Лежащи мами - 44

• 35 777
  • 756
  •   1
Отговори
# 375
  • София
На другия преглед ще питам АГто дали да спирам Утрогестана.

# 376
При серклаж микробиология наистина се прави на 2-3 седмици, защото риска от инфекции е по-голям.
                                                             И аз така знам из фороумите които съм чела ще поискам да ми направят след 2 3 седмици.
Втора бременност карам със серклаж заради конизация. Правен ми е в Майчин дом от др Дяволов. АБ ми се сложи еднократно след процедурата, а микробиология никога не ми е правена по препоръка на доктора. Забелязвам, че масово правят микробиологии след серклаж и то доста често, пихах и двата пъти ми се каза да  не правя нищо и е нормално да имам течение, заради конеца. Първата бременност ми е износена до термин, втората върви добре и нямам оплаквания. Успех на всички бъдещи мами и леко бременеене.

# 377
Аз също не съм в България, но мога да кажа, че съм изключително доволна. Тук също ми пускат доста често микробиология, и всеки път преди преглед давам урина. Също така тук се прави задължително изследване за гестационен диабет без значение дали имаш признаци или не. И абсолютно всичко е безплатно. Виждам, че в България също има много добри лекари и това много ме радва.
След серклаж-а пих утрогестан, но след това го спряха понеже много натоварваше черният ми дроб, а лекарката не искаше да слагам вагинално, точно заради имфекциите. Пия само магнезий и bacilac femina, както и витамини.
За сега всичко е наред, дано и за напред да е така. Успех на всички мамчета ! 🤗🍀

# 378
След серклажа ми каза доктора да не слагам нищо поне две седмици.
Аз пък искам да слагам Гинофит, за да засиля благоприятната среда.
Някой слага ли Гинофит със серлаж?

# 379
  • София
През 2 седмици правех курс с лактобацили, защото все липсваха при мен. ( слагах със стерилни ръкавици ) На 2 седмици и микробиология. Утрогестана го почнах през устата след серклажа и го пох докрая (27 седмица ). На антибиотици бях от 9 та седмица до 26 та, почти непрекъснато , с почивка от седмица между тях. Но аз все имах бактерии в микробиологиите.

# 380
Как е по-добре да се приема Утрогестана и до коя седмица?Знам,че заради шийката се слага вагинално,но как е при други и при серклаж.?

# 381
Доколкото аз знам вагинално се усвоява по-добре, аз продължих да  слагам прогестеронов препарат след серклажа.

# 382
  • Гърция
На мен ми казаха че по добре действа вагнално шйакта набъбва и се  втвърдява!

# 383
Така е! Аз бях без серклаж, но през цялата бременност слагах утрогестан вагинално и накрая не успях да направя разкритие, шийката до последно ми беше твърда. Водите ми се спукаха на термин

# 384
  • София
Имам питане към по-запазнатите. Извън нашете проблеми е. Моя приятелка е с ендометриоза. Интересуваме дали д-р Христов е добър в това? Напълно наясно съм, че всеки специалист има силна страна в някаква област. Аз досега съм се интересувала само от неговите серклажи, но ми се иска ако има добър поглед на товя заболяване моята приятелка да отиде при него, защото е страхотен лекар и човек.

# 385
Имам питане към по-запазнатите. Извън нашете проблеми е. Моя приятелка е с ендометриоза. Интересуваме дали д-р Христов е добър в това? Напълно наясно съм, че всеки специалист има силна страна в някаква област. Аз досега съм се интересувала само от неговите серклажи, но ми се иска ако има добър поглед на товя заболяване моята приятелка да отиде при него, защото е страхотен лекар и човек.
Бях гледала клип във Facebook в който Стаменов, Христов и още един лекар обясняват, че вече има специален кабинет в Надежда, в който тримата ще преглеждат жени с този проблем.

# 386
Момичета, желая на всички да родите своите бебчета на термин и да бъдете много благословени!!! Миналата година по това време и аз бях лежаща мама , поради церквилна недостатъчност от 17та седмица. Шийката ми беше малко под 2см и така изкарах на легло до края на 35та седмица и началото на 36та без серклаж. ( Беше рисково да ми се постави) Дъщеричката ми се роди 47см и 2400кг. Родих в МБАЛ СВ. София при д-р Лекова. Седяхме 7 дена в болницата, защото карахме по-изразена жълтеница, но не беше нещо кой знае какво.Благодарна съм на д-р Лекоа за всичко, което направи за мен.  Вече бебка е на почти 10 месеца и е много забавна и енергична. Много късмет и усмивки на всички ви!!! Дано един ден изобщо я няма тази тема!

# 387
Здравейте мами. Днес ходих на преглед. 32 г.с. + 4 д. - шийка 12 мм., бебето тежи около 2050 гр.
Така като гледаме с докторката, май ще се раждаме в 35-36 седмица.

# 388
  • Гърция
При серклаж микробиология наистина се прави на 2-3 седмици, защото риска от инфекции е по-голям.
                                                             И аз така знам из фороумите които съм чела ще поискам да ми направят след 2 3 седмици.
Втора бременност карам със серклаж заради конизация. Правен ми е в Майчин дом от др Дяволов. АБ ми се сложи еднократно след процедурата, а микробиология никога не ми е правена по препоръка на доктора. Забелязвам, че масово правят микробиологии след серклаж и то доста често, пихах и двата пъти ми се каза да  не правя нищо и е нормално да имам течение, заради конеца. Първата бременност ми е износена до термин, втората върви добре и нямам оплаквания. Успех на всички бъдещи мами и леко бременеене.
Здравейте искам да ви попитам след серклажа какво беше течението. Моето е воднисто и немога да приценя дали от вкагалището или урина. Предписаха  ми това да слагам

# 389
Запис и тук.
От вчера ме закотвиха в леглото. Шийката за момента е 2.7см., чакам резултати от Микробиологията.
Явно съм с контракции, за които разбрах едва вчера, понеже ми е първа бременност. Сега съм 19гс. Коремът ми се втрърдява, от време на време имам и нещо като стрелкащи болки.
Докторката ми спомена нещо за серклаж, но има и съмнение за някаква инфекция.
Дойде ми малко като гръм от ясно небе, понеже намаляваше периодично и от 3.7 през 12, мина през 3.4 през 16. По - странното е, че в 17гс ми я мериха на ФМ и там лекарката я изкара 4.25, което ми се видя меко казано странно.
Забравих да добавя, и че каналът ми е поотворен, фуниевидно ли беше? Малко съм объркана и не знам какво да очаквам. Frowning1

Общи условия

Активация на акаунт