Лежащи мами - 44

• 35 686
  • 756
  •   1
Отговори
# 570
Лоли ,скъпа всичко ще бъде наред ...вече е свършило...най-страшното е минало...поздрави и много бързо въстановяване и на двете ви...да бъде жива и много здрава малката принцеса ,силна и издръжлива като майка си...💓

# 571
И аз съм на същата терапия като на Изабел. Без колагена, но с Диаспорал х400 от време навреме. За сега е ок положението, Утрогестана значително е помогнал с набъбването на шийката и от рязкото скъсяване до 2.7см и фунилирането, на последния преглед беше 3.7см и вече затворена. Но имам почти постоянни, неболезнени контракции. Или поне на това оприличавам непрестанно твърдият ми корем. Thinking Утре влизам в 26гс.

# 572
Самър, 9 месеца бях с корем камък. Дали бяха контракции никой не ми отговори. Леж си и толкова.

# 573
Isabel111
Какъв колаген пиеш?
Има ли някой друг които да пое колаген и да каже, някой хубав и изпитан?

# 574
Според моята АГ са контракции. Всеки път като ми пипне корема се възмущава, а иначе разбрахме за това, понеже видя на ехографа, че контрахира. Бях в 18гс. От тогава до сега, все съм така. Но тогава бяха и болезнени.

# 575
Лоли, от тук нататък само щастливи мигове 🤗

Самър, аз също бях постоянно с твърд корем и контракции. Даже ММ преди седмица-две каза “Ама ти постоянно имаше контракции”, та щом мъж е забелязал 😂 Лежах 2 пъти в Токуда за задържане. Като преди това искаха и в Щерев да ме оставят, защото се следях там в началото. Ами много лежане и почивки! Аз нв можех да ходя много, дори 1 час ми беше много и почваха болки. Беше ми втора бременност, а с каката нямах такива тревоги. Иначе родих в 39+1!След като 2-3 дена по-рано започна да ми пада тапата и аз реших да се разходя 5км 😂

Леки седмици на всички лежащи мами ❤

# 576
Моята терапия беше същата като на Изабел. След 7 месеца лежане родих на термин прекрасно момченце. Свещичките се казват профенид, но се слагат задължително след консултация, защото наистина влияят на околоплодните води. Ползвах ги до 31 седмица. Колаген пиех на допълхерц, готови дози за пиене, но не тези за лице и коса, а за стави. Аз също бях без серклаж и лежах най-много от страх, но шийката ми издържа до края и всичките мъки си заслужаваха 🤗 успех на всички бъдещи мами и не забравяйте, че сте специални, защото от самото начало се отдавате на 100%. Само една лежаща мама може да разбере друга лежаща:)
Лоли, пожелавам ти само хубаво моменти от тук нататък! Силни мама и бебе❤

# 577
И аз пиех на допъл хертц...😊

# 578
Лоли, браво! Успяла си! Пожелавам ви прекрасно здраве от тук нататък.

# 579
  • София
И моя АГ ми каза, че има проучвания, че колагане повлиява добре шийката. Дори ми каза, че е много ефикасно 1-2 пъти седмично да се пие бульон от сварени свински крачета, но аз такова не мога да пия.

# 580
И моя АГ ми каза, че има проучвания, че колагане повлиява добре шийката. Дори ми каза, че е много ефикасно 1-2 пъти седмично да се пие бульон от сварени свински крачета, но аз такова не мога да пия.
Демек пачата помага на шийката,е тук ме спечелиха,ако не е 20лв килото крака ще ям по три пъти в седмицата.
А какво ви е мнението превантивно слагане на утрогестан за шийката?За сега всичко върви ок,но първа проблемна,а втората бременност цялата бях на него.

# 581
Аз много искам преди втоеата бременност да се зашия от до като чувал и да няма мърдане.

# 582
Здравейте, момичета. Писах и в друга тема, но ще задам въпроса си и тук, защото аз също имах и продължавам да имам премеждия и доста пазя леглото.
Момичета, случвало ли ви се е при намаляне/спиране на утрогестан да получите кафяво зацапване? На 29.07 АГ ми взе микробиология и кръвнах. От там последва 5 дена кафяво течение, тя каза че се чисти стара кръв. Увеличихме утрогестана на 3 х 2 орално /преди това бях на 2 вечер/ за 2 седмици. Петък на 09.08 бях на ехограф, всичко наред и по схема започнах да намалям утрогестана до 2 вечер вагинално. Като днес ми беше 1 сутрин и 2 вечер. Да, но днес ми зацапа кафяво...
В 26+5 съм, до сега никога не ми беше зацапвало или текло нещо различно от бяло теченке, всичко стана след взимането на секрет със спекулума. Моята аг е в деуг град, утре ще ме погледне в моя град доктор, който тя ми препоръча и живот и здраве, при който щв раждам. Но въпроса ми е дали на някоя така й се е случвало с утрогестана? Извинявам се за дългия пост.

# 583
Аз получавах зацапвания при плавно спиране на Утрогестан.
В 5-6г.с. имах зацапване и тогава започнах терапията с Утрогестан. Към 12г.с. моята АГ каза да го намалям плавно и да го спирам. Взимах 3×2 на ден и започнах да намалям с по една таблетка на доза за три дни. Когато почети бях го спряла (остана само вечер ×1таб.), получих ръждиво зацапване. На другия ден бях на ФМ и ми откриха скъсената шийка и хайде пак наново. Тогава лекаря от ФМ ми изписа Утрогестан вечер ×2, обаче аз на своя глава си взимах 3×2. Стигнах до 37+5г.с.

# 584
Здравейте момичета,

В 13+6 г.с съм, на последната консултация се установи, че имам плацента превия тоталис, доктора забрани секса и вдигане на тежко, но аз съм много притеснена и почти не ставам от леглото.
В момента взимам но шпа, диаспорал и утрогестан.
Ще съм благодарна, ако някоя от вас, с плацента превия в началото на втори триместър сподели опит:)

Общи условия

Активация на акаунт