Сватба, булките на 2019, тема 5

• 28 095
  • 756
  •   1
Отговори
# 690
Ами сърдитите да си седят вкъщи, на сила никой не е доведен на вашия празник..
Според мен в поканата още трябваше да напишете "Обуйте си удобни обувки и оставете децата вкъщи, защото на нашия ден ви искаме на дансинга" или нещо от сорта. За мен претенциите нямат място, при положение, че капацитетът е 70-80 души, споменете го на гостите.

А тези, които са се направили на разсеяни и са си довели хлапетата на сватбата на сестра ти са били за бой, ама съвсем сериозно.

При нас децата са тинейджърска възраст вече 10+, като пак ще преговорим кои ще присъстват, но всички са си с меню за възрастен.
Едно е на 2г и изрично ми казаха да не и поръчвам отделно меню или стол, защото плануват да я държат за малко и после да я хвърлят на бабите.

# 691
Здравейте, момичета! Ще ме посъветвате ли какво да правя с булчинския букет от естествени цветя след сватбата?

# 692
Аз бих се обидила ако някой ми каже да не водя децата. Нали се кани цялото семейство, те да не са чужди?! Вече е друг въпрос, че с малки деца на сватба е самоубийство, но това трябва да си е решение на родителите.

# 693
Аз бих се обидила ако някой ми каже да не водя децата. Нали се кани цялото семейство, те да не са чужди?! Вече е друг въпрос, че с малки деца на сватба е самоубийство, но това трябва да си е решение на родителите.

Повечето хора, които познавам се обиждат, като вас. Но, ето, аз ви казвам съвсем отровено: ресторанта има места за комфортно настаняване около 70 макс 80 човека, пряко сили, като 80 е на ръба. Което значи по 35 човека гости на мен и 35 за годеникът ми. Аз съм броила основно на двойки, защото повечето са семейства. Но ако всеки си доведе детето, а повечето имат по 2, това значи, автоматично, че аз ще трябва да отрежа половината си списък.. А вече съм казала на хората.. (защото съм глупава, но това е друга тема).
Освен това, много често, както се случи и на сестра ми на сватбата, децата се гонят, събарят неща, пищят, лигавят се докато родителите си сватбарстват, което аз пък не намирам за ок. Не знам къде е златната среда, наистина, затова се обръщам тук към вас и мненията наистина са ми полезни.

# 694
На мен ми направи следното нещо впечатление: когато поканих приятели с деца и казах, че и децата са поканили, повечето се възмутиха, че каня и децата хаха и казаха, че със сигурност няма да ги вземат. Ако имат на кого да оставят децата, повечето родители не биха ги взели на сватба. Аз също не бих взела моето... при нас децата бяха малки, до към 4,5 години. Не знам как е с по-големи, дали е по-трудно да се оставят на баби и дядовци да ги гледат. Имахме гости, които дойдоха в България само за сватбата и разбира се си бяха с децата, но никое дете не ме е издразнило или пък е счупило нещо. Само веднъж агентката им се скара да не пипат свещите и булчинската маса и това беше, повече не припариха. Ходила съм на сватба, където имаше малко деца но не спираха да пипат роклята на булката ( често насърчавани от роднини...). Трудна е темата... аз също не бих казала не вземайте децата, мои познати го бяха написали мн възпитано на техните покани, но пак имаше деца Wink Според мен няма да е възможно да направиш сватба без никой да не си вземе децата...

Аз като раздавах поканите питах кой ще си взема децата. Според мен много хора ще кажат че ще дойдат без, та няма да имате такъв проблем с мястото Simple Smile

Последна редакция: вт, 18 юни 2019, 18:32 от AnMary

# 695
Ние сме с малка сватба 60 човека. Ресторантът малък. Но наистина решението с дете или без трябва да е на родителя според мен. Все едно да те поканят на сватба, ама без половинката. Имаме 2-3 бебета в колички, 1 детенце на 2, на което майка му каза, че няма нужда да вземаме меню и 4 по-големи деца със стол и детско меню. Хората нямат на кого да ги оставят. И ако не ги поканя с децата, не биха дошли изобщо.

# 696
Разбирам. Но аз имам 46 възрастни... И 17деца на възраст, нуждаеща се от отделен стол.. И не смятам, че повечето няма да ги водят, даже напротив.

# 697
 По въпроса за драмата с децата-били сме канени на доста мероприятия БЕЗ децата.Никога  пък не ми е дошло на ум да се обидя.При нас сега има поканени деца,защото дъщеря ми иска.Но са предвидени столове за всяко едно.как си представяте,дори и на 2 години да е дете,непрекъснато да е в скута на родител?В тези жеги,първо ще е още по-горещо на детето,второ ще е некомфортно  и за родителя,ще се намачкат дрехите,ще се изцапат.Освен това с такива малки дечица винаги има една допълнителна чанта багаж,под масата ли да я наврат?Относно храната и ние помолихме родителите да кажат какво може и какво не,пратихме менюто на ресторанта да изберат за децата.Има такива,които казаха без порция,и им вярвам,защото познавам децата.
    Дъщеря ми процедира по следния начин-на всяка покана на гърба,с тънкописец написахме имената на хората,за които се отнася .Иван и Петкана/Гошо,Тошка,Жорко,Ивчо например.Първите са ясно,че са без децата,вторите че са със.Наши близки са поканени само двамата родители,без дъщерите,които са на 28+ и имат гаджета.Но дъщеря ми не контактува с тях,нямат общ живот.На други наши близки е поканила дъщерята,+приятел,защото просто с нея са по-близки.Ние,родителите,сме си близки с техните родители.
     Стана дълго,нос две думи-уточняваш за колко човека важи поканата,че местата са точна бройка поради капацитета на ресторанта.Ако ти е неудобно,предвиждаш допълнителни столове и меню.

# 698
При нас децата са около 41-42,на около 100 възрастни 😁😁😁 като давахме покани не сме казвали нищо за децата и повечето ще ги водят. Нас ако ни поканят без деца, колкото и да са ни близки хората няма как да отидем, защото наистина няма кой да ги гледа(но това си е проблем на родителите) мисля, че ако и обясните ситуацията ще ви разберат 🙂

# 699
Остава за момата, която го хване. Или поне така съм виждала и е мн хубаво, предаваш букета на следващата.
Здравейте, момичета! Ще ме посъветвате ли какво да правя с булчинския букет от естествени цветя след сватбата?

# 700
Нали е малък капацитета, пак казвам, като се разсърди някой, ще освободи място за друг, който му е по-важно събитието, а не дали отрочетата са канени. Когато няма на кой да оставят децата е друга бира, но това е положението, когато правиш деца с ясно съзнание, че няма на кой да ги оставиш и за един ден, то не  смятам, че е логично да се цупиш, че не ги канят навсякъде с теб и не успяваш да огрееш навсякъде.
Ама това из моите размисли де..
Според мен щом ей толкова можете да поканите- 70-80 души, кажи го на гостите, че просто няма как да се съберат и децата, пък който не подходи с разбиране.. е негов проблем.

# 701
Аз също не бих се обидила, още повече ,че това е в повечето случаи вечерна сватба , силна музика и на повечето места се пуши и има приличен брой попрекалили с алкохола. Не е най-добрата среда за дечурлига. Ние ще имаме около 5-6 дечица всички с отделни столове /детски или за възрастен и ще имат една масичка навън или в някой "ъгъл" със занимавки и аниматор или детегледачка. Но си е разход и това. А нашата дъщеря ще е на годинка и не знам как ще я занимаваме и след 21:30 кой ще напусне купона с нея...
Все пак обаче ако нямам на кого да си оставя детето ще ми е неприятно и тъжно, но това както вече написахте си е проблем на родителя.

# 702
За подаръци около 1лв. да е бройката. Сватбата ще е в розово и ще е на 17 август. Мислех да видя за свещи в джъмбо и с етикети и панделки да ги направя.
 Ние ще имаме около 10-15 деца. Ще имат стол до родителите, но се чудя какво меню да им направим, защото едва ли ще изядат салата, предястие, основно и десерт.

# 703
Проблемът при вас не са децата а това, че сте резервирали малък ресторант. Нямате друг избор освен да им го кажете директно - че сте сметнали само възрастните и сте забравили децата. Който иска ще повярва и който може ще се съобрази... рискът да дойдат много деца си остава каквото и да кажете. Но дори и да е тясно важно е настроението Simple Smile пожелавам ви успех!

# 704
Проблемът при вас не са децата а това, че сте резервирали малък ресторант. Нямате друг избор освен да им го кажете директно - че сте сметнали само възрастните и сте забравили децата. Който иска ще повярва и който може ще се съобрази... рискът да дойдат много деца си остава каквото и да кажете. Но дори и да е тясно важно е настроението Simple Smile пожелавам ви успех!

Aбсолютно, така е!
Но ние искаме малка сватба, обаче..така или иначе, доста неща променихме в името на това да се съберем, да е весело, да стане хубав празник. Дано да се получи. За децата единствено ми остава като прозвънявам да питам и .. не знам.. нямам полезен  ход, познавам гостите. По-скоро ще са в графата на обидените. Здраве да е.

Поръчах поканите, много са семпли и красиви, според мен разбира се. Като станат, ще ви покажа. Засега много ми харесва вариант за украса само със зеленина, например евкалипт и може би нежни, бели цветя, много свещи. Затова и поканите са бели, само с 2 като халки, преплитащи се и зеленина.

Искам подобно нещо, но по-семпло:

Общи условия

Активация на акаунт