Лежащи мами - 44

• 35 756
  • 756
  •   1
Отговори
# 270
Gigollina, нали ще изчакат да си направила 37 седмици, преди да ти махнат серклажа?
Това в коя болница ще е?

# 271
Здравейте мами . Simple Smile След трудното ни начало и лежането няколко месеца , мислих, че всичко е преминало . И вчера ме приеха за контракции, а съм в 5ти месец . Може ли да ми кажете храни , които може да причинят контракции ? Пия магнезий , почивам и ми изписаха и но шпа . Вие какво ще ме посъветвате ? Ограничавам дългите излизания и разходките . Сега съм добре не ми се беше случвало и се надявам да не се налагат системи скоро .🍀

# 272
Аз също от началото на бременността си лежа. Първо защото много повръщах, след това се оказа, че и шийката на матката ми е къса и имам контракции. Това е, което ми каза и на мен доктора- повече покой, кратки разходки и Магнерот и Но-шпа - 3 х 1.

# 273
Gigollina, нали ще изчакат да си направила 37 седмици, преди да ти махнат серклажа?
Това в коя болница ще е?
Даа, по принцип ще чакаме 37-ма,но мен вече ме наболява доста честичко... Аз съм от Бургас и разбира се в бургас се случва всичко. Иначе серклажа ми се направи в една частна клиника от моето АГ(като там зплатих една сума) , но АГ ми се премести в друга частна болница... И АГ ми не е информирано за ценоразписи и т.н... В смисъл за здравето на бебечето ми няма дтойности...но все пак искам да знам, а нямам информация.

# 274
Здравейте, лежащи мами.
Предстой ми серклаж при д-р Христов от Надежда в София.
Има ли мами правили серклаж при него и съответно доволни ли сте?
Серклажа помогна ли ви за задържането и имахте ли проблеми след това?
Има ли някой на когото да му е правен серклаж на шийка 31мм?

# 275
https://m.bg-mamma.com/?topic=1051402

Има тема за това, можеш да прочетеш доста информация. Има много успяли мами със серклаж. Аз също съм със серклаж, направен от д-р Христов в 19-та седмица, шийката ми беше 18 мм. Сега съм 32-ра седмица.
Успех! Довери се на д-р Христов, всичко ще бъде наред!

# 276
До момента само позитивни мнения съм чувала за др.Христов....

# 277
Леко ме обхваща паника за тази процедура, не знам защо....
Истина ли е, че със серклаж влагалището е предразположено към повече бактерии инфекции? Колко често правите микробиология?

# 278
На мен ми се размина серклажа,но заради късата шийка също правих често микробиология (през 2 седмици )....
Не се притеснявай, по-спокойна ще бъдеш със серклаж...аз през цялата бременост се вайкат защо не настоях за серклаж...а и нали ти казвам момичетата от форума са много доволни от др.Христов...Досега няма някоя да се е оплакала.така че не се чуди ,а си послушай доктора...няма да сгрешиш..😊

# 279
А в коя седмица си и защо серклаж на 31 мм шийка? 🤔 казаха ли ти защо се налага? Защото тези размери са ОК, но зависи и коя седмица си

# 280
В 21 съм. Казха ми, че сто процента ще се скъси още, а серклаж се прави най-късно до 24 и за да си "вържа гащите" да го направя сега и да не го мисля. Защото ако изчакам има вероятност, после да лежа на лекарства и да избутам до към 32 макс. Тя в началото ми беше 40, после 38, 33.5 и сега 31. Това за месец само.

# 281
Здрасти Amerikkas.
Нормално е да се скъсява с прогресиране на бременността. Стандарта за "скъсена шийка" е дължина под 25 мм. в периодамежду 20 и 24 седмица. Имаш ли някаква предистория с късни загуби поради цервикална недостатъчност? Христов и той ли смята, че ти трябва серклаж? Иначе да те успокоя, в д-р Христов няма какво да се съмняваш. Много е кадърен и е свестен човек. Успех ти пожелавам, каквото и да решите.

# 282
Нямам загуби, имам аборт е 6гс заради тромбофилия. Христов не ме е прегледал. Сигридов ме изпраща при него и смята, че е добре да се зашие. В Щерев също смятат, че се скъсява бързо. Всички казват, че структурата и била такава, липсвало колаген в нея и заради това се скъсявала. В понеделник ще го накарам да ме прегледа и да обсъдим възможностите. Не искам да ме шият, ако това е нормално.

# 283
Ясно. Е ако и Христов каже серклаж, действайте без да се съмняваш. Можеш да си сигурна, че си в най-способните ръце.
После следене с микробиология и стерилни урини и ще изкараш. Стискам палци всичко да мине спокойно.

# 284
  • Варна
Щом в толкова ранни седмици е започнала скъсяване, аз не бих се колебала. Сигридов, за да те изпрати, значи има нещо в предвид, а и Христов е страхотен! Не мисля, че има от какво да се притесняваш. Мен преди 6 г. не ме зашиха, защото бяха некомпетентни тук във Варна и живях под огромен стрес, защото моята шийка беше мека и в 25 г.с. беше вече 25 мм ... Бях с нечовешки контракции, постоянно и болезнени, и имах чувството, че всеки ден раждам - буквално, въпреки ежедневните системи и инжекции. А видяха, че ми се скъсява шийката още в 20 г.с или 18-та, вече не помня, но ги беше страх да ми направят серклаж, а д-р Христов не беше толкова известен още, иначе веднага щях да тръгна към София Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт