Лежащи мами - 44

• 35 676
  • 756
  •   1
Отговори
# 660
Момичета, 16+1 съм.
Миналата седмица ми правиха превантивен серклаж.
Измериха ми шийката ден преди серклажа - 2.8 см.
Искам да попитам според вас имам ли шанс. Док каза след серклажа да лежа 2 седмици ,за по нататък не зная....
Благодаря ви Hug

# 661
  • Варна
Как да няма шанс?!? Шийката ти е със супер размери! Само бъди спокойна! Изненадвам се даже, че са направили серклаж при такива шийка. Имаш ли предишни аборти, кюретажа или цервикална недостатъчност, преждевременно раждане?
Не на последно място, добре дошла в нашата тема! Тук всички успяваме, ще успееш и ти! Пиши за всичко, което те притеснява, все ще се намери някой да те успокои Simple Smile

# 662
С шийка 29 мм аз изкарах без серклаж и дори родих в 41 г.с. Успех и не се притеснявай. Само повече се пази

# 663
Момичета, 16+1 съм.
Миналата седмица ми правиха превантивен серклаж.
Измериха ми шийката ден преди серклажа - 2.8 см.
Искам да попитам според вас имам ли шанс. Док каза след серклажа да лежа 2 седмици ,за по нататък не зная....
Благодаря ви Hug
Аз съм с превантивен серклаж в 21 гс. шийката беше 29. Лежах две седмици след серклажа, а после не се спрях. Първите два месеца по-кротичко докато видях, че си седи на 29 и не мърда. Ходих дори на море два пъти, гледам да се разхождам, но не прекалявам. Д-р Христов ми е позволил всичките тези неща в последствие.
Вече съм в 36 гс. След 7 дни ще ми свалят серклажа и ще видим какво ще стане.
Та...шанс не само имаш, ами той е огромен. И на мен не ми се вярваше, че ще изкарам до тук. Само се молех да стигна 36-37 гс.

# 664
Лелее много благодаря за отговора.
Hug
Миналата година имам загуба в 26+6 дни ....
За съжаление бях в чужбина ,там не ми обръщаха внимание, не ми взимаха микробиология, само два ехографа за това време.
И се прибрах за да дойда на преглед , но беше късно. Падна ми тапата и ме приеха с пролабирал мехур и опасност от сепсис. Имала съм инфекция по тяхно изчисление от 3 месеца.
И точно заради този случай ми сложиха превантивно серклаж, но ден преди серклажа ми мериха шийката - 2.8 см и аз чета такива страшни неща и не знам как да се успокоя от снощи.
От напалото на бременноста си лежа на легло, не ходя на работа , не вдигам тежко - просто повръщах и ми се гадеше адски много. Плюс това два пъти ме хваща чревния вирус.
Накрая ми изписаха вомитосхил свещички и закрепих положението .
След серклажа ме прегледаха с коремен ехограф бебето си отговаря на седмицата, има си води, всичко изглежда наред но с тази шийка..... не спирам да я  мисля имам чувството че ще се скъси и край и пак ще си загубя бебенцето Cry

# 665
Няма да се скъси спокойно. Следвай инструкциите на лекаря. Пускай си обаче всеки месец микробиология, ако има как, никакъв секс, най- добре ако имаш вагинални хапчета, хубаво си измивай ръцете преди това, не използвай ежедневни превръзки. Абе всичко което може да донесе бактерии го извябгваш. Почивай повече и ще видиш как ще се озовеш в 36 и ти Grinning

# 666
А мога ли например да върша домакиска работа ? Секс не правим от както съм бременна....
Питах док още от самото начало и каза , че все пак при оргазъм матката има леки контракции. И ми е забранил всичко, което може да доведе до оргазъм.
Обаче имам приятелка на която нейния доктор и е казал, че оргазмите не вредят въпреки че и тя е със серклаж.
Но тя твърди че не прекалявала , 2-3 в месеца го правила... много различни мнения ....
Благодаря ,че ме укоражихте момичета !!!
Аз се събудих в 1 часа снощи и почнах да чета за тези шийки и днес цял ден и такава депресия ме беше обхванала Hug

# 667
  • Гърция
Nikoleta На мен ми е правен в 14г.с шийката беше 22мм сега вече сме в 28г.с Слава на бога всичко е добре само дето все имам бактерия в урината,но пием Антибиотик .Благодарение на серклажа мисля че достигнах до тук имах няколко несполочливи бременности. Иначе  си върша къщната работа нищо тежко не вдигам не повече от 1,5,но пък немога да се реша да правя разходки страх ме. И на мен ми е забранил докторът секса.

# 668
На мен преди серклажа ми откриха в микробиологията стафилокок ауреус.
Излекувахме го преди процедурата.
Урината ми беше чиста.
Вас боли ли ви кръста ? Мен до сега няколко пъти и сега мъничко но дали е от разширяване или от лежането,или от двете....но не знам, от 6 дни ми е серклажа и чат пат имам някакви усещания , ту в кръстчето, ту в коремчето като болка но не силна... според вас нормално ли е ?

# 669
  • София
На мен ми направиха серклаж в 19г.с. с шийка 11мм и пролабирал мехур. След това шийката беше 4см. и не съм се спряла. Вече съм 37г.с. Пази се, докато влезеш поне повечко в по безопасни седмици. Всичко ще е наред 😘

# 670
IntRiGa_GirL, това е  невероятно!
А до коя седмица беше на легло?

# 671
Момичета записвам се и аз да следя темата. В 14 г.с съм с близнаци, шийката ми беше 2,10 см миналата седмица и сега съм с 2 серклажа Етко и Макдоналд. Очаквах проблеми, но не и толкова рано. Всички ми повтарят да мисля по-ведро и да съм спокойна, но нещо хич не ми се получава Sad Утре съм на ЖК страх ме е и до там да отида. Дано по-скоро свикна със ситуацията

# 672
Здравей Hug
 не знаех че може по два да се слагат, а твоята шийка колко е била в началото?
Диагностицирана ли си с цервикална недостатъчност ?
Hug

# 673
Здравей Hug
 не знаех че може по два да се слагат, а твоята шийка колко е била в началото?
Диагностицирана ли си с цервикална недостатъчност ?
Hug
Здрасти Simple Smile в 9г.с шийката ми беше 4 см., в 13 г.с на ФМ я измериха 2.10см. и веднага ме приеха в болница. Имам 2 аборта в 14 и 21г.с и много интервенции, забременях ин витро. Шийката освен, че се скъсява е и тънка, мека ( каквото и да значи това), явно там ми е слабото място, но и имам много хистероскопии и може и там да е причината да не държи Thinking Може 2 серклажа, даже се чудиха и за 3ти май за пръстен ставаше въпрос. На теб какви лекарства ти изписаха след серклажа, имаш ли болки и бодежи някъде ?

# 674
Ами аз пия от самото начало но- шпа 3×1 , утрогестан вагинално 2×2 , витамини и биозин мама.
Преди серклажа ми откриха стафилокок ауреус и го лекувах с антибиотик , след серклажа пак ми биеха антибиотик 4 дни в болницата . И сега утрогестана ми е орално 3×2, но шпа 3×2 , биолектра 2×1 , и пробиотици. Вагинално след като ми спря кървенето- то беше 3 дни си слагам силвърджин вечер ×1 вагинално, за всеки случай да няма бактерии .
Това е което взимам. Имам леки пробождания, да. Болка в кръста , но вече от лежането май не мога да преценя от къде идва болката щото ме боли всяко мусколче, глезените, прасците , корема от време на време. Би ли ми казала нещо повече за твоите усещания след серклажа? И за този етко?

Общи условия

Активация на акаунт