Сватба, булките на 2019, тема 5

• 28 113
  • 756
  •   1
Отговори
# 675
При нас водещата ще каже. Или като се ходи по масите, или след речта на кума мисля че ще бъде.
Поръчахме халки, ще струват около 500лв. и чак не ми се вярва, че са толкова евтини. Раздадохме поканите, оправихме менюто и като цяло свършихме доста неща събота и неделя.
Наред е да измисля украсата и да купя нещата за нея, както и подаръци за гостите. Вие какви подаръци избрахте? Давайте идеи за нещо по-евтино.

# 676
Какво значи по-евтино, че всеки има различно разбиране, колко ти е бюджет на брой? Каква ти е темата или пък цвят? Като отвориш пинтерест и напишеш wedding favours излизат много неща. Имаш ли време за поръчка от али-то, кога е сватбата?

Аз не знам дали се похвалих, че поръчахме халки от Дуо, останах с много добро впечатление.
Другата събота пък съм на проба за роклята, но може и да отложа, защото още нямам обувки.. Помагайте, търся сандали с дебел ток(около 8-9см, не повече), май окончателно реших все пак да са бели, но пък не намирам! Тези, които не са нито ниски, нито високи пък са със супер тънка подметка при пръстите, което е равно на набити крака още след първото хорце. Прерових де що се сетих онлайн, но съм отворена на предложения! (fashiondays, asos, obuvki.bg, paollobotticeli, mango, zara,bershka съм прегледала, сещате ли се за друг онлайн магазин?)

# 677
Хибискус, punto?

Последна редакция: пн, 17 юни 2019, 09:59 от gertrudaa

# 678
И там гледах, няма.. иначе бюджет до 200лв. Който се сети за някой сайт, да пише,моля.

# 679
Хибискус, в Дуо правят ли по твой модел халки или имат готов каталог, от който избираш? И кога трябва да ви бъдат готови, защото и аз съм се насочила към тях

# 680
Правят всякак, ние поръчахме по наш модел, като бижутерът беше така добър да ни обърне супер много внимание и да ни обясни кое е най-подходящо. Бяхме харесали модел, който реално би бил супер неудобен за носене, защото са масивни(много издадени) халките, той ни обясни и ни даде примерни с тази дебелина (и се уверихме,че няма как да ги носим в ежедневието си), вместо да се зарадва, че ще набутаме повече пари за масивни халки и да си замълчи. Абе доволна съм, а ние имахме и злато, което като приспадна от грамажа на халките и изкупи останалото.. абе без пари ни излязоха Simple Smile
Можеш и да разгледаш изложените халки в ателието, не знам дали има каталог, защото ние отидохме с избран модел, но мисля, че имаха в сайта някакъв.

# 681
Хибискус, виж тези   https://m.deichmann.com/BG/bg/shop/home-jeni/damski-obuvk … positionInList=36. Аз бях с тях, бяха ми удобни и ги свалих чак в ресторанта, когато започнаха ритуалите и танците. Хубавото е че не са много високи и токът е много удобен. Дори на фотосесията бях с тях.
Simple Smile

# 682
Благодаря, в събота ще отида и ще пробвам, но май ще са такива, подобни видях и в паоло ботичели.
Забравих да кажа за халките, човекът каза, че вече работи в Август, а ние ходихме началото на месеца, та не се мотайте, нашите ще са готови до 15.08

# 683
Хибискус, виж тези   https://m.deichmann.com/BG/bg/shop/home-jeni/damski-obuvk … positionInList=36. Аз бях с тях, бяха ми удобни и ги свалих чак в ресторанта, когато започнаха ритуалите и танците. Хубавото е че не са много високи и токът е много удобен. Дори на фотосесията бях с тях.
Simple Smile

Аз си купих същите от Паоло Ботичели, само токът е малко по-висок. Стоях половин час в магазина и ми бяха супер удобни. Много съм доволна. Препоръчвам.

# 684

Не можах да се сдържа Simple Smile

# 685

Потрес Smile

Аз имам въпрос за децата, след каква възраст им слагате отделен стол и меню в ресторанта? Най-мъничките са в родителите, ясно. Мен основно столът ме притеснява. Ресторантът е малък, за комфортно около 70-80 гости, което значи по 35 госта от всяка страна, което за мен, с моята огромна рода е голям проблем. Както и да е, направих списък, докарах ги ок като бройка, всичко ок...и ми просветна, че не съм броила децата.. Бройката от моя страна е добре, но ако всеки от тези, които имат деца ги доведе, става трагично, няма места. Има една отделна зала, която се отваря, мислех да им обособя там кът, даже мислех да наемем аниматор. Но не знам първо дали е ок и второ, дали ще искат да стоят там, ще се хранят ли без родителите.Такива драми, обаче наистна ми е важно. Вие как процедирате, след каква възраст детето има отделен стол? При родителите ги слагате?

# 686
Захир, при нас децата бяха с отделно - детско меню, и с отделен стол при родителите. Както всички бяха потвърдили, дали ще дойдат или не с децата си изведнъж на сватбата имаше повече деца, отколкото бяхме дали като бройка, но хубавото беше че в салона успяха да реагират и за останалите дечица да има храна, за това имай го в предвид.

# 687
При нас най малкото дете ще е на 6-7 и ще си има стол, според мен без столче могат да минат само най-малките деца до към 2 годинки.
Иначе мисля, че би било доста неудобно ако си нямат място

# 688
Благодаря ви за отговорите.
Ние вече капарирахме ресторант "При орлите" в София, който е бил знае колко е малък, на 18 етаж е, няма площадка или зала за деца. Отделно, че е с чупки. Даже трябва да се поиграе доста с пространството, за да се разположат така масите и булчинската маса, че всички гости да имат видимост. Което, имайки деца, стоящи на отделни места ще направи нещата буквално невъзможно. Аз истински съм притеснена, защото пусна ли поканите, край. И след това, дори да призвъня да ги питам кой с деца, кой без, те може всички да са решили да ги водят и тогава ще трябва..не знам какво да правя..
Таргет на ресторанта са малки и средни сватби, каквато имаме идея да направим ние. Искаме макс 80 човека, даже по-скоро 70, обаче наистина не помислих за децата. Имаме 1-2 в бебешка възраст, всички други са си големи, т.е ще трябва стол.. Сестра ми на нейната сватба миналата година изрично помоли без деца. Нямате престава каква драма настана. Тя  смяташе, че ресторанта е неподходящ за малки деца, а и не искаше. Ах, колко сърдити имаше. А още колко дойдоха с децата, което просто побърка първите, които все пак не ги взеха. Аз затова се притеснявам толкова. Децата реално не ми пречат, нито ще ми натежи детското меню, но наистина няма място. Честно..не знам какво да правя..

# 689
  • Варна
Повечето ресторанти предвиждат детски столчета за много малките деца до 2-2,5 години. От там нататък трябва да имат стол на сватбата. При нас ще има няколко деца, най-малкото е на 1 годинка. За нея родителите и дори не искат и детски стол. Аз прозвъних всички майки и ги попитах как предпочитат, изговорихме и менюто им. Съветвам ви да поговорите с тях за менютата, защото много майки не дават на децата си определени храни (пържено например или разни подправки), всяка си има виждане за храненето и поЗволява или не позволява различни неща. За да няма сърдити и гладни ги попитах и където имаше нужда коригирахме менюто. При нас децата по първоначални сметки бяха 15 броя и дори мислех да наемам аниматорка, но впоследствие се оказа, че повечето няма да ги вземат и сега децата са 6. Аз питах всеки поотделно дали ще дойда на сватбата и с детето ли ще е. Не искам да има на поръчани менюта и накрая да останат, все пак детското меню е 35 лева...

Общи условия

Активация на акаунт