Азиатска козметика и грим 10

• 43 780
  • 745
  •   1
Отговори
# 675
Моля да ми препоръчате хидратиращт крем за смесена кожа.

# 676
  • София
И какво могат да направят като не е реалната, могат ли да правят проверка с банката или пейпал (имам предвид лично, не чрез документите които подаваме по мейла)?

Къде прочете че съдържанието на ретинол в Луна е 0.2%? Защото аз прочетох 2%, което е съвсем различно.

Ето тук: Sunday Riley Luna – hydroxypinacolone retinoate at 2% – delivering around 0.2% to the skin.

Линкът с инфото:Цялата тази серия с видеа за витамин А има за цел да развенчае точно митовете и заблудите по опаковките.
Както споменах, има много голямо значение какъв точно вид витамин А се използва и колко конверсии има. Това че пише 2% не значи, че това са 2%, това е маркетингов трик използван от доста компании, има голямо значение каква точно е съставката и колко конверсии има на кожата. Не казвам, че 0.2% е лошо или не - за някои е супер, за други е слаба концентрация, но 2% е много силен продукт и кожата би изпитвала огромни затруднения, това е много близо до третиноин.

Viola, знам, че има тема, разговорът просто тръгна в тази посока и мисля, че бяхме полезни за кратко Simple Smile Спирам дотук.

По темата за митниците - започнаха да се усещат, че не пишат реални стойности на кутиите и задържат доста неща. Не си спомням дали на Jolse част от нещата не идваха от холандски склад както е при YesStyle.

# 677
  • София
Аз винаги си поръчвам под 30 лв., точно защото не ми се занимава с митници и простотии.
Ще обясните ли какво ги правят пратките? Отварят ли ги? Ако разберат, че стойността е под 30 лв., как процедират, пращат ли си ги на получателя или чакат сам да се сетиш и да почнеш да си я издирваш. Grinning
Може и на лично, ще съм благодарна, за да не разводняваме темата излишно. Simple Smile
Моята пратка също беше на стойност под 30 лв. Не беше отваряна. Платих 12 или 15 лв за представителство пред Митницата. Реално всяка пратка от страна извън ЕС може да бъде спирана, просто ако е под 30 лв не се дължи ДДС.

# 678
  • София
А какво могат да направят като заподозрят? Могат ли директно да поискат справка от банка или пейпал (встрани от документите, които импращаме ние)?

Къде прочете че съдържанието на ретинол в Луна е 0.2%? Защото аз прочетох 2%, което е съвсем различно.

Ето тук: Sunday Riley Luna – hydroxypinacolone retinoate at 2% – delivering around 0.2% to the skin.

Линкът с инфото:Цялата тази серия с видеа за витамин А има за цел да развенчае точно митовете и заблудите по опаковките.
Както споменах, има много голямо значение какъв точно вид витамин А се използва и колко конверсии има. Това че пише 2% не значи, че това са 2%, това е маркетингов трик използван от доста компании, има голямо значение каква точно е съставката и колко конверсии има на кожата. Не казвам, че 0.2% е лошо или не - за някои е супер, за други е слаба концентрация, но 2% е много силен продукт и кожата би изпитвала огромни затруднения, това е много близо до третиноин.

Viola, знам, че има тема, разговорът просто тръгна в тази посока и мисля, че бяхме полезни за кратко Simple Smile Спирам дотук.

По темата за митниците - започнаха да се усещат, че не пишат реални стойности на кутиите и задържат доста неща. Не си спомням дали на Jolse част от нещата не идваха от холандски склад както е при YesStyle.

# 679
Моята пратка също беше на стойност под 30 лв. Не беше отваряна. Платих 12 или 15 лв за представителство пред Митницата. Реално всяка пратка от страна извън ЕС може да бъде спирана, просто ако е под 30 лв не се дължи ДДС.

Точно това ми се случи и на мен /пратка с декларирана и действителна стойност под 30 лева поради използван натрупан кредит 11 USD от iherb - т.е. ако смятаха кредита, ги надхвърляше > получих митническо известие в пощенската кутия>изпратих по мейл снимка от сайта на поръчката, извлечение от пейпал, декларация, че упълномощавам пощите > след 10 дни ми се обадиха и ми я изпратиха в пощенския клон, без да ми взимат ДДС/. Дали е истина или не не знам, но в пощенския ми клон казаха, че е редно да пусна жалба за въпросните 15 лева и да ми ги възстановят, при положение, че пратката наистина е била под прага за ДДС  - на кутията беше отбелязана реално платената стойност, която беше под 30 лв. Има някакъв резон, защото при липса на реакции може просто да спират наред и да събират таксата за представителство. Мисля чисто принципно да го направя, ако ми си случи пак.

Последна редакция: чт, 25 юли 2019, 12:53 от Vapor

# 680
  • София
Аз винаги си поръчвам под 30 лв., точно защото не ми се занимава с митници и простотии.
Ще обясните ли какво ги правят пратките? Отварят ли ги? Ако разберат, че стойността е под 30 лв., как процедират, пращат ли си ги на получателя или чакат сам да се сетиш и да почнеш да си я издирваш. Grinning
Може и на лично, ще съм благодарна, за да не разводняваме темата излишно. Simple Smile

Lodsi, за какво представителство си плащала, като те дефакто не са те представлявали, не е имало нужда от  обождаване на  пратката, нито от изготвяне на митнически декларации. Прибрали са си парите без да свършат никаква работа. Какво пишеше на известието от митницата?

# 681
  • Prismatica Aerie
Когато стойността е под 30 лв и отиде на митница  - не упълномощавате БГ пощи! Отивате с известието направо в митницата и си освобождавате пратката. Носи се принт на ордера, където е видно колко сте платили.

# 682
Когато стойността е под 30 лв и отиде на митница  - не упълномощавате БГ пощи! Отивате с известието направо в митницата и си освобождавате пратката. Носи се принт на ордера, където е видно колко сте платили.

Но ако нямаш възможност да отидеш, имаш ли друг избор, освен да ги упълномощиш?

# 683
Хм, изглежда балма на Хеймиш само на мен ми бърка здраво в носа... В срок е, не е съхраняван неправилно, значи просто усещанията ни се различават.

Blixa, явно са се активирали от митницата...😪 От кой сайт?
Злополучната пратка е от StyleKorean, а датата на известието (което получих вчера!) е от 12-ти юли.
По принцип ти изпращат митническо известие, в което е описан проследяващия номер на пратката и държавата от която идва. Към него е прикачена бланка за попълване ако искаш пощата да те представлява пред митницата. Има и имейл, на който можеш да изпратиш изисканите данни, ако не ти се разхожда до митницата - аз вече така правя, след две безсмислени ходения, в които стана ясно, че сам реално не можеш да се представляваш и не спестяваш нищо от висенето там. Когато са готови с освобождаването, ти се обаждат и питат дали ти ще идеш да си я вземеш или да ти я пратят - тука пак нищо не спестяваш ако ти отидеш. Досега каквото са ми задържали, е идвало неразпечатвано. Всичко това е от преди смяната на системата, сега ще видим има ли някакви промени. Засега единственото ново е, че като пратих мейла с документите, получих отговор с "благодаря", досега никой никога не ми беше писал.
Имах една пратка, писах тук като се случи, която беше под 30лв и я задържаха, съответно пощите си ме одраха за представляването и пощенската такса, та си гушнаха традиционните 15-16лв ей така Rage
Скоро ми отвориха една пратка, предната Jolse box, но вътре нищо не бяха пипали май. Изглежда, като са видяли, че има кутия в кутията и са се спряли.

И аз това искам да знам Disappointed

# 684
Ако пратката е под 30лв и искате да изпратите документите онлайн просто не трябва да попълвате декларацията съгласие, кояго е на известието. Ако я попълните дължите 12те лева такса представителство независимо, че реално няма такова.
Митниците са официален държавен орган и като тякъв имат пълно право при съмнение, че се подава невярна информация да изискват всякакви справки за плащанията (но издадени с печат от банката), да отварят пратката и да сравняват цени в интернет или да ви накарат пред тях да влезете в профила си в сайта и да покажете дадената поръчка. При уличаване в измама имат право не само да задържат пратката, но и да наложат глоба.
Важно е също да се знае, че 2 или повече поръчки от един и същи подател за един и същи получател се сумират дори и всяка да е  под 30лв.

# 685
  • София
Момичета, канселирали ли сте поръчка от Джолсе, преди да е изпратена и след колко време възстановяват сумата? Сериозно ме притеснихте с митницата и за 1 лев и 5 стотинки над 30 лева няма да ги играя тези упражнения.

# 686
Имаш. Пращаш мейл със сканирани всички необходими документи. Оттам нататък те ти я освобождават и пращат в пощенски клон. Дължиш 3,50 лв. (или 2,50. Не помня)

# 687
  • Prismatica Aerie

Не попълваш частта, в която упълномощаваш пощите.

# 688
Т. е. - изпращам по мейл документите и ако всичко е наред и не се дължи мито, те автоматично я изпращат в пощенския клон, без да има нужда от допълнителни действия? Правилно ли разбирам?

# 689
Т. е. - изпращам по мейл документите и ако всичко е наред те я изпращат в пощенския клон, без да има нужда от допълнителни действия? Правилно ли разбирам?

Напълно. Но си дължиш такса за обработка, до 3,50

Общи условия

Активация на акаунт