Пациентки на АГ болница "Д-р Щерев" гр. София - Тема No 14

• 66 300
  • 742
  •   1
Отговори
# 555
Не съм правила ,всеки ден ме боли корема със симптомите за цикъл и затова изобщо не мисля че ще има две черти .  Нямам нищо по смущаващо от направените до сега изследвания , единствено на цветна снимка ми казаха че има проблем че са ми есобразни маточните тръби и по тези криви трупи трудно се движат сперматозоидите. Само за това са ми изписани . Най вероятно и на мен ми влияят със закъснение . Чета че на повечето за изписвани при нередовен цикъл или няма овулация . А при мен е като часовник точен цикъла и овулацията е налична . Само тръбите са проблем че са есобразни а не прави , което води до трудно забременяване .

# 556
Възможно е дуфастонът да е причината, но корем може да те боли като при цикъл, когато се имплантира ембрионче. Изчакай още два дни и си пусни един тест, най- добре кръвен.

# 557
Ще изчакам още някой ден и ако не дойде ще направя тест .мисълта ми е , че ако не съм бременна сега , а нямам цикъл от хапчетата , кога е хубаво да правим опити ??

# 558
А каква е логиката щом имаш редовен цикъл и овулация да ти изписват дуфастон за тръбите??? Не виждам смисъл, обясниха ли ти?? Дуфастон се изписва по други причини, не защото тръбите са "S-образни" или каквито и да са ?

# 559
Нямам идея затова споделих тук може да има опитни и минали по този път . Не съм питала , защото като вляза в кабинета загубвам и ума и дума . Яд ме е на себе си но от притеснение се получава .

# 560
След като си била на 8 октомври на лекар, тогава тя не ти ли каза дали овулацията е минала?  Предполагам, че ти е минала, защото Дуфастон се изписва обикновено след овулация. Иначе до 7 дни след спирането му, ако не дойде цикъл, може да се направи тест. Ти си го спряла на 18 октомври (нали е бил за 10 дни) така че при теб са минали само 4. Може всеки момент да ти дойде, а може пък и да си бременна. А за бебеправене в момента не мисля, че има смисъл. Според мен овулацията ти е минала, когато ти е бил изписан Дуфастон.

П.С. Аз вече ходя на лекар с предваритвлно подготвено листче с въпроси!

# 561
Ами така е най правилно вместо само в магазина да ходя със списък май и там ще трябва да правя списък . Да на 8 ми октомври започнах вечерта да ги пия и на 18 ти октомври ги спрях . А на 14ти октомври трябваше да дойде но уви ! Сега вече се води 8 ми ден закъснение .

# 562
"Закъснението" се брои от деня на спиране на хапчетата-при теб е 4-ти ден и не е закъснение.До 7-10 дни от спирането трябва да дойде цикъл.

# 563
reninel Благодаря , не знаех че се брои от спиране на хапчетата , аз си гледам календара в който си следя цикъла . Винаги има нещо което ще се научи тук в БГ мама и затова споделих . Мерси 🙏🙏🙏

AlisonParker да каза че е минала овулацията и каза,че " нещо си "било удебелено и хубаво но не помня от паниката . Така че сега ще си чакам да минат както казахте 7 дни . Че аз до сега не знаех че се брои от деня на спирането на хапчето 🙏🙏🙏

Последна редакция: пт, 23 окт 2020, 11:11 от AnMary

# 564
Да, лигавицата ти е била удебелена. Явно докторката е преценила, че има нужда от Дуфастон за втората част от цикъла и за това го е изписала. Е, ако 7 дни след спирането на Дуфастон нямаш цикъл може да си направиш тест. Ако сте бебеправели преди прегледа, стискаме палци да си бременна 😉😉

# 565
Благодаря, Дано 🙏💫🤗

# 566
Здравейте момичета, исках да попитам дават ли ви някакакъв документ  при проведен инвитро опит , финансиран от ЦАР, за това как е протекла процедурата, информация за стимулация , пункция , трансфер , колко яйцеклетки , колко ембриончета , метода какъв е ... черно на бяло , за да може при следващ опит , ако избереш друг доктор да го има в предвид да речем...

# 567
На мен не са ми давали, освен снимка на ембрионите. Надявам се всичко, да се пази в досието ми. И ако поискам, да ми дадт нужната информация.

# 568
На мен ми дадоха да подпиша един лист след пункцията с това което са извадили. Добре че се сетих да го снимам.
При трансфера ми дадоха снимка на ембриончетата които върнаха и това е всичко което имам.

# 569
От надежда ми даваха протокол от пункция и оплождане,от който е видно как са се развивали ембрионите и с какъв материал и метод са оплодени. Като се местех в щерев ми издадоха етапна епикриза с всичко правено ми за 7 г.
Задължително трябва да издават документ и щерев,най-малкото заради фонда,но явно трябва да си поискате изрично 🤔

Общи условия

Активация на акаунт