Лежащи мами - 44

• 35 697
  • 756
  •   1
Отговори
# 555
  • Гърция
Момичета какво е превантивен серклаж търсих из нета за някаква инф. нищо не намерих .Моят серклаж в гърция е правен и незнам как се нарича шийката ми в 14 г.с беше 22мм

# 556
Няма как да намериш, защото няма такъв медицински термин.
Моят серкалж е Макдоналд.
Ние го наричаме превантивен, защото е направен когато шийката е била не много къса, но е започнала скъсяване. Зашили сме се, за да не рискуваме, да се скъси в късна седмица когато няма какво да се направи.
По принцип серклажи се правят до 20 г.с. и много малко лекари правят след.

# 557
Момичета какво е превантивен серклаж търсих из нета за някаква инф. нищо не намерих .Моят серклаж в гърция е правен и незнам как се нарича шийката ми в 14 г.с беше 22мм
На снимките го исписват дол в дясно като cervix или D1 и  D2
По-точно се измерва вагинално...
Сега показва ,че ти е 1.65см...как ти я мериха през корема или вагинално?

# 558
  • Гърция
Значи и моят е превантивен. вагинално ми я измериха на ФМ лекаря мери от 2 страни на серклажа(конците) преди серклажа имах скъсяване 2,04см сега е 2,42см тъка ми каза лекаря.

Последна редакция: пт, 09 авг 2019, 23:21 от qankasiderova

# 559
Здравейте! Миналата седмица мина и моят серклаж при д-р Дяволов в Майчин дом. Сега съм на режим лежане и предимно почивка. Предстои ми избор на лекар за женска консултация. Ще съм Благодарна, ако някоя от Вас ми препоръча лекар от Майчин дом за женска консултация.

# 560
Аз си правих прегледи при др.Ибрям -той е спец.по рискова бременост в МД....Прегледите при него ги правих в Щерев...Беше ми препоръчан от др.Чавева от клиника Щерев....Много съм доволна.Благодарение на неговата терапя си износих бебка до 37+1...бях със скъсена шийка от 19г.с ,нямах серклаж...в последствие ми се скъси до 0.8мм и така издържах 4 седмици ....
Раждах в МД при него и наистина съм много доволна и съм им много благодарна...

# 561
Аз си правих прегледи при др.Ибрям -той е спец.по рискова бременост в МД....Прегледите при него ги правих в Щерев...Беше ми препоръчан от др.Чавева от клиника Щерев....Много съм доволна.Благодарение на неговата терапя си износих бебка до 37+1...бях със скъсена шийка от 19г.с ,нямах серклаж...в последствие ми се скъси до 0.8мм и така издържах 4 седмици ....

Благодаря за споделеното мнение. Понеже незнам кои са лекарите за женска консултация е Майчин дом и към кого да се насоча. И моята бременност е рискова. Ще избера някой от техните специалисти.

# 562

Ибрям е от екипа на др Дяволов, наистина е много добър специалист, на мен ми прави скрининга в 12 г.с.

# 563
С какво я задържахте до 37 г.с?

# 564
Според вас ако първат бременност е имало церквилна недостатъчност, възможно ли е във втората да няма вече и шийката да си е дълга и затворена?

# 565
  • София
Аз съм с цервикална недостатъчност. Втора бременост-с първата нямах проблеми. Казаха ми, че при следваща задължително отново серклаж. Някоя мама ако е по-запазната може да сподели дали наистина е така.

# 566
Момичета каква терапия за контракции ви действа ?

# 567
  • Варна
Ако проблемът наистина е цервикална недостатъчност, няма как да се промени положението. Това е слабост на съединителната тъкан, в един момент шийката пак ще се скъси, може по-рано или по-късно от предходната бременност, зависи и от разположението на бебето, на плацентата и т.н. Ако обаче скъсяването е било в следствие на инфекция или силни контракции, може да няма проблем при следваща бременност, решава се в движение.

# 568
С какво я задържахте до 37 г.с?
Утрогестан-2×2 вагинално,  магнерод-3×2,алеракт 2х1,колаген 3×2...
И имах и едни свещички за контракции,не си спомням как се казваха.Тях ги слагах само при спешност ,защото от тях намаляваха околоплодните води,те се слагат до 32 г.с. мисля...не си спомням много добре...

# 569
Давам кураж. С кървене, диабет, кръвно, старееща плацента, разкритие в 7 месец и нон стоп лежане я родих в 37 седмица. За съжаление на 20 дни оперираха малката от пилорна стеноза. Вродена аномалия на стомаха. Сега и двете се възстановяваме от 9 месечни мъки. Пия кафе навън, тя спи в количката. Всеки има своя тежък период. Надявам се за нас да свърши. Кураж и вярвайте в децата си! Те избират мама ❤️

Общи условия

Активация на акаунт