Лежащи мами - 44

• 35 752
  • 756
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Силве, и аз утре съм на преглед при моя АГ. Стискам палци всичко да е наред 😘

В това положение, в което съм тапата паднала ли е? Аз си мислех днес и стигнат да извод, че вече не би трябвало да има тапа да пази бебено или бъркам...
И още нещо - моя АГ взима секрет със спекулум опасно ли е? Ще говоря с него да вземе само с клечката ама знам ли.. В МД и Надежда легнала на кушетката само с дългата клечка.

# 241
Здрасти Интрига. Радвам се да разбера, че при теб нещата се стабилизират.
Въпросната "тапа" всъщност е жилав (сополоподобен, но нямащ нищо общо със сополи Blush) секрет, който се образува от малки жлезички в канала на маточната шийка. Той се произвежда непрекъснато. При разкритието, което имаше ти, най-вероятно е изтекъл, но би трябвало с времето да се възстанови, щом каналчето е затворено.
Ролята на тази "тапа" е преди всичко да действа като химическа бариера срещу разни патогени, които обитават вагината.

На мен секрет ми взимат само с клечка. Не виждам нужда от спекулум и на моята следяща по МФМ не и трябва ... Ама сигурно не е драма, че твоето АГ ползва - не знам.

# 242
Уф, тук и спекулум и  вагинален екограф всеки път Fearful не стига, че имам болки, ами и като ме разръчкат, съвсем ужасно се чувствам.
В момента съм лежаща, но днеска не бях Confounded цял ден бях на крак, въпреки болките. Надявам се въпреки натоварването да избутам още 2 седмици, да стане 36:) и тогава ще започна да пия чай от малинови листа Simple Smile

# 243
Уф, тук и спекулум и  вагинален екограф всеки път Fearful не стига, че имам болки, ами и като ме разръчкат, съвсем ужасно се чувствам.
В момента съм лежаща, но днеска не бях Confounded цял ден бях на крак, въпреки болките. Надявам се въпреки натоварването да избутам още 2 седмици, да стане 36:) и тогава ще започна да пия чай от малинови листа Simple Smile
За какво се пие този чай ?

# 244
Май за предизвикване на раждане🤔 само не разбирам защо ще го пиеш изобщо и то в 36 седмица 🤷🏽♀

# 245
Тук препоръчват приема на този чай да започне от 36 седмица. Естествено не предизвиква раждане от първата глътка Simple Smile смята се, че приема през последните седмици на бремеността отпуска мускулатурата на матката и я подготвя за предстоящото раждане.
Аз го пих втората бременност, с първата не знаех Simple Smile за мен ефекта е по-скоро психологически.  Ужасно много ме е страх от предстоящото раждане и имам нужда да си мисля, че нещо може да действа благоприятно.

# 246
Катето,не избързвай  с тази чай,36та е безопасна седмица,но си е рано и бебето го водят недоносено....по добър кувиоз от матката няма ...

# 247
  • София
Връщаме се от преглед. От 1см. шийка преди две седмици сега е 4см. Доктора каза, че е впечетлен и че серклажа е брилянтно изпълнен. Предаде поздрави на д-р Христов. Да е жив и здрав този прекрасен човек и професионалист. Думи нямам да опиша благодарността си към него. Продължаваме с пазенето, но толкова много се зарадвах на тези новини. Огледа влагалището при взимането на секрета и каза, че нещата изглеждат добре.

Последна редакция: вт, 04 юни 2019, 13:23 от IntRiGa_GirL

# 248
Страхотен напредък, Интрига. Радвам се много за теб.

# 249
Страхотни новини, Интрига. Много се радвам ! 🤗🤗

# 250
  • Варна
Браво, страхотни новини! След такива положителни емоции се лежи по-лесно Simple Smile

# 251
Страхотно ! Много се радвам ! 3 см не е малко ❤. Момичета на вас как ви мериха шийката ? На мен ми я измериха с вагинален , след това се наложи да отида по друга причина при друг доктор , който ми каза че не се мери така , а се проверява и с опипване (дали е гладка и тн ) .

# 252
  • София
4см. е, не 3 😁 С вагинален ехограф ми я мерят. Благодаря Ви.

# 253
С 3 см й се е увеличила дължината Simple Smile това исках да кажа . 🍀

# 254
На мен шийката доктора ми я мери през корема като оглежда бебко  Моята на три поредни прегледа е все една дължина 29-30 мм. Според вас това добре ли е? Доктора казва, че добре я пазя. Аз си излизам за много кратки разходки и разбира се след това се обвинявам, че си позволявам.

Общи условия

Активация на акаунт