктите на The Ordinary, а мисля че и такава за Ретиноиди/ Третиноин.
Момичета, ще препоръчате ли хубави измиващи продукти - олио и пяна/гел?
За какава кожа?
От олиата аз съм най-доволна от Manyo зеленото и класиката DHC. В момента ползвам 2ndesighn. От балмовете -heimish  (на мен не ми мирише гадно, а по-скоро никак) и в момента Aromatica (много е хубаво!). Като цяло балмовете са ми по-удобни и икономичини от олиата и ги предпочитам.
Измивни гел/пяни- Purito, isNtree, Real barrier.

Blixa, явно са се активирали от митницата...😪 От кой сайт?

# 663
  • София
Моето митническо известие беше от Jolse. На кутията посочената сума беше 5 долара.

# 664
Дано не ми се случи, но стане ли ще ги разпукам от жалби, мога да си докажа плащанията и не поръчвам над 30 лв.

Някой поръчвал ли е скоро от йестайл, имам въпрос да задам на лични.

# 665
И моята от Джолсе.
 Зари, аз поръчвах скоро.

# 666
Zari, ако е под 30 лв, може и като отидеш да си плащаш митото да не те таксуват нищо. Аз така ходих да си прибирам една пратка от Ягодката за $19 долара и жената като видя, че съм само за $2 долара отгоре и директно дрънна един телефон на митничаря и ми я връчи да си ходя. Joy
Иначе да се изкажа за Nacific Fresh Herbal Serum - страхотно събужда, няма майтап. Кожата видимо засиява, особено на костта директно под очите (?), за десетте минути, за които чакам да попие, минавам от баба яга в човешко същество.  Много съм доволна. Като цяло, кожата ми изглежда по-лъчезарна и живнала. Blush
Иначе от jolse онзи ден поръчах Aromatica 95% Organic Aloe Vera Gel, а днес на COSRX Honey  Overnight Sleeping Mask. На смешни пари и е холи грейл сред корейските продукти, на който му привършва нощната маска може да я бодне.

# 667
  • Sofia
Аз те послушах и паралелно отнесох и на SecretKey пилинг гела, отдавна искам да го пробвам. Simple Smile

# 668
Дано не ми се случи, но стане ли ще ги разпукам от жалби, мога да си докажа плащанията и не поръчвам над 30 лв.

Някой поръчвал ли е скоро от йестайл, имам въпрос да задам на лични.

Аз поръчах преди седмица от там. Имаше промоция на IUNIK, та няколко продукта забърсах.
А що се отнася до пратката, имат право да спрат която и да е пратка, дори на стойност 1 стотинка.

На същото мнение съм като blixa за околоочния на PURITO, изхабих една опаковка, ами добре го понасям, нямам никакви оплаквания, но не съм забелязала някакви страхотни резултати. Насочила съм се към някой от моделите на MEDI-PEEL, още не знам кой, но понеже съм доволна от NAITE THREAD NECK CREAM, със сигурност ще пробвам и други продукти на марката.
ALL CLEAN BALM на HEIMISH си върши добре работата според мен, аромата не ми е неприятен, но наистина зор виждам докато го отворя, все съм с мокри ръце и някак недомислена ми е опаковката.
Виж, точно обратното със слънцезащитната пудра MAXCLINIC - Catrin Natural 100 Sunkill RX SPF46. Опаковката е гениална, изключително удобна за употреба, обаче за мое съжаление ми докарва видим кейки ефект и рядко се прежалвам да я ползвам.

# 669
Така е, знам че имат право да ги спират, но като ви чета, то стана епидемия и точно от джолсе, от който се пазарува именно по тази причина, че условията на сайта са такива, че не трябва да измисляш схеми заради митницата.
Пък някоя чиновничка да хване да го отвори и да прочете, ако се затруднява с английския ще и помогнем.
Това ми прилича на случаен принцип спираме и ако изскочи нещо.

# 670
, а днес на COSRX Honey  Overnight Sleeping Mask. На смешни пари и е холи грейл сред корейските продукти, на който му привършва нощната маска може да я бодне.

На мен нещо ми пари на лицето. Чудя се дали е от прополиса, или някаква алергична реакция? Не се зачервявам, но ми пари веднага след нанасяне. След 5 мин. отминава, но като цяло ми е неприятно.
А и ефект никакъв не виждам Sad

# 671
  • Sofia
И аз само чета за митниците и почвам да се изприщвам. Grinning
Вече си мисля, че едната ми поръчка от мега дийл (едно единствено нещо) е заминала на митница или тъпите патки от пощата са я забравили, или дали на някой друг. Grinning (на мен ми бяха дали чужда пратка, та я върнах и като взе да се коси тая как ще го оправят...па да си гледала... Grinning)

# 672

Къде прочете че съдържанието на ретинол в Луна е 0.2%? Защото аз прочетох 2%, което е съвсем различно.

Ето тук: Sunday Riley Luna – hydroxypinacolone retinoate at 2% – delivering around 0.2% to the skin.

Линкът с инфото:Цялата тази серия с видеа за витамин А има за цел да развенчае точно митовете и заблудите по опаковките.
Както споменах, има много голямо значение какъв точно вид витамин А се използва и колко конверсии има. Това че пише 2% не значи, че това са 2%, това е маркетингов трик използван от доста компании, има голямо значение каква точно е съставката и колко конверсии има на кожата. Не казвам, че 0.2% е лошо или не - за някои е супер, за други е слаба концентрация, но 2% е много силен продукт и кожата би изпитвала огромни затруднения, това е много близо до третиноин.

Viola, знам, че има тема, разговорът просто тръгна в тази посока и мисля, че бяхме полезни за кратко Simple Smile Спирам дотук.

По темата за митниците - започнаха да се усещат, че не пишат реални стойности на кутиите и задържат доста неща. Не си спомням дали на Jolse част от нещата не идваха от холандски склад както е при YesStyle.

# 673
  • Sofia
Аз винаги си поръчвам под 30 лв., точно защото не ми се занимава с митници и простотии.
Ще обясните ли какво ги правят пратките? Отварят ли ги? Ако разберат, че стойността е под 30 лв., как процедират, пращат ли си ги на получателя или чакат сам да се сетиш и да почнеш да си я издирваш. Grinning
Може и на лично, ще съм благодарна, за да не разводняваме темата излишно. Simple Smile

# 674
, а днес на COSRX Honey  Overnight Sleeping Mask. На смешни пари и е холи грейл сред корейските продукти, на който му привършва нощната маска може да я бодне.

На мен нещо ми пари на лицето. Чудя се дали е от прополиса, или някаква алергична реакция? Не се зачервявам, но ми пари веднага след нанасяне. След 5 мин. отминава, но като цяло ми е неприятно.
А и ефект никакъв не виждам Sad
Това е нормален ефект от прополиса. Щом не се зачервяваш и отминава, надали имаш алергия. И при мен серумът с прополис на Iunik ми загряваше и пощипваше първите пет минути, но после усещането изчезваше. Не ми беше неприятно, просто странно, предполагам, че и с маската ще е така.

Общи условия

Активация на акаунт