Лежащи мами - 44

• 35 663
  • 756
  •   1
Отговори
# 675
За Етко д-ра ми обясни, даже нарисува какво се прави, но аз бях толкова стресната, че почти нищо не разбрах. Начина на шева е друг, получава се нещо като плетка и затваря плътно шийката. Освен това конците се резорбират сами и падат по някое време, като шийката остава запечатана. И след това имам и няколко шева нормален серклаж.
Казаха ми около месец нищо вагинално да не поставям, но щом при теб е имало бактерии явно трябва.
Иначе терапията ми е Зинат, Утрогестан 3×2 орално, Но шпа 3×1 , Диаспорал 2×1 и пробиотик по избор, аз си взех Линекс ама нещо не съм много доволна.
Имам болки и придърпвания ( не постоянни)  червата ми постоянно къркорят и всякаш се местят постоянно Thinking

# 676
Моята е зашита защото е мека. Казаха ми, че и липсва колаген и затова не е елеастична и не държи. Бебето натежава и тя започва да се скъсява. Такава е структурата и нищо не може да се направи, освен серклаж. Може да се пие и колаген, но само с това няма да се разминем.
Аз също бях инвтиро и в началото с бяха заханали два ембриона, в последствие единият отпадна и всички доктори бяха мн доволни, защото казаха, че си е проблем с подобна шийка и две.
За това повече ще лежиш и ще почиваш,  и ще изкараш с два серклажа. Спокойствие, слушай лекарите и пии каквото са ти дали.

# 677
И аз бях с 2 серклажа, омекнала и скъсена шийка, много контракции, бактерии, които лекувах, прокървявания, всичката страхотия за една бременна жена и изкарах до 37г.с. с близнаци. Успех!

# 678
Аз питах д-р Христов да пия ли колаген и вит.C , той беше скептичен. Каза ако искам да пия все пак вит. С не пречило. Да при мен главния проблем е, че са 2, обсъждахме и евентуално редукция, но това ще е в много краен случай защото самата процедура също крие риск.

И аз бях с 2 серклажа, омекнала и скъсена шийка, много контракции, бактерии, които лекувах, прокървявания, всичката страхотия за една бременна жена и изкарах до 37г.с. с близнаци. Успех!
О това е много обнадеждаващо, благодаря Hug

Последна редакция: ср, 25 сеп 2019, 03:47 от AnMary

# 679
  • София
Лежах 2 седмици след серклажа. Не съм се спряла от тогава.

# 680
Момичета, изкарах си първата бременност както знаете с лежане от 17 до 36 седмица с утрогестан, магнезий и коринфар. Нямах контракции, болки, нищо. Скъсена шийка -2см. Мека, хлабава, къса и тн. Установк се церквилна недостатъчност заради слаба съединителна тъкан. Искам да имам още едно дете. Има ли как да изкарам нормална бременност на крак като нлрмална жена илк пак ще трябва да лежа?

# 681
Предвид това, което беше с мен... Аз лежах и втората си бременност, същата работа се повтори.

# 682
Здравейте прекрасни и борбени мами.Моята бременност мина в болница и на легло,поставен серклаж в 16 седмица.Цервикална недостатъчност,високи левкоцити,црп и тромбоцити( след раждането са още високи за съжаление).Моя малък герой се роди в 29 г.с 1180 кг и 35 см на 28.04.2018 г.Днес е едно палаво и много усмихнато дете.Искам да Ви кажа ,че няма от какво да се страхувате и да сте максимално спокойни.Ако раждането тръгне по- рано имайте вяра в тези малки създания ,защото те са по- силни от нас.Пожелавам на всички  здрави и пухкави бебчета.

# 683
Първата бременност лежах заради отлепен сак и кървене почти до секциото.
Сега почти не лежа имах леко кървене пак в началото което спря, имам бебе на 18 м за гледане. Единствено се пазя да не я нося на ръце, а тя проходи точно когато забременях. Така че не всяка бременноуе еднаква. Този път я карам сякаш по леко. Скоро влизам в 7 месец, а всеки ден я рикам с количката до кухнята.
Май е време вече да спра ,че си ми тежи.

# 684
  • София
Аз съм с цервикална недостатъчност. След серклажа в 19г.с. лично аз не съм се спряла. Дори поработвах малко, но състоянието ми го позволяваше. Днес изкарах 9 часа навън като и почти цял ден съм шофирала. Почти не слизам от колата, върша си и домакинските задължиния, а сега качих и един 17кг кашон, че мъжа ми е нощна.

# 685
Цервикална недостатъчност и отлепен сак са доста различни неща. Мисля, че и при 2ра и 3та бременност цервикалната недостатъчност пак ще се обади по някое време на бременността, защото това си е слаба съединителна тъкан и тя няма как да се промени (ако причината не е инфекция) .

Последна редакция: ср, 25 сеп 2019, 23:49 от Moni442

# 686
Здравейте имам следния въпрос,незнам дали е за тази тема,ама съм много притеснена.В шеста гестационна седмица съм и днес прокървях леко,отидох до WC и докато пишкаш от мен излезе кафеникаво слузесто нещо,после като минавах с бяла салфетка имаше петънце кафеникаво .Звъннах на доки и ми предписа Урогестан,нош-па и витамин Ц.Моля ви кажете ми това преподставка за аборт ли е,а имам лека болка ама много лека долу дясно,но ту я има ту отшумява .Моля ви дайте ми съвет ще се побъркам до утре до прегледа.А искам да отбележа че вчера на 26.09 бях на преглед и се видя сакче и жълто мехурче по думите на доки всичко е наред .

# 687
Здравейте имам следния въпрос,незнам дали е за тази тема,ама съм много притеснена.В шеста гестационна седмица съм и днес прокървях леко,отидох до WC и докато пишкаш от мен излезе кафеникаво слузесто нещо,после като минавах с бяла салфетка имаше петънце кафеникаво .Звъннах на доки и ми предписа Урогестан,нош-па и витамин Ц.Моля ви кажете ми това преподставка за аборт ли е,а имам лека болка ама много лека долу дясно,но ту я има ту отшумява .Моля ви дайте ми съвет ще се побъркам до утре до прегледа.А искам да отбележа че вчера на 26.09 бях на преглед и се видя сакче и жълто мехурче по думите на доки всичко е наред .
Често се случва в ранни седмици да прокървиш, добре е, че е кафяво а не ярка кръв. Гледай да лежиш до утре, пък ако нещо много те притеснява отиди до някой спешен център ако преценят ще те хоспитализират. Аз в 7 г.с направо си изкървих като при цикъл и нищо лошо не се случи. Успех Hug

# 688
Проблема е ,че преди малко вече е червеникаво ,но е оскъдно.Само със салфетка като забърша виждам че е червеникаво

# 689
  • София
За твое успокоение отиди до спешен кабинет. Успех 😘
Момичета, пера трета пералня бебешки дрешки. Страхотно е. Още малко и ще се запозная с моето чудо ❤

Общи условия

Активация на акаунт