След ден, два, три- ЮЛСКОТО си бебе ще гушкаш ти!

• 16 637
  • 304
  •   2
Отговори
# 165
  • София
Хей, направо страхотно. толкова много бебета Simple Smile
Да са ви живи и здрави на всички и много да ви радват.
Аз не съм влизала от месец, че имах проблем с нета, с кабелите  и днес като влязох направо ми се насълзиха очите от радост - толкова много бебчета и щастливи мами.
А аз си мисля че има още време Simple Smile Пък то май не остана, въпреки че съм за края на юли.
Последните дни ми е едно отпусната, мързеливо - само спя и ям.
По отношение на нощното хранене мисля, че основно си зависи от детето - моя син се е будил само 2 нощи след като се прибрахме вкъщи / на 10тия ден/ - първата нощ в 12 и го накърмих, втората към 4 ч. сутринта и по съвет му дадох само водичка и от тогава си спеше по цяла нощ. Но мисля, че в повечето случай поне 1-2 месеца се будят за хранене през нощта. Все пак е хубаво след 2-3 месец да се опитате да го отучите от нощното хранене, защото след това може да отиде и до 3 години.
И все пак всичко си зависи от детето - рецепти няма.
Аз сега съм се настроила за безсънни нощи. Като гледам как бременноста ми беше коренно различна от предишната - мога да си представя какво ме чака като се роди Simple Smile

# 166
Значи наистина наддава по около 500 грама на седмица вътре в мама-лелеее струва ми се доста. Laughing
...не - бебето в последния месец наддава по 30-40 гр на ден тоест по 200-280 гр на месец..( така ми каза моята Лекарка )
 Искам да честитя на всички родили мами да са живи и здрави бебоците им и много да ги радват !!   Two Hearts
ох...и аз днес цял ден мързелувах..краката ми са много подути , пръстите на двете ръце ми се схващат и изтръпват...и от скоро все ми е сънливо...... Cry

# 167
здравейте,на мене днес ми е термина ,а все още нямам никакви болки,нито изтичане на вода,нищо.само дето от 3 дни ми пада запушалката,кажете някое трикче,за да реши бечо да ни се покаже. пробвахме със секс,пробвах и топла вана и дългите разходки и нищо.много ме е страх от предизвикване на раждането.колко време след термина изчакват сама да започне родовата дейност.

# 168
Пробвай с миене на прозорци. Навеждането и разтягането много помагат. Пък и нали знаеш то си е Божа работа. Можеш да си купиш и ананас или сок от ананас...имаше цели теми за това в Майките. Влез и потърси Wink

# 169
бебето в последния месец наддава по 30-40 гр на ден тоест по 200-280 гр на седмица

Така пише по книгите!

Ха, сега здрасти и от мен и честита нова седмица, да ни дари с много нови бебе-рони! Добре дошли на новозавърналите се мами, на придошлите бивши юнски мами и на новите бебоци!   bouquet
Честитките са общи, щото вече ми е трудно да следя кой, кога, какво... hahaha Малииии, ако Надето верно заражда и ме остави тук да я замествам, доколкото успея, голямо писане на записки ще падне, да не изпусна някоя мама, някое бебе, някое събитие... newsm78 Само аз ли съм така разсеяна от бременността или има и други хухавелки като мен?! Crazy

Много ми стана интересна дискусията около кърменето, нощното хранене, водата и т.н. Тъй като още в шести-седми месец изтръшках библиотеката на кърмаческия, вече съм си формирала мнение и стратегия кое как да става и признавам съм зарибена от максимално естествения подход, който споделя и Асето. Просто всяко нещо го обмислям на фона на това, че сме просто бозайници, при това не единствените в природата и търся аналогии. Щото само при нас сред бозайниците разумът е притъпил инстинктите, пък те са важни, щом става въпрос за отглеждане на здраво дете. Та... не приемам идеята за водата по никакъв начин. Кой друг бозайник ползва шише с биберон да дава вода. Всички дават гърда, а в съдържимото, сиреч кърмата, Господ се е погрижил да има достатъчно вода да задоволи мъниците. И както аз ставам по 10 пъти вечер да пия вода (е, аз съм изключение, но все пак), така и не мога да очаквам от детето си да спи непробудно цяла нощ и да не иска нищо от мама. А отгоре на всичко и храносмилателната му система не е докрай развита и е нормално не само да ожаднява, милото, ми и да огладнява. При лесната усвояемост на кърмата пък не виждам причина да давам "почивки" на стомаха му. Животните спят до децата си и с децата си, които си сучат, когато им е кеф и това е нормалното, естественото. Нямам причини да мисля, че при човека е особено различно.

Друг е въпросът как ще отстоя убежденията си и ще се справя с кърменето и правилната му организация. Още повече че майка ми, която ще идва да помага първия месец (по идея на мъжа ми, с която се чудя как се съгласих #Cussing out), е ужаааасна, вярвайте ми, свикнала е да командери и е от типа хора, които са убедени, че всичко знаят, всичко могат и всички трябва да ги слушат и да им се доверяват безпрекословно. Вчера по телефона точно затова се скарахме жестоко, още съм афектирана и не мога да спра да мисля за това. Развиваше ми теориите за майките с много гъста кърма, как да си приготвя водичка за родилното, че там можело да не му давали на детето (сякаш искам да му дават Close) и т.н, и т.н. Аз й обяснявам, че ще си гледам беба, както преценя и че ако успея ще я караме само на кърма до шести месец с някои доводи защо така съм решила, тя нейното си бае... да не говорим, че ми каза, че съм била "дървен философ", щото не приемам вижданията й и си отстоявам моето. Кой е философът само се чудя - аз или тя??? #Crazy Водички, сокчета, шишета, биберони, сол във водата, бабини деветини... Бясна съм. Мисля при следващия разговор мило да я уведомя, че ако така ще го караме, не е добре дошла нито тя, нито помощта й. Все ще си изкъпя някак детето (пък било ми то за първи път) и все ще го изхраня и изгледам и без нейната компетентна намеса. Асе, кажи ми, успокой ме, че мога да разчитам на теб (най-вече за уроци по къпане и за кърменето). Просто вече не виждам на кой друг. Докъде го докарах да търся помощ в Интернет, щото майка ми е нетърпима!!! Close

Както и да е, оплаках се, не че ми олекна, ама... ще го мисля, като се роди бебка. Дано да има сериозни сукателни рефлекси и безупречни бебеинстинкти и да ми е помощничка в борбата за правилното й отглеждане. Praynig И дано аз имам сили и търпение да не се връзвам на бабите край мен и прооосто да не ги чувам и забелязвам. Хубавото е, че зарибих татито с разни статии за кърмене и той ще е до мен, когато е най-трудно. Дано и Господ е с мен... например в лицето на Асинка (стига да не е нахално). Wink

Уффф, тъкмо си мислех, че тая седмица я започнах с едно добро дело и ще ми е на късмет, а то, от снощи не мога да си намеря място заради тая моята майка.... Crossing Arms

Пожелавам си да стана различна от нея, много различна, както и на всички вас - пожелавам ви перфектно майчинство! Цунки по тумбаците или по дупенките на вече появилите се беби! Hug

П.П. Понеже пиша по 2 часа видях, че е писала tydy.
Цитат
колко време след термина изчакват сама да започне родовата дейност

Във всяка болница подходът е различен, дори всеки лекар има различно виждане, но в Шейново примерно политиката е да влезеш за предизвикване една седмица след термин, но впоследствие решават дали да предизвикват наистина. Моята кръщелница е преносена три седмици, от които две майка й лежа в Шейново, но не предприеха мерки за предизвикване, само я наблюдаваха и си роди съвсем естествено - без ситеми и т.н. Но имаше чисти околополодни, плацентата можеше още да изкара и т.н. Преценяват се множество фактори. Стискаме ти палци скоро да се гушнете с бебса и после да разказваш, че май новите мами не са много словоохотливи или пък са мнооого заети да са щастливи и не искат да споделят с нас таз радост. Егоистки! Crossing Arms
 Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 170
Здравейте мили ЮЛСКИ мами newsm03 имам да ви споделя една страхотна новина! Вече станах вуйна, имам племенник: Kriss77 роди в 7.55 часа на 10.07 в окръжна болница Варна момченце наречено Павел 3.500кг и 53см.smile3525 smile3525 smile3525 Малко е преносен и е на кислородна маска, но мисля, че всичко ще е наред и ще се радваме на едно здраво и хубаво малко момченце.lovekiss

На всички престоящи мами желая леко и безпроблемно раждане и да се радвате на здрави и жизнени бебоци smile3503, а на родилите вече, да си гушкат малките съкровища и много целувки от мен.  love001

# 171
Не е нахално Hug На разположение съм Hug
Само да ти кажа, че аз майка ми я зарибявах още от 5-тия месец на бременността си Wink И я карах да чете или й четях на глас. И тя ме подкрепи за всичко, с изключение на водата. Но после като видя ка самото дете отказа вода и с това се съгласи Mr. Green
Иначе да ти кажа и аз се учих от дворната котка. Тя роди два месеца преди мен и като гледах как се грижи за децата си предприех същата стратегия. Когато животните станат майки се отдават изцяло. Само ние държим да запазим личното си пространство и да накараме човечето да се съобразява с нас.
Не, че от време на време и аз не изпадам в полудепресия, че всеки ден правя едно и също, но като ми се размине осъзнавам, че не мога да вървя против природата. И да оставя Сияна някой да я гледа все при нея ми е умът Wink

# 172
 newsm81 Flowers Bouquet Kissing Heart Two Hearts lovekiss
`ЧЕСТИТО НА KRISS77 !!!!!! НЕКА БЪДЕ ЖИВ И ЗДРАВ МАЛКИЯ ПАВЕЛ, ДА СЕ ВЪЗТАНОВЯВАТ БЪРЗО И МАМИНКА ДА СИ ГО ГУШКА!!!

# 173
Честито на Крисс77 за дългоочаквания син Павел! Да и е жив и здрав!

Добре дошли обратно на всички мами с бебета! Пожелавам ви лесно адаптиране и дано намерите време да разказвате как минават първите дни!

Момичета, имаме си много красиви бебчета в албумчето. Който не ги е видял, да ги погледне.  Heart Eyes Сладурковци са всички.

Целувки на бебетата и успех на всички мами, които ще раждат днес!

Последна редакция: пн, 10 юли 2006, 11:00 от Nadejda

# 174
Честито на мама KRISS77 за хубавото момченце-Павел.Да й е жив и здрав,да расте послушен и кротък!

# 175
Assinka щом детето ти се събужда и иска нощно ядене значи кърмата ти не е достатъчно хранителна и не можеш да ме убедиш в това, че няма такова нещо .. Едно бебе трябва да има режим а относно по4ивката на стомах4ето също е наложителна, все пак идва и време за колики. Явно с теб сме с различни мнения за храненето  Hug когато бебо не се задоволи с вода естествено да му се вдигне дажбата АМ или по често да се кърми през деня
ама това си е мое мнение и смятам и следващото си детенце така да си го гледам още пове4е 4е педито и то така казва   

# 176
Отдавна не съм писала тук , затова сега искам да кажа ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ МАМИ, КОИТО ВЕЧЕ СИ ГУШКАТ СВОИТЕ БЕБЕНЦА , ДА СА ВИ ЖИВИ И ЗДРАВИ И МНОГО ДА ВИ РАДВАТ      ylinfant

При мен нещата са все още в застой , втори ден вече преносвам , на бебчето ми май не му се излиза навън, колкото и да го увещавам....  Ходим си на прегледи, доктора казва, че всичко е наред, тоновете са добре, но няма да го чакаме май да тръгва само да се ражда. Утре сутринта ще ходя пак и ще видим какво ще правим. Може да предизвикваме раждане,  а може и да изчакаме още някой и друг ден...

Гледам да се натоварвам, вчера съм чистила цял следобед , но освен че се изморих страшно много , друго не успях да постигна... Днес може да подкарам прозорците, и ананас да си купя, и сок от ананас ...какво друго да измисля   newsm78 newsm78  Ще видя...

Успех на всички , на които срещата им с бебчето ще се състои днес !!!!

# 177
coccinella , успех утре къде ще раждаш ?

# 178
  • София
Здравейте мами,
И аз съм още 2 в 1:), дори в събота бях на 2 сватби и тропнах по 1 хорце и на двете, ама бебо не се впечатли особено много:)
Ще си го нося и това е, докато то си реши, доктора каза, че ще видим какво ще правим на следващата консултация, ама аз съм си решила, ако няма проблем никакво предизвикване Naughty
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ НОВООБЕБИЛИ СЕ МАМИ, ДА СА ИМ ЖИВИ И ЗДРАВИ БЕБЧОВЦИТЕ  bouquet

# 179
Бъни, теб надали ще убедя, но тук има много момичета, които ще гледат първо дете. Точно като мен. Дори и да не вярваш нехранителна кърма няма. Още по-малко бих могла с "нехранителна" кърма да отгледам едногодишно дете - здраво и щастливо. Синът на комшийката е на 10 месеца 12 килограма. Качваше три пъти по 1800 гр. и продължава да се буди нощем. Е, не от нехранителна кърма, а от зъби, от кошмар..., за да бъде гушнат, приласкан... и ако суче нощем, то отдавна не е за наяждане, а просто за успокоение.
Що се отнася до новородени бебета, освен от кърмата като храна те имат нужда и от прегръдка, топло и сигурно място, насред студените чаршафи, насред цялото огромно и ново пространство, което ги заобикаля.
А за режима мога да попитам само едно - ти имаш ли режим? Нима изяждаш точно определено количество храна през точно определено време? Не мисля Peace
А и можеш да си убедена, че педиатрте, а и доста от докторите в тази страна не са много знаещи. Да не говорим, че и те са хора, и те грешат.
Разбира се не целя да ти променя мнението. Отдавна съм се убедила, че е невъзможно да накараш хората да правят нещо, ако не го искат, било то обро или лошо.
Надявам се поне да захраниш късно и ако си решила да кърмиш да направиш всичко възможно процесът да трае максимално дълго. Каквото си решила, това да става Hug

Общи условия

Активация на акаунт