След ден, два, три- ЮЛСКОТО си бебе ще гушкаш ти!

• 16 625
  • 304
  •   1
Отговори
# 150
  • Варна
Kriss77 welcomeв нашите редици.Желаем ти успех   bouquetНе се тревожи всичко ще е наред.Чакаме скоро новини от теб
Толкова мами ги няма,а от никоя ни вест ни кост! newsm78
Чак взех да се притеснявам Thinking

# 151
Здравейте днес и от мен.Да си призная, цял ден мързелувам-нямам силички вече за нищо, а и тук вали Wear Umbrella . Много сладко бебче е Мария, а и именцето и е чудесно  Hands Thumbsup. Честито на майчето на Мария. Kriss77, кураж , миличка- всичко ще е наред.
 Утре съм на ЖК , та ще видим дали имам разкритие и изобщо как вървят нещата с малкия малчуган вътре в мен. А аз си имам болки, всеки ден,но са подготвящи  контракции  както ми каза док. Толкова му е хубаво вътре на бебко, че няма намерение да излиза.
А между другото искам да ви попитам нещо. Знаете ли приблизително колко расте на тоя етап- в деветия месец бебето -на седмица.Четох че наддава по 500гр. Възможно ли е? smile3556

# 152
Здравейте мами  55
И аз днес цял ден съм се отдала на мързелуване.Дори ме мързеше и да пиша тук,но реших да се разпиша,за да знаете,че още не съм се запътила към родилното.
Крис 77,добре дошла при нас  welcome Не се притеснявай,всичко ще мине както трябва,ние сме с теб и ти стискаме палци!
Slyncho,честито,да ти е жива и здрава малката кукла.Пу-пу,много сте сладкии.
Жоржи,и аз вече нямам търпение да си видя малкото човече,но то няма никакво намерение да излиза скоро.
Е това е от мен.
Лека и спокойна вечер на всички,а на мамите,който са се запътили да раждат-УСПЕХ  newsm10

# 153
Здравейте мами!

Първо БЛАГОДАРЯ на всички за поздравленията Simple Smile
И пожелавам на всички да гушкат своите сладки бебчета скоро!

Второ ЧЕСТИТО на всички вече обебили се мами!

Ние да се отчетем вече сме на 6 дни и двете сме много добре !
Папкаме , нанкаме на ръчички и така всичко е толкова хубаво Simple Smile
Раждането беше дълго и мъчително , но всичко мина успешно и се разминах само с един вътрешен шев!
Това е за сега от нас скоро ще се включа за по вече !
Лек ден !

# 154
Ами да попиша и аз малко.Цял ден съм си била у нас,но колкото мога помагах да майка си,да ми изчисти FlutterАз май най-вече командорих,чак ми стана жал за маминка,ама какво да направя,като знам аз как си чистя... NaughtyКато последно остана да ми изсъхне прането.Иначе изгладих няколко нещица и умряххх от жега,а и краката ме заболяха да стоя права.
Иначе бебка е добре,мърда си и хич не й се излиза май Rolling EyesАма аз си имам доста време още.Дали някоя мама ще се похвали още днес?
Крис 77,добре дошла и от мен,стискам палци утре всичко да мине добре.
Венка,не знам за какво време си мислиш,че бебче наддава по 500 гр.,аз четох в една книга,че на ден качва 30,40 грама,ама дали е вярно?! newsm78

# 155
Доколкото аз имам информация бебчо наддава в 9 месец между 300 и 500гр. на седмица.  Така, че мами сега расте много и колкото повече е в на мама корема толкова по големи и силни бебчета ще си имаме Simple Smile, но въпреки това нямам търпение вече да си го гушна.  newsm30
Всяка вечер заспивам с мисълта, че тази ще е заветната нощ и на сутринта съм разочарована.  Sad

# 156
  • на правилното място, в точното време
  Здравейте. Добре дошла на мама  Крис 77. Не се тревожи, термина е ориентировъчна дата и не е притеснително,ако не родиш до термин. бебето си има дата и време, не го мисли.
  Честито бебе Мария на мам Слънчо! Много радост и слънчеви дни с бебка!!!
  Едно майче беше питало колко кг сме свалили след раждането, аз съм почти на 0- в смисъл почти всички 10 които бях плюс, ги свалих. Четох някъде, вече не помня къде, че кърменето изисква доста енергия и това може би също е от значение, така че още един плюс да кърмите - по-лесно ще се свалят кг. Rolling Eyes
  Къде се загубиха майчетата, и родилите и неродилите. Айде неродилите може и да раждат, ами другите. Айде мами, разписвайте се. Казвайте как растете, как се храните и други подробности.
  От нас много  Hug Hug

# 157
Здравейте мамета!
Нас вече ни изписаха и сме си в къщи.Голям страх си е,но няма как.Така,че искрено завиждам на ммаите,които вече са раждали и имат опит.
По случайност,без да сме се виждали преди Талия роди час преди мен и бяхме в една стая.Добре,че и на двете са ни първи бебета и си давахме взаимно кураж.
Късмет на необебелите се мами!

Последна редакция: пн, 10 юли 2006, 20:39 от Tizija

# 158
Значи наистина наддава по около 500 грама на седмица вътре в мама-лелеее струва ми се доста. Laughing.  Иначе така както гледам всички неродили маминки сме доста мързеливки напоследък.Силичките ми се изчерпват мнооого бъро., а толкова много неща искам да свърша. даниелка, и аз всяка вечер заспивам със същата мисъл Rolling Eyes. Хайде RAVIA е права, къде са останалите Thinkingразказвайте майчета, как се чувствате, къде срещате трудности,....споделете радостта си с нас.....аз поне съм изплащена......от неизвестното....уууууф!!! Whistling

# 159
  • Варна
Добре дошла мамо Tizija  bouquetВече 1+1.желая ти много щастливи мигове с твоята рожба Hug
Моля те,разкажи ни повече за раждането ти!на мен също ми предстои раждане във Варна и ми е интересно да разбера подробности.за Болницата и др.
Благодаря ти предварително  bouquet

# 160
Честити рожби на Дрийми и Слънчо!!! Да ви растат прекрасни и щастливи и много гордост да ви носят!!!
Крис, добре дошла при нас - желая ти бързо и безпроблемно раждане и най-голяма радост след това!
Ети, защо бе, душата, се мъчиш на 10-ти ден да премахваш нощното хранене #Crazy Не е ли прекалено рано за това? Я не слушай бабини деветини, то детето си знае от какво има нужда!
Венка, ето една примерна таблица за растежа http://www.babycenter.com/general/fetaldevelopment/pregnancy/1290794.html?

Ние сме си още 2 в 1 и е все така. И аз вече нямам търпение... Но, бебо си знае под коя звезда иска да се роди!
Целувки на всички!

# 161
Ети, относно храненето през ноща твърдо съм против него особено ако си на адаптирано мляко. При баткото по4ти нямах хранене само в  редки слу4аи примерно 1 път на седмица храних го в 23:30-24 и до към 6-7ч  се спи ако се събуди давах води4ка. Надявам се сега пак да успея да наложа същия реим между другото това е режима от родилно.Корем4ето на бебо има нужда от по4ивка за да може да обработи храната.
Ина4е аз все още съм с хап4ета за задържане и то доста силни дози, но доки каза да изтрая до 10 -ти, така 4е утре ще видим какво ще каже кога ще ме режи.
лека ве4ер на вси4ки

П.С. на вси4ки който са ве4е с беб4ета да са им живи и здрави    bouquet

# 162
Бъни, всъщност ако детето е на кърма, пък и дори и на адаптирано да е няма такова нещо като "почивка" на стомаха. Бебешкото стомахче е малко и не може да поема количества, които биха го заситили за 8-12 часа. Особено важно е да се храни нощем ако бебето се буди ако е на кърма тогава най-добре се стимулира лактацията. Ако е на АМ то значи е гладно. Водата може доста да навреди на бебето. Изобщо всичко си е до дете. Сияна още се буди по 2-3 пъти на нощ да суче. Още повече, че сега никнат зъбки и гърдата е и за успокоение - все пак директно слиза окситоцин, който знаем си е естествена упойка.
Та просто си имала дете, което не е било гладно нощем. Гладно бебе не може да се залъже с вода, ако ще Господ да слезе да му я дава. Пък е добре да знаете, че до две годишна възраст нервната система на децата е незряла и сънят им е много... да кажем "вариращо" понятие Wink Трупат много емоции и ако в различните стадии на съня им въздействат външни фактори много вероятно е да се будят често нощем. Съветвам мамите, които ще кърмят да се научат да го правят легнали, постепенно ще свикнат да спят с бебето и нощното хранене няма да им краде от съня.

# 163
  • на правилното място, в точното време
   Влизам да кажа само, ако някоя иска кошница за кола, в един момет се оказах с две предложения. Ако някоя проявява интерес, да ми пише на лични.  Абе, Асе по повод на кърменето и на мен ми се ще да пропускаме едното в 2.30-3, ама дано стане. Що не вземе това дете да си хапне едно хубаво към 11 часа и до 5 да поспи по хубаво.Един здрав сън на никой не е излишен   smile3524 smile3524

# 164
Равиа, ми то не мисли така детето. А и бъди сигурна, че щом откарва 2-3 часа сън на крехката си възраст е хапнало не здраво, ами направо е преяло. По принцип бебетата, които спят през нощта стабилно, започват да го правят след като навършат поне месец. Но към петия-шестия започват да се будат, когато стартират зъбните неволи... Така че какво да ви кажа... няма вече сън за нас Wink Сега е добре, поне са ви до гъза и се будят да папат, а след 15 години... мислите ли тогава какво ще ви е - събуждате се, а бандитът още го няма..., а майките на момичета Confused Laughing Това си е то - родителски неволи... няма по-хубаво нещо от тях.
Имаше една много сантиментална тема в кърмаческия, в която много от момичетта споделяха, че нощното кърмене е точно това време, което е само за тях с бебето. Таткото спи, всичко е притихнало и в тишината се чуват само леките примляскващи звуци на едно доволно, хранещо се мъниче... и вие го гушкате... поемате топлината, аромата му... и целият свят е една магия Heart Eyes
Хайде сега скачайте от нетърпение да храните нощем и да усетите всичко това Hug

Общи условия

Активация на акаунт