След ден, два, три- ЮЛСКОТО си бебе ще гушкаш ти!

• 16 411
  • 304
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
Честото и от мен на всички новородили мами.Много да ви слушкат бебоците и само да ви радват.
А ние днес ставаме на 17 дена Hug

# 106
 Честито на мама Didkapan! Да е жива и здрава малката Белослава! party006

# 107
Честито на всички нови мамчета от юлската ни темичка   bouquet!
Влизам набързо, докато нашият юнак дремва, че после като се събуди и като отвори една лакома уста, не мога да му насмогна да го нахраня. Суква с апетит 10-тина минутки и пак заспива. И така спасяваме положението за около 2 часа. После цикъла се повтаря Joy
Обещах да ви разкажа как стана при мен
Аз на 1-ви бях на преглед при моя доктор, защото той си беше на смяна и искаше да види дали ще очакваме скоро раждането. Каза, че съм била с 2 см разкритие и ме пита ако искам да ме включи на системка и да родя тогава, ама аз му отказах. Исках нещата да станат по-естествено. И така докато се прибера у нас ми изтекоха водите, че се наложи пак да се връщаме в болницата  newsm68
Системката вече нямаше как да ми се размине и след 2,5часа се роди нашият нов наследник  newsm32 . Оправно бебе от малко - такова желание имаше да излиза, а после веднага като го сложих на гърдата засука яко. С баткото видях голям зор в това отношение. breastfeeding
Нашият бати много се вълнуваше за бебето още преди раждането. Все разправяше как щял да го завива нощем, да го храни и успокоява когато плаче. Баше проучил основно въпроса за раждането - знаеше от къде са и от къде излизат бебетата.  preggo. А сега не се отделя от Вики. Участва актино в кърменето, преспиването, повиването и т. н. Абе изобщо вре се навсякъде и ми пречи повече, отколкото да помага, ама така е - да ми е жив и здрав Laughing!

Успех на всички, на които това щастие предстои.

# 108
Пускам ви това. Цитат е на Деси, мамата от ЮАР, която повечето познавате като автор на Маймунската тема. Пускам го, за да се успокоите относно първоначалното хранене на бебето, което ще изглежда хаотично и сякаш бебето не се наяжда. НЕ Е ТАКА и цитатът по-долу го показва Grinning

На един месец "средното" кърменото бебе има средно около 20 хранения през деня и 4-5 нощем.

Раздели тогава милилилитрите които даваш - около 700мл дневно на 20 хранения - прави 35 милилитра - това е количество мляко което може да се произведе спокойно докато бебето суче в продължение на 5 минутки само. Затова изхвърли като за начало всичките шишета и сухи млека.
Слагаш детето на гърдата докато се откаже, после на другата докато се откаже, после пак на първата и така т.н.

След 1 час, най много 1 час и половина повтаряш храненето редувайки гърдите. През нощта продължаваш в същия дух, може да си позволиш да поспиш само между 23 и 4 сутринта. След 4 е много важно да храниш отнове бебето на всеки 1 час отново/тогава се произвежда проклатина/
Намери някой да се грижи за вас 2 дена, вземи си бебето в леглото и само кърми. След 2 дена ще имаш млякото от което бебето ти се нуждае и можеш да разредиш храненията постепенно - на интервалите на които бебето ще се разплаква
Или ако няма кой да се грижи за вас просто моли таткото да се грижи сам за себе си 2 дена,  да ти сготвя нещо вечер за през деня, зарежи домакинската работа и  се отдай на кърмене.
Добре е и като кърмиш да го правиш гола до кръста и бебето само по памперс- това стимулира образуването на мляко.

Трябва ти само малко вяра в собственото ти тяло, че може да се справи Smile Няма начин да ен се получи ако следваш тази схема.

# 109
Честити бебчета на мама Varvara, на мама Sugar lady и на мама Didkapan! Много здраве, късмет и безгрижно детство. Майчета възстановявайте се бързо, че ви очакваме с голямо нетърпение.

Ама че сме бързи май наистина заваляха малките съкровища.

# 110
Честита бебка на Дидкапан,да е жива и здрава малката кукла!
Асинка,   bouquet благодаря за инфото.Четох темата на Деси,но това съм го пропуснала,или не съм му обърнала внимание.И веднага имам въпрос,само 2 дни ли ще е така интензивно кърменето,или...  newsm78 ,или докато се регулира кърмата,и бебо започне да се засища за по-дълго???Ох,много сложно ми се вижда това нещо-кърменето  Rolling Eyes

# 111
Днес явно е много хубав ден!!! По принцип числото седем има мноооого голямо значение (четох някъде). толкова много бебета,   ylinfant .  Аз до сега бях на разходка, та сега малко ме наболява коремче smile3517  и нещо ми е кофти. Знаете ли? Може да ви прозвучи смешно, но аз всяка вечер като  си легна и си мисля, че ще е "ТАЗИ ВЕЧЕР", преглеждам си багажа за болницата, лягам smile3524.......така до сутринта......тогава започвам да се ослушвам за болки....хм,сигурно всички сме така. Това чакане ме измъчва, а и след днешния ден...колко мами имаме, направо супер newsm74.
ЧЕСТИТО НА ТЕЗИ НА КОИТО НЕ СЪМ ЧЕСТИТИЛА, наистина много се радвам, много е хубаво sling sling sling supermama .

# 112
Попова, това е само пост на Деси от друга тема, в която една притеснена млада мама пита как да върне бебето на гърда и как да се справи с лактацията. По принцип може и повече да продължи това състояние, но рядко е повече от 7 дни.
Само си представи, че стомахчето на бебето е колкото лешник, е как да му излееш 120 мл Wink Ще хапва по малко, ще се засища и скоро пак ще е гладничко, но нещата се оправят с времето.
При нас със Сияна стана изведнъж. Просто докато сучеше по едни час, започна да суче 10 минути - направо не можех да повярвам Grinning
И часовете ги броите от началото на кърменето, а не от края му. Т.е. започвате в 7 часа, бебето яде един час до 8 и се буди в 9.30 - това не е час и половина пауза, а два часа и половина!!! Бройте от началото на кърменето Wink защото мъничетата си прекарват поне половината време на гърдата, ако не и повече, в сън Simple Smile
И не е сложно кърменето - най-простото и естествено нещо е, ако забравите часовниците и домакинската работа. Ако подхождате към себе си и детето все едно живеет в пещера, тогава ще ви е най-лесно. Не се опитвайте да му направите вие подходящ за вас режим. То ще си направи свой и вие ще се съобразявате. Ако свикнете с тази мисъл преди да се роди бебето ще ви е много по-лесно, когато то дойде Hug

# 113
Честита принцеса Дамяна на мама Захарна лейди и принцеса Белослава на мама Дидка! Да им донесат всичкото щастие на земята!

Момичета, много ви благодаря за подкрепата!  Hug  След вчерашния хепи дей съм спала непробудно 8 (О-С-Е-М  Shocked) часа от 00.00 до към 8.00 и се чувствам супер отпочинала днес. Дори до ве-цето не съм ставала да ходя.  Thinking

Венка, Ели, радвам се, че и при вас всичко се е наредило. Не съм се залъгвала, че съм единствената, но ми е тъпо, че в такъв приказен момент от живота ни някой ни прави луди. Ели, ти последно секцио или нормално реши, че нещо му изпуснах края и не помня какво си писала назад.  Embarassed

Деси, имам приятелка от Шумен, която роди преди две години, но във Варна. Тя е с крив таз и гръбначни проблеми в резултат на тежка автомобилна катастрофа, но въпреки това в Шумен й отказаха секцио и бая я помотаха и накрая се стигна до спешна операция във Варна - без уговорки, без нищо, нямаше време, щото бебе Тея се роди 3 седмици по-рано от термина и не я очакваха още. Но всичко мина много добре и сега си се радват на малкото маймунче. Тъй че ей така от опосредствени впечатления те съветвам да отидеш във Варна - по-голям град, повече и по-ерудирани лекари, повече болници => повече избор и по-голям шанс за добро попадение на екип и услуги. Колкото до начина на родоразрешение, аз съм твърдо ЗА естественото раждане, ако нямаш мед. показания за секцио. При съвременните аналгезии да се подлагаш на коремна операция, за да избегнеш родилните болки е нелепо. Дори имам съвсем пресни впечатления от състоянието на майката след секцио и след норм. раждане и второто определено води по точки. Когато се чух със Синеоче в деня на раждането й, беше такава свежарка, да я схрускаш... Heart Eyes А когато се чух с Макси след секциото... беше толкова изморена и сподели, че си я боли.  Sad Вчера пак ми каза, че боли и т.н. (въпреки че беше ужасно щастлива след първото си успешно кърмене с коластра.  Heart Eyes) Изводът: ако можеш раждай нормално и се радвай на първите дни от живота на бебето си, вместо да се чудиш как да се мръднеш, как да се раздвижиш и т.н.  Peace

Наде, ти си почти с моя термин, а бебчо ви е толкова порастнал.  Rolling Eyes Браво! Големи бебета се гледали по-лесно, гласят форумските легенди. Wink Спирай магнезия и си го раждай тогава, няма какво да чакаш и да лежиш в тия хубави слънчеви дни. Само си назначи заместник, че много бързо изчерпваме темите. Бих се предложила, щото нали последна май ще раждам, ама съм такъв лаик в тия работи и тия чудеса с яйцата, памперсите, цветята, пеперудките и т.н. ми се струват непосилно изпитание.  hahaha А нашият тати няма да има време да ми обяснява и помага, че да се захвана...ама в краен случай... Embarassed

Целувки на всички и днес по-полечка, че докторите не обичат да работят през уикенда, по-добре да се чака понеделник! Mr. Green

# 114
Честита бебка на Sugar lady!!!

Честита беба на Didkapan!!!

Да са ви живи и здрави бебенцата и много да ви радват!

Мале Наде не ти блазя как успяваш и темата да оправяш и бебетата да вписваш,те сега валят като порой!Нека де,но да му мисли който трябва да ги следи! #Crazy Thinking
Аз лично взех да се обърквам!

Хайде кой ли е наред днес? newsm78Няма да оставяме празен ден нали?

Ивелина решихме да не е секцио при положение че нямам показания за такова,защо да ме режат!Ще е нормално с епидурална!Засега съм много спокойна и уверена че всичко ще мине добре,дано!После ще разказвам!Пък и ако успея преди да тръгна ще викам тук,та ще се чуе де! Joy

# 115
Честито бебе Белослава на мама didikapan и таткото! Да е здрава и красива!

Ели, трудно е, но е удоволствие!  Hug Такива хубави новини се четат с кеф.  Heart Eyes

Иве, щв се справиш, не е трудно. Аз си мислех за теб даже вчера след като писа. По- късно ще ти пиша email с малко пояснения!  Sunglasses

# 116
  • Варна
много интересно пак няма никой newsm78къде сте бе хора?
Didi81 хайде чакаме новини.И на всички мами които са се запътили днес да раждат желая успех

# 117
Я да видим днес колко бебчета ще се появят за радост на всички!
Да ви питам вие по колко броя и какви дрешки взехте за мъничетата в тая жега?Аз искам бодита, а не камизолки...надолу трябва ританки да взема, а за през нощта да взема ли гащеризончета?Притеснявам се да не му е много горещо на бебо  newsm78

# 118
  • Варна
Narina,от познати мами знам че камизолките въобще не са удобни.аз съм взела бодита с къс и с дълъг ръкав и две пижамки които са в две части ританки и блузка.блузките са с дълъг ръкав ,но са от много приятен тънък папук/ако мога така да се изразя/и смятам че ще вършат работа в жегите.а пък ако после притрябва нещо може лесно да се вземе  bouquet
а като броика имам 5 броя бодита с къс ръкав,4 с дълъг,4 за излизане/не че другите не стават/и две пижамки

# 119
Здравейте мили момичета, днес искам да ви почерпя виртуално, че нашия тати има рожден ден. newsm59  party023 beer3 Wine Glass . Да ми е жив и здрав и скоро дано го зарадвам с подаръче   ylinfant Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт